Marlous (36) pimpt caravans: ‘Ik koop het liefst caravans met een verhaal’

Marlous Postma caravans
foto: Indebuurt

Wat begon met de verkoop van vintage producten, is voor de Apeldoornse Marlous Postma (36) uitgegroeid tot iets veel groters: het transformeren van oude caravans in hippe, vintage exemplaren. “Ik koop het liefst caravans met een verhaal.”

“Toen ik ging verhuizen, wilde ik wat oude spullen van mezelf verkopen”, herinnert Marlous zich de start van haar avontuur. “Dus maakte ik er mooie foto’s van. Dat is immers een groot onderdeel van verkopen.”

Haar spulletjes zijn zó snel verkocht, dat Marlous de smaak te pakken krijgt. “Ik ben fan van de kringloop en zag dat soort spulletjes daar ook staan. Ik dacht: ‘Als ik dat nou meeneem, hier en daar een beetje aanpas en mooi fotografeer, kan ik het misschien voor een hogere prijs verkopen’. Er kwam een soort handelsgeest in me naar boven”, lacht ze.

Het is het begin van Woon met Lef: een online platform waarmee ze anderen wil inspireren op het gebied van styling, meubels, woonaccessoires én caravans.

 ‘Als ik het kan met producten, waarom dan niet met caravans?’

Marktplaats

Ze verkoopt haar producten onder andere via Marktplaats, waar ze het stempel ‘vintage’ meekrijgen. “Opeens zag ik tussen al die vintage-items op Marktplaats een caravan staan”, glundert ze. “Als ik producten kan verkopen, waarom dan geen caravans?”, vroeg ik me af.

Toch hapt ze niet gelijk toe: “Het is natuurlijk best een uitgave. En ik wist helemaal niet of er wel interesse in was”, vertelt ze. Het is haar man die haar uiteindelijk over de streep trekt. “Hij zei: ‘Koop het nou maar gewoon. Als het niet lukt, is het gewoon leergeld geweest.”

Binnen no time staat haar eerste opknapper voor de deur: een heuse TEC. Op de kast en het keukentje na, haalt ze alles eruit. Zo kan ze – voortbordurend op de aanwezige details – haar eigen draai eraan geven. Het resultaat? Een vrolijke mintgroene/blauwe inrichting. “Ik vond ‘m zelf heel leuk, maar ik dacht wel: wie koopt dit?” Haar zorgen blijken ongegrond: binnen een week heeft haar TEC een nieuwe eigenaar. Voor meer dan het dubbele van haar vraagprijs. “Het was echt bízar!”, roept Marlous uit.

Marlous' eerste caravan
Marlous’ eerste gepimpte caravan

Uitlaatklep

Het pimpen van caravans is voor Marlous niet alleen een fijne hobby, maar ook een belangrijke uitlaatklep in haar dagelijks leven. Naast moeder van drie kinderen is ze namelijk ook nog eens juf van ruim dertig groep 8-ers van basisschool Regenboog-Woudhuis. “Dat is heel leuk, maar je staat constant ‘aan’. Ik vind het heerlijk om me dan ’s avonds in de caravan terug te trekken en even alleen bezig te zijn.”

Verbaasde blikken

Inmiddels heeft ze in de afgelopen drie jaar zo’n acht caravans opgeknapt. “September en oktober zijn goede maanden om caravans op te kopen. Dan willen mensen er graag vanaf”, weet ze uit ervaring.

Dat ze er vaak een eindje voor moet rijden, maakt haar niets uit. “Vaak moet ik richting Groningen of Friesland. Mensen staan trouwens wel heel raar te kijken als ík kom”, glimlacht ze. “Ik bied namelijk altijd namens Woon met Lef. Ze weten dan natuurlijk niet of daar een man of vrouw achter zit. Dus dan kom ik daar met mijn jurkje, hakjes en panty aan, maar ga vervolgens wel onder de caravan liggen om te kijken of er geen roest is. Je zou die verbaasde blikken eens moeten zien!”

Eenmaal terug in Apeldoorn tovert ze de caravan in zo’n zes à zeven weken om tot een hip, vintage exemplaar. “Ik weet nu veel meer dan toen ik net begon. Hoe je het beste een vloertje kunt leggen, welke primer het beste is”, lacht ze.

‘Soms vind ik nog oude brieven in één van de kastjes’

Caravans met een verhaal

Hoewel ze dus een aardige professional is, blijft elke caravan voor haar bijzonder. “Ik vind het interessant om het verhaal achter een caravan te weten: waar is ‘ie geweest en wat heeft hij meegemaakt? Ik ben natuurlijk alleen maar een doorgeefluik van de oude naar de nieuwe eigenaar, maar het voelt elke keer als een cadeautje dat ik uit mag pakken”, vertelt ze enthousiast.

En tijdens het uitpakken komt ze soms bijzondere dingen tegen: “Dan vind ik nog oude brieven of naaigerei in de kastjes”, straalt ze. Het voelt voor haar dan ook wel dubbel om haar project uiteindelijk weer uit handen te geven. “Ik ben hartstikke trots hoor”, vertelt ze. “Mijn caravans worden niet alleen voor vakanties gebruikt, maar ook voor bruiloften en festivals. Op het moment dat zo’n caravan bij ons de straat uitrijdt, moet ik vaak toch even slikken. Het voelt toch een beetje als je kindje.”

Ben of ken jij een Apeldoorner met een goed verhaal?

Laat het ons weten! Misschien wordt hij of zij binnenkort Apeldoorner van de Week op indebuurt!

Meer in deze categorie

Apeldoorner van de Week

Ga naar “Desiree (40) woont met gezin vlakbij Parijs: ‘Relatief dichtbij maar heel ander leven’”

Desiree (40) woont met gezin vlakbij Parijs: ‘Relatief dichtbij maar heel ander leven’

desiree de raad
Ga naar “Apeldoornse Anneke (41) reist in een bus door Europa: ‘Ik kan het iedereen aanraden’”

Apeldoornse Anneke (41) reist in een bus door Europa: ‘Ik kan het iedereen aanraden’

anneke rozeboom
Ga naar “Apeldoorners Lucie (59) en Gerrit (64) emigreerden naar Frankrijk: ‘We gaan wel vijftien keer per jaar terug naar Apeldoorn’”

Apeldoorners Lucie (59) en Gerrit (64) emigreerden naar Frankrijk: ‘We gaan wel vijftien keer per jaar terug naar Apeldoorn’

Lucie en Gerrit in Frankijk

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “50% korting op je eerste laserontharings-behandeling”

50% korting op je eerste laserontharings-behandeling

 • The House of Beauty
 • Geldig t/m 15 oktober 2022

Topper

Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Chocomel of Fristi van € 2,39 voor € 1,50”

Chocomel of Fristi van € 2,39 voor € 1,50

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Opbergpoef € 14,99”

Opbergpoef € 14,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Schoonheidsspecialiste bij Huid Vit”

Schoonheidsspecialiste bij Huid Vit

 • Huid Vit – Schoonheidssalon voor huidverbetering
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Chauffeur B”

Chauffeur B

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Fulltime
Ga naar “Postsorteerder”

Postsorteerder

 • UBN Uitzendbureau
 • Parttime
Ga naar “Recruiter Zorg BVNG Apeldoorn”

Recruiter Zorg BVNG Apeldoorn

 • FYGI
 • Fulltime
Ga naar “Productiemedewerker dagdienst”

Productiemedewerker dagdienst

 • Pro Industry
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “KidsPlayLand Apeldoorn”

KidsPlayLand Apeldoorn

 • Van 24 sep t/m 9 okt
kidsplaylandkidsplayland
Ga naar “Gitaarcafé Apeldoorn”

Gitaarcafé Apeldoorn

 • Brouwerij & Proeflokaal Puik Bieren
 • Van 16 jun t/m 8 dec
gitaarcafe apeldoorn puik bierengitaarcafe apeldoorn puik bieren
Ga naar “Ontspannen fietstocht voor Apeldoornse mantelzorgers”

Ontspannen fietstocht voor Apeldoornse mantelzorgers

 • De Kap
 • Van 13 apr t/m 12 okt
Fietsclub de KapFietsclub de Kap
Ga naar “Halloween in Apeldoorn”

Halloween in Apeldoorn

 • Van 27 okt t/m 30 okt
halloween apeldoornhalloween apeldoorn
Ga naar “Kerstmarkt in Apeldoorn”

Kerstmarkt in Apeldoorn

 • Van 8 dec t/m 23 dec
kerstmarkt apeldoornkerstmarkt apeldoorn