Tweede single release show Eddie Solomon

GIGANT

eddie solomon

DE TWEEDE SINGLE RELEASE SHOW van EDDIE SOLOMON

21 augustus organiseert Eddie Solomon samen met Poppodium Gigant en GRAS een single release show in de Gigant Apeldoorn. Op deze dag zal zijn single ook uitgebracht worden op alle streamingkanalen. Deze show was maanden geleden gepland, maar corona gooide roet in het eten. Het is inmiddels ook niet meer de eerste single die Eddie Solomon gaat releasen, want hij heeft zeker niet stilgezeten. Hij heeft in het afgelopen jaar bijna 30 composities en songs geschreven.

Nu gaat hij deze zomer zijn tweede single uitbrengen “That Daughter Of Mine” een zeer persoonlijk product over een pijnlijke episode uit zijn leven.

Eddie Solomon komt uit een muzikaal en artistiek nest. Hij werd klassiek geschoold, maar zodra hij op zijn zestiende een aanstelling kreeg om een symfonieorkest in te gaan, wilde hij meer ontdekken en zich vrij bewegen door het muzikale landschap, ongeketend. Zo leerde hij bijvoorbeeld de blues, de rock, jazz, avantgardistische en improvisatiemuziek kennen. In zijn composities wil hij vernieuwend zijn en zichzelf telkens weer opnieuw ontdekken zonder zichzelf te herhalen.

Eddie Solomon zingt voornamelijk Nederlandstalig en is beïnvloed door de muziek van o.a. Scott Walker, Jeff Buckley, Nick Cave en The Doors.

De mensen die luisteren naar Eddie Solomon worden vaak gegrepen door het verrassende vioolspel. Een concert is een intense beleving. Het is dynamisch en zijn muziek blijft telkens boeien door een gevarieerde structuur en melodische opbouw. Verder tovert Eddie Solomon een gehele one-man show tevoorschijn met zijn loopstation.

Eddie Solomon timmert hard aan de weg in de muzikale wereld. In zijn werk als nachtportier heeft hij alle tijd om te schrijven aan nieuwe muziek, nieuwe liedteksten en te repeteren. Zijn ambities zijn groot. Later wil hij een eigen orkest hebben en leiden á la Frank Zappa, en zijn muziek ten gehore brengen in grote zalen en arena’s.

Kaarten voor de single releaseshow zijn verkrijgbaar op de website van Gigant of via deze link.

Interesse in deze activiteit?

Koop tickets

Agendapunten

Agendapunten in Apeldoorn

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Coronaproof concert met Rolf Sanchez”

Coronaproof concert met Rolf Sanchez

  • Theater & Concert Orpheus
  • 1 april 2022
Rolf Sanchez
Ga naar “Fotowandeling bij Stichting ‘kLEEF!”

Fotowandeling bij Stichting ‘kLEEF!

  • Stichting ‘kLeef
  • 29 september 2021
Ga naar “Ontmoetingsbijeenkomst Vermoeidheid en Werk”

Ontmoetingsbijeenkomst Vermoeidheid en Werk

  • Stichting ‘kLeef
  • 30 september 2021
Ga naar “Open Huis bij Stichting ‘kLEEF!”

Open Huis bij Stichting ‘kLEEF!

  • Stichting ‘kLeef
  • 29 september 2021