Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ballen Harry zingt tussen de gehaktballen

Door Natalie Polman 25 april 2017

Harry Vesseur (47), als zanger ook wel bekend als Party Harry, verkoopt ook gehaktballen. Ballen Harry ligt inmiddels bij de Appie en andere supermarkten en zijn foodtruck staat dit jaar weer op meerdere festivals.

Keuken Karavaan

“Ik maakte vroeger altijd al gehaktballen op feestjes. Familie en vrienden wilden ze altijd eten. Ik wilde er altijd meer mee doen als de kinderen groter zouden zijn”, zegt Harry. Dat waren ze twee jaar geleden. “Toen ik het idee van een foodtruck met gehaktballen had opgevat, vroeg een vriend van me of ik op zijn nieuwe festival Keuken Karavaan wilde staan, dat een half jaar later zou plaatsvinden.

ballen harryBallen Harry

De naam Ballen Harry was snel bedacht. “Ballen Harry klinkt vreselijk slecht, maar je onthoudt het wel. Als je met de foodtruck over de snelweg rijdt, zie je mensen bij wijze van spreken de snelweg af rijden van het lachen.” Party Harry is niet van de baan, sterker: “Mensen kunnen Ballen Harry boeken met of zonder entertainment. Willen ze dat ik kom zingen, kan dat dus.”

Foodtruck

Zijn prachtig brandweerrode foodtruck vond Harry bij een handelaar in de buurt van Harderwijk. “Het was een brandweerwagen van de vrijwillige brandweer kazerne Stadthagen.” Het voertuig hoefde bijna niet uit te rukken, had nauwelijks kilometers op de teller. “De spuitslangen waren er al uit. We lieten er een keuken en koeling inbouwen. Voor kleinere festivals of locaties hebben we een rode aanhanger die we in plaats van de truck gebruiken.” We, want Harry heeft inmiddels vijf mensen om zich heen die helpen met verkopen en marketing.

‘Ballen Harry klinkt vreselijk slecht, maar je onthoudt het wel’

Slager

De gehaktballen, grote en borrelballen, komen allang niet meer uit Harry’s keuken, het recept zeer zeker wel. “Een slager die me vaak uitnodigde om te zingen op hun familiefeesten maakt ze voor me. Het vlees bestaat voor 65% uit Iers rundvlees en 35% uit Mangalica varkensvlees. Dat is vetter vlees, maar van heel goede kwaliteit. Ook de broodjes halen we dezelfde ochtend vers van de bakker. De ballen zijn overigens niet helemaal rond maar wat platter, zodat ze niet gelijk van je broodje of bordje rollen.”

ballen harryCola in de saus

Dan de saus. “Die is heel speciaal, er zit cola-extract in. Dat vleugje cola in de saus bleek het lekkerst te smaken op mijn gehaktballen. In Amerika schijnen ze vlees een nacht in cola te laten weken voordat het de barbecue op gaat.” We vonden het wel rock ’n roll, zo’n colasausje. Vandaar de naam Rock ’n Roll Saus.

Supermarkt

Na Keuken Karavaan 2015 en meer zomerfestivals stroomden de aanvragen binnen. “In de winter werd ik onder meer gevraagd de catering te doen bij een bedrijfsfeest van schildersbedrijf Steven Jansen en bij een bijeenkomst van Tony Chocoloney. Behalve op evenementen zijn de ballen van Harry inmiddels te koop bij verschillende supermarkten in Oost-Nederland, zoals de Emté, Plus en Albert Heijn. “Jumbo van de Bunt was de eerste en er komen steeds meer supermarkten bij.” Ook de BroodjesBar verkoop broodjes bal gehakt van Harry en Café de Paris introduceert zijn ballen zelfs met een achtergrondverhaaltje op de kaart.

Diepvriesballen

Harry is een nieuwe tak gestart: diepvriesballen. “We leveren dozen met kant-en-klare gehaktballen die vacuüm verpakt zijn. Je hoeft ze alleen maar in heet water op te warmen, oftewel sous-vide koken. Heel erg handig voor cafetaria’s, sportkantines en mensen die niet kunnen koken”, lacht Harry.

‘De ballen zijn niet helemaal rond maar wat platter, zodat ze niet gelijk van je broodje of bordje rollen’

Curaçao

“Het is zo leuk om te doen, ik en mijn team hebben alleen maar lol. Ik hoef niet heel snel heel veel geld te verdienen en daardoor hebben we geen stress. Wat ik lachen zou vinden is dat Ballen Harry over een jaar bij de Albert Heijn op Curaçao ligt. Zoute haring kun je er ook kopen, dus er is vast een plekje over voor een paar ballen.”

Wie weet, Harry. Maar dit jaar eerst even de Apeldoornse foodfestivals. Ballen Harry staat dit jaar onder meer op Lepeltje Lepeltje, Keuken Karavaan en Concours d’Élégance.

Ben of ken jij een Apeldoorner met een goed verhaal? Laat het ons weten! Misschien wordt hij of zij binnenkort Apeldoorner van de Week op indebuurt.


Meer over Ballen Harry ontdekken?

Ballen Harry restaurants en horeca

, Apeldoorn

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.