Lezing Johan Fretz

Aangeboden door CODA en Nawijn & Polak
Dit agendapunt is al geweest en verlopen
Bekijk alle agenda punten
CODA
Vosselmanstraat 299 7311 CL Apeldoorn
Datum: 28 Mar 2019 vanaf 19:30 t/m 21:30
Prijs: €7,50 voor CODA leden en €10 voor niet-leden

Lezing Johan Fretz over Onder de paramariboom

“Wanneer de volwassenen me vroegen waar ik vandaan kwam, zei ik altijd: “papa komt uit Den Haag en mama komt uit De Paramariboom, dat is een boom aan de andere kant van de zee en in die boom groeien zwarte mensen zoals mama en Ruud Gullit!”

Fretz vloog als jongeling de halve wereld rond, maar het Suriname van zijn moeder sloeg hij steevast over. Daar komt verandering in wanneer een aantal gebeurtenissen elkaar in rap tempo opvolgen: hij ontvangt een stapel oude gedichten van zijn overleden grootvader en vlak daarop wordt hij uitgenodigd om een politieke speech te geven in Paramaribo rondom de presidentsverkiezingen. In zijn boek Onder de paramariboom reist Fretz met zijn moeder naar haar geboorteland Suriname. Daar wordt duidelijk dat het land veel meer herkenning oproept dan hij vooraf voor mogelijk had gehouden. Onder de paramariboom is een ontwapenende en geestige roadtrip door Paramaribo, een ontroerend verhaal over een moeder en een zoon, over identiteit en hoop.

Johan Fretz (1985) is schrijver, theatermaker en columnist van Het Parool. Hij debuteerde in 2012 met de roman Fretz 2025 die genomineerd werd voor de Bronzen Uil. Fretz reisde door het land met zijn voorstelling De zachtmoedige radicaal die gebaseerd is op Onder de paramariboom. Met deze voorstelling werd hij genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop; met zijn boek won hij in maart de Boekhandelsprijs.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door CODA. Meer over CODA ontdekken?

CODA bibliotheken

Nu open10:00 - 17:00

Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Bekijk meer: bibliotheken

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Nawijn & Polak. Meer over Nawijn & Polak ontdekken?

Nawijn & Polak boekhandels

Nu open09:00 - 17:00

Marktplein 24, Apeldoorn

Bekijk meer: boekhandels

Lees mee en reageer!

Deel dit agenda item of tag iemand via Facebook