Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze vier Apeldoorners vielen samen meer dan 130 kilo af

Door Natalie Polman 21 januari 2020

Nieuw jaar, nieuwe ik. Deze hardwerkende mensen werken al langer aan hun goede voornemen. Deze Apeldoorners zijn samen meer dan 130 kilo afgevallen. Zo knap! Wij lichten de verhalen van enkele toppers uit.

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Myrjam

myrjam pot
Myrjam Pot tussen 2017 en 2019.

“Ik was het hé-le-maal zat; in amper drie jaar tijd was ik zestien kilo aangekomen door frustratie-/troost-/gezelligheidsvoedsel in een lastige periode. Het begon in 2012 na mijn geknapte blindedarm en darmkanker. Op de goede afloop en om ‘het leven te vieren’ dronk en at ik meer dan goed voor mij was. Toen ik daarnaast mijn baan kwijtraakte en ook nog eens arbeidsongeschikt werd verklaard was het hek volledig van de dam. De kilo’s vlogen er aan, en wat voor dieet ik ook probeerde, het lukte me niet om gewicht te verliezen”, aldus Myrjam Pot.

“Ik had flink last van al die extra kilo’s! Wandelen was altijd mijn favoriete manier van bewegen (ben geen sportschooltype) en dan het liefst vierdaagsen zoals die van Nijmegen en Apeldoorn. Maar wandelen met 93 kilo aan de botten is niet leuk.”

Uiteindelijk ontdekte ze een dieetmethode die wél werkte. “Van oktober 2018 tot oktober 2019 ben ik 20 kilo kwijtgeraakt en een stuk gezonder geworden. Ik ben nog niet waar ik volgens mij wezen moet (nog 7 kilo minder en ook dat allerlaatste diabetespilletje weg) maar als ik achterom kijk weet ik weer waar ik vandaan kom en waar ik het voor doe.”

(…)

“Het wandelen is weer leuk geworden, zo zonder ’21-kg-bepakking’! Mijn veters kan ik weer strikken zonder gekreun en gezucht, en in de wandel-app zie ik dat mijn loopsnelheid ook nog eens flink is toegenomen.”

Han

han

“Na de zomervakantie 2019 ben ik begonnen met afvallen, ik was toen 117 kilogram en het werd echt tijd af te vallen. Ik ben nu 87 kg en dus 30 kg afgevallen, van kledingmaat XXXL naar M”, schrijft Han van den Heuvel (51). “Ook tijdens de feestdagen heb ik me aan mijn dieet gehouden. Het is mij ook gelukt in vijf maanden zonder hulp en sportschool. Ik eet geen koolhydraten, geen (toegevoegde)suikers, en heb mijn alcoholgebruik flink omlaag gesteld. Resultaat is dat ik me fitter voel, beter slaap en lekkerder in mijn vel zit. De vele positieve reacties zijn ook echt een stimulans om vol Zet de knop om en ga ervoor!”

Wendy

wendy

“Op 8 januari 2019 was ik er klaar mee! Ik was altijd moe, had veel last van mijn enkels en vond mezelf niet mooi meer. Ik was mijn hele leven al een forse dame, maar had door het samenwonen met mijn vriend er weer wat kilo’s bijgekregen. Ik besloot dat er een verandering moest komen en ging op zoek naar een dieet dat voor mij zou werken”, aldus Wendy Ober.

Ik wilde iets vinden wat niet voelde als een dieet, maar wat ik de rest van mijn leven kon volhouden. Na wat zoeken heb ik het CICO principe gevonden. Ik installeerde een app op mijn smartphone waar ik mijn calorieën die ik at kon bijhouden en voerde maanden lang alles netjes in, mijn keukenweegschaal was mijn beste vriend!

Ik leerde wat de juiste porties waren voor mijn lichaam en dat ik me niet vol hoefde te proppen om geen honger te hebben. Ik elimineerde alle calorieën die ik dronk en vond een liefde voor water en losse thee. Ik leerde dat het niet ging om wat ik niet mocht hebben, maar vooral om hoeveel ik ergens van mocht hebben. In plaats van een hele zak chips leeg te eten, at ik nu een klein bakje en dat was genoeg. Ik leerde welke soorten voeding mij lang een vol gevoel gaven.

Ik ben nu een jaar verder, in totaal 29 kilo afgevallen en ben veel slanker dan ik ooit in mijn leven ben geweest. Ik heb zoveel energie, heb een veel betere conditie en vind mezelf eindelijk weer mooi! Ik doe nog steeds aan CICO, maar heb amper het gevoel dat ik nog dieet. Het is een gewoonte geworden die ik over de afgelopen maanden mezelf heb aangeleerd.

Mijn doel voor het komende jaar is om eindelijk op een gezond gewicht te komen. Dit is nog ongeveer 10 kilo. Niet omdat ik ontevreden ben met mijn eigen lichaam, maar omdat het me zo moeiteloos afgaat dat ik net zo goed door kan gaan tot ik officieel geen overgewicht meer heb.

Ik hoop dat ik iemand heb kunnen inspireren. Kleine veranderingen kunnen een groot effect hebben en afvallen betekent niet dat je niks meer mag. Als ik het kan, kan jij het ook!”

Freek

freek

“Op foto 1 was ik 12 jaar met 120 kg en steeg naar 140 kg met 14 jaar (foto 2), maar was ik 1.93 meter lang. Diëtist na diëtist, maar niets hielp. Uiteindelijk zelf gedaan en help nu mensen met dezelfde situatie als professional”, aldus Freek Verbeet.

Lees ook:

2020

Wij zijn benieuwd: doe jij iets speciaals op 02-02-2020?

Cijferfetisjisme is niet alleen een heel goed woord voor galgje; het is ook de benaming voor mensen ...

Dit zijn de populairste babynamen van 2019 in Apeldoorn

Cees, Bea, Henk: deze babynamen zijn niet meer van deze tijd. Nee, met namen als Tess, Sophie en Luc...
winter

5 x Apeldoornse tips om je winterdip mee te bestrijden

Januari en februari zijn altijd een beetje een mwah-maanden. Er gebeurt weinig, het is klaar met al ...
H-Life Hakan

Hoe is het met jouw gezondheid? Test ’t met één bloeddruppel

Hoe is het met jouw gezondheid? Een simpele vraag misschien, maar wees eens eerlijk. Voel jij je zo ...

Zoveel Apeldoornse burgers voelen zich ongezond

Als iemand aan je vraagt of je denkt dat je gezond bent, wat zou je dan zeggen? Het CBS onderzocht i...
Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.