Afscheid met bloemen: ‘Bloemen zijn een prachtig product om emoties uit te drukken’

Aangeboden door De Eeuwige Lente Bloembinderij 26 februari 2018

Al sinds mensenheugenis bieden bloemstukken tijdens een uitvaart een belangrijk stukje warmte en troost. Bloembinderij De Eeuwige Lente helpt nabestaanden daarom al drie generaties lang het mooist mogelijke afscheid nemen.

Rouwbloemwerk De Eeuwige Lente
Foto: Bloembinderij De Eeuwige Lentev

Op de persoon gemaakt

“Bloemen zijn een prachtig product om emoties uit te drukken,” zegt Chris, die inmiddels als derde generatie eigenaar is van Apeldoorns familiebedrijf De Eeuwige Lente. De bloemisterij onderscheidt zich al jaren door haar aanbod in rouwbloemwerk.

Of het nu gaat om bloemarrangementen voor op de kist, grafstukken, rouwboeketten of stukken voor naast de kist, Chris heeft al heel wat stille troost gebracht met zijn op de persoon gemaakte arrangementen.

Persoonlijke wensen

Als er een familielid of dierbare overlijdt is het belangrijk dat je een bloemist vindt die tijdens die verdrietige dagen met je meedenkt.

“Wat dat betreft heb ik echt een prachtig vak. Ik vind het een uitdaging om goed te luisteren naar de persoonlijke wensen van de nabestaanden en probeer dan zoveel mogelijk de persoonlijkheid van de overledene weer te geven middels het rouwarrangement. Het is dan fijn om na afloop te horen dat het naar tevredenheid van de nabestaanden was. Soms komen klanten snel even de winkel binnen om mij de hand te schudden en mij persoonlijk te bedanken. Dat geeft mij echt voldoening.”

Rouwbloemwerk De Eeuwige Lente
Foto: Bloembinderij De Eeuwige Lente

Afscheid met bloemen

Chris gaat zelf twee tot drie keer per week naar de veiling. Zo houdt hij zicht op de kwaliteit en versheid van de bloemen. Hij koopt zoveel mogelijk bij Nederlandse kwekers en is ook bezig met zo duurzaam mogelijk ondernemen.

Met De Eeuwige Lente is Chris aangesloten bij (en mede-eigenaar van) het landelijke concept Afscheid met bloemen. Dit is een samenwerking tussen gespecialiseerde bloemisten uit heel Nederland met een affiniteit met afscheidsbloemen. Deze bloemisten weten uit ervaring dat een persoonlijk afscheid met bloemen met aandacht en gevoel voor detail gemaakt moet worden.

De Eeuwige Lente Bloembinderij bloemisten

Nu open08:00 - 17:00

Stationsstraat 150, Apeldoorn

Bekijk meer:bloemisten