Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

The Big Draw

ACEC en CODA en GIGANT
Dit agendapunt is al geweest en verlopen
Bekijk alle agendapunten
ACEC
Roggestraat 44 7311 CD Apeldoorn
Datum: 24 sep 2020 t/m 27 sep 2020
Prijs: gratis

FESTIVAL THE BIG DRAW IN APELDOORN DONDERDAG 24 SEPTEMBER VAN START
ACEC, CODA en GIGANT realiseren gezamenlijk programma | www.thebigdrawapeldoorn.nl

Ooit het geluid van een tekening gehoord of een illustratie gemaakt met een machine? Zelf een stripboek of animatie in elkaar gezet? Het kan allemaal van 24 tot en met 27 september. Apeldoorn staat dan, letterlijk en figuurlijk, in het teken van The Big Draw. Dit internationale tekenfestival werd zes jaar geleden in Nederland voor het eerst gehouden in Nijmegen.

Inmiddels is het festival gegroeid en reist het dit jaar ook door naar Arnhem en Apeldoorn. Kunstenaars, inwoners en bezoekers kijken, luisteren, tekenen, maken, experimenteren, onderzoeken en ontdekken de mogelijkheden van tekenen met een inspirerend en creatief programma in ACEC, CODA en GIGANT. Het thema van The Big Draw is dit jaar klimaat en vrijheid.

The Big Draw Apeldoorn

In Apeldoorn verzorgen illustratoren, striptekenaars, kunstenaars en acteurs van 24 tot en met 27 september op diverse plekken activiteiten waarnaar je kunt kijken of luisteren of waar je, gewapend met potlood of pen, zelf aan mee kunt doen. Daarnaast geniet je in ACEC en CODA van verschillende tentoonstellingen. Zo laat de tentoonstelling Van heide en verre in CODA je kijken door de ogen van de kunstenaar en laat de tentoonstelling Alles is studie zien hoe belangrijk tekenen voor een kunstenaar is. In ACEC tonen 7 eigenzinnige kunstenaars hoe rijk en intiem tekenen kan zijn in de tentoonstelling die eveneens The Big Drawheet. In ACEC’s The Big Draw Salon vind je tekeningen van Apeldoornse kunstenaars. De kunst van het portrettekenen ontdek je tijdens een workshop van Stephan Peters in GIGANT. En heb je wel eens je oor op een tekening gelegd? Hoe dat klinkt, ontdekken kinderen in de voorstelling Witte kikker, eveneens in GIGANT.

Ramenroute

Een vast en beproefd onderdeel van het festival is de ramenroute. Ondernemers en pandeigenaren hebben zich daar eerder voor aangemeld. Kunstenaars en tekenaars krijgen tijdens het festival de gelegenheid om een tekening te maken op de ramen. Wandel door Apeldoorn en laat je verrassen door deze bijzondere gevelwerken!

Het programma van The Big Draw is te vinden op de websites van ACEC, CODA en GIGANT en op festivalwebsite www.thebigdrawapeldoorn.nl. Bij het samenstellen van het programma is voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers uiteraard rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM en de protocollen van de verschillende brancheorganisaties. Dat kan betekenen dat je je vooraf moet inschrijven voor een van de activiteiten. Alle informatie daartoe staat op de websites.

Heb je toch nog vragen? Mail dan naar [email protected], [email protected] of [email protected] De toegang tot de activiteiten is gratis. Als dat anders is vanwege bijvoorbeeld materiaalgebruik of locatie, staat dat op de websites aangegeven. De festivalkrant is af te halen bij een van de culturele instellingen.


Meer over ACEC ontdekken?

ACEC galeries

Gesloten12:00 - 17:30

Roggestraat 44, Apeldoorn

Bekijk meer: galeries

Meer over CODA ontdekken?

CODA bibliotheken

Gesloten10:00 - 17:30

Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Bekijk meer: bibliotheken

Meer over GIGANT ontdekken?

GIGANT entertainment

Gesloten09:00 - 22:00

Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Bekijk meer: entertainment

Lees mee en reageer!