Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Internationale Vrouwendag Apeldoorn

Dit agendapunt is al geweest en verlopen
Bekijk alle agendapunten
Foenix Zwitsalterrein
Vlijtseweg 136 7317 AK Apeldoorn
Datum: 08 mrt 2020
Prijs: gratis

Wat is vrijheid???
Vrouwen onderzoeken dit thema op Internationale Vrouwendag

Op zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een van de activiteiten voor en door vrouwen in Apeldoorn is een speciaal evenement van 12.45 tot 17.30 uur in Foenix, Kringloop en Re-integratie, Vlijtseweg 136. Deze middag staat geheel in het teken van het landelijke thema: “Vrijheid”

Moniek van Boekhandel Nawijn en Polak opent de middag met het voordragen van enkele passages uit boeken. Zij belicht hoe diverse auteurs omgaan met het thema. Daarna kunnen vrouwen kiezen uit diverse workshops, zowel creatief, interactief, filosofisch als fysiek van aard. Verdiepingsvragen staan bij deze workshops centraal: “Wat is vrijheid voor mij ? ” “Hoe voelt vrijheid?” en “Wie of wat bepaalt hoe vrij ik ben?”

Enkele opmerkingen van de werkgroep: Ilse-Sophie: “Voor iedere generatie vrouwen is het relevant om deze dag te vieren.” Stéphanie: “Ik dacht dat ik me best wel vrij voelde, totdat ik hierover met anderen in gesprek ging.” Suzanne: “Vrouwen zijn nog vaak te bescheiden om hun eigen plek in te nemen. Deze dag is er juist op gericht om vrouwen te laten ontdekken welke vrijheden er hierin zijn.”

Gönül, adjunct-directeur bij Foenix: “Voor de 4e keer bieden wij Internationale Vrouwendag een platform, omdat wij staan voor een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijke kansen verdient. Wij hopen dat veel vrouwen de weg naar ons evenement zullen vinden.”

Internationale Vrouwendag is in veel landen een officiële feestdag. Vrouwenthema’s op het gebied van emancipatie en participatie krijgen de aandacht. De gemeente Apeldoorn heeft een bijdrage beschikbaar gesteld voor de organisatie.

Meer informatie over het programma van deze middag en aanmelding: www.vrouwendagapeldoorn.nl. of [email protected]. De toegang is gratis.


Meer over Foenix Zwitsalterrein ontdekken?

Foenix Zwitsalterrein kringloopwinkels

Geopend09:00 - 17:00

Vlijtseweg 136, Apeldoorn

Bekijk meer: kringloopwinkels

Lees mee en reageer!