Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Apeldoornse Shera en Ruud schelen 22 jaar: ‘We zijn stapelgek met elkaar’

Door Natalie Polman 10 december 2019

Hét showbizznieuws van de afgelopen dagen: Bridget Maasland (45) en André Hazes (25) hebben het gezellig samen. Wij vroegen ons af of een relatie met zo’n leeftijdsverschil kans van slagen heeft. De Apeldoornse Shera (33) en Ruud (55) zijn tien jaar getrouwd en reageerden op onze oproep om hun verhaal te delen op indebuurt. “Na een aantal maanden kwamen we erachter dat we toch niet wilden scheiden omdat we veel teveel van elkaar hielden.”

“We hebben elkaar elf jaar geleden in maart leren kennen”, schrijft Shera (33). “Ik werkte als productiemedewerker bij Interlanden. Ruud (55 jaar) werkte daar als machinevoerder. [Ik] zat zelf in een relatie waar veel huiselijk geweld plaats vond. Ruud heeft me daar weggehaald, omdat het uit de hand dreigde te lopen. We begonnen meer gevoelens voor elkaar te krijgen en van het één kwam het ander.”

‘Het eerste jaar van het traject werd ons huwelijk flink op het spel gezet’

“In het begin reageerde iedereen eigenlijk best wel goed, totdat we aankondigden dat we gingen trouwen. Langzaam raakten we beide veel vrienden kwijt. We stonden daar nuchter in. Als mensen onze liefde niet accepteerden zijn het ook geen vrienden. Gelukkig accepteerden onze beide families het wel en pakte iedereen het allemaal goed op. Ook Ruud’s dochter, die inmiddels 30 jaar is, accepteerde het. Zelf vond ik dat het belangrijkste van alles, het is wel zijn kind. Tot de dag van vandaag zijn zijn dochter en ik nog steeds twee handen op één buik.

Uit elkaar

“Inmiddels hebben we samen ook een prachtige dochter van bijna 5 jaar, maar dat ging niet zo makkelijk als we gehoopt hadden. We kwamen erachter dat zwanger worden voor ons niet op een natuurlijke manier kon gaan. Dus we gingen de hele mallemolen in. Het eerste jaar van het traject werd ons huwelijk flink op het spel gezet. Vrienden die we kwijt raakten omdat ze Ruud te oud vonden… Het traject dat voor mij heel zwaar was en m’n humeur veranderde. We hebben toen ook besloten om het stop te zetten en uit elkaar te gaan.

shera en ruud

Na een aantal maanden kwamen we erachter dat we toch niet wilden scheiden omdat we veel teveel van elkaar hielden. Uiteindelijk [zijn we] toch door gegaan met het traject. Na vijf jaar IVF en ICSI hebben we op 21 december 2014 onze prachtige dochter Destiny in ons armen mogen sluiten. Sinds de geboorte van onze dochter zijn wij ook makkelijker gaan denken. Ben je het niet eens met ons leeftijdsverschil en dat Ruud op latere leeftijd (50 jaar) papa is geworden, dan is daar de gat van de deur. De reden dat we zo makkelijk zijn geworden is dat we alleen maar vrienden in ons midden willen hebben die om ons maar ook om ons prinsesje geven.”

‘Ben je het niet eens met ons leeftijdsverschil en dat Ruud op latere leeftijd papa is geworden, dan is daar de gat van de deur’

“En natuurlijk hebben we wel eens een meningsverschil, dat krijg je met een behoorlijk leeftijdsverschil van 22 jaar, maar ruzie hebben we eigenlijk nooit. Op het moment dat er een meningsverschil is gaan we er ook samen voor zitten om erover te praten en dan zit het wel goed.

Ikzelf merk ook echt wel dat er een leeftijdsverschil is, vooral op het gebied van gezondheid. Ruud heeft al twee hartinfarcten gehad, waardoor bij ons de rollen zijn omgedraaid. Ruud werkt parttime en ik fulltime. Maar dat maakt mij niet uit. Ik hou van m’n werk maar het meest houd ik van m’n gezin. Op deze manier gaat het nu ook een heel stuk beter met Ruud.”

Nog een prachtig wondertje

“In januari gaan we weer beginnen met het ICSI traject, omdat we graag nog een prachtig wondertje willen in ons gezin. En vooral dat ons dochtertje dan lekker kan spelen met haar broertje of zusje. Destiny heeft wel een grote zus maar ze schelen wel 25 jaar, dus op het gebied van spelen heeft ze vrij weinig aan d’r grote zus. Gelukkig heeft haar zus drie prachtige kinderen, twee zoons van 7 en 5 jaar en een prachtig dochtertje van 7 maanden. Deze kids zijn dan ook stapelgek op elkaar. Wij als gezin zijn dan ook stapelgek met elkaar.”

shera en ruud

Ook jouw verhaal delen?

Voel je je aangesproken en lijkt het je leuk om mee te doen? Mooi! Stuur dan een horizontale foto van jou en je liefje mét een klein tekstje naar [email protected]. We zijn benieuwd hoe jullie met het leeftijdverschil omgaan. Merken jullie er veel van? Hoe reageren mensen in de omgeving op jullie relatie? Laat het weten en wij nemen zo snel mogelijk contact met jullie op.

Lees ook:

tamara en chester

Tamara is bijna acht jaar ouder dan haar man Chester: ‘We zijn gelukkig samen en leren van elkaar!’

Hét showbizznieuws van de afgelopen dagen: Bridget Maasland (45) en André Hazes (25) hebben het geze...
Koppels op Instagram

5 x Apeldoornse powerkoppels op Instagram

Het is bijna Valentijnsdag en de liefde hangt in de lucht. Ook op Instagram kwamen wij daar achter. ...
't Okshoofd Apeldoorn

Powerkoppels: deze 5 stellen runnen samen een zaak in Apeldoorn

Het ene stel krijgt al ruzie als ze samen moeten koken, het andere runt gewoon al jaren zonder probl...
olga en vera

Twinning is winning: 12 x Apeldoornse tweelingen

Hoe is het om tweeling te zijn? Ben je dan echt zo onafscheidelijk als de meeste mensen denken? Word...
rozemarijn

Rozemarijn emigreerde naar Canada: ‘Ik mis de gezellige terrasjes en restaurantjes’

Er zijn weinig redenen goed genoeg om Apeldoorn te verlaten. Maar soms lonkt het buitenland wel heel...
Imre Lemaire Shanghai

Imre verhuisde naar Shanghai: ‘China stond onderaan mijn lijst’

Er zijn weinig redenen goed genoeg om Apeldoorn te verlaten. Maar soms lonkt het buitenland wel heel...

adv.