Proefles weerbaarheid jeugd 9 t/m 12 jaar

Dit agendapunt is al geweest en verlopen
Bekijk alle agenda punten
Dok Zuid
7333 GZ Apeldoorn
Datum: 10 apr 2019 vanaf 15:30 t/m 28 apr 2019 tot 17:00
Prijs: gratis

Woensdag 10 april 2019 organiseert de afdeling Sportstimulering van Accres een gratis proefles weerbaarheid voor jeugd van 9 t/m 12 jaar bij dok Zuid. Tijdens de proefles krijgen deelnemers een inkijkje in de training die van 17 april tot en met 3 juli wordt aangeboden.

Weerbaar zijn betekent dat je op een goede manier voor jezelf opkomt. Weerbaarheid werkt preventief en het verkleint de kans dat je te maken krijgt met pesten en onzeker voelen. Weerbaarheid is een ruim begrip en loopt van sociale vaardigheden tot aan zelfverdediging.

Bij de weerbaarheidstraining leren kinderen op een leuke manier over zichzelf en omgaan met anderen met als doel sterker in je schoenen te komen staan. Er is aandacht voor het verbeteren van communicatieve vaardigheden, waarbij assertiviteit centraal staat. De training wordt gegeven door twee gediplomeerde docenten mentale en fysieke weerbaarheid. De (vrijblijvende) proefles is op 10 april van 15.30 tot 17.00 uur (ouders zijn ook welkom) bij Dok Zuid in Apeldoorn.

“Sinds enkele jaren geven we deze trainingen, omdat we gemerkt hebben dat bepaalde kinderen hier veel baat bij hebben. We beseffen ons als docent dat het voor velen een drempel is om deel te nemen. Maar we merken dat deelnemers na afloop positief zijn over de training. Het accent binnen onze training ligt op praktisch oefenen, dit in tegenstelling tot therapie” aldus Roy Bongers, docent Weerbaarheid bij Accres.

Aanmelden & meer informatie

Geïnteresseerden voor de proefles kunnen zich per e-mail aanmelden: [email protected]. Kijk voor meer informatie op sportstimuleringapeldoorn.nl/weerbaarheid.

Lees mee en reageer!

Deel dit agenda item of tag iemand via Facebook