Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Informatiebijeenkomst Herenboeren Apeldoorn

Dit agendapunt is al geweest en verlopen
Bekijk alle agendapunten
Wenum Hoeve
Wenumsedwarsweg 99 7345 AS Wenum-Wiesel
Datum: 11 dec 2019
Prijs: gratis

De 11 kartrekkers hebben sinds de eerste informatie bijeenkomst afgelopen juli grote stappen gezet naar het oprichten van een Herenboerderij in Apeldoorn. Er hebben zich al 178 gezinnen gemeld die geïnteresseerd zijn in het project. De coöperatie zal tegen het eind van dit jaar opgericht worden, er wordt gezocht naar een geschikte boer(in) en het werven van nieuwe leden gaat door.

Begin december zullen er twee belangrijk evenementen plaats vinden.

– Op zaterdag 7 december, de eerste intentieverklaring tekensessie. De 178 gezinnen hebben een uitnodiging ontvangen om gezamenlijk een intentieverklaring te komen tekenen om aan te geven dat zij serieus van plan zijn lid te worden van de Herenboerderij. Dit zal op de boerentafel van de zorgboerderij Wenum Hoeve plaats vinden onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers (door de kartrekkers zelf gebakken). Er zal tevens een korte rondleiding gegeven worden om alvast een idee te krijgen waar de toekomstig boerderij opgebouwd gaat worden. Omdat er wordt verwacht dat niet alle 178 geïnteresseerden zich gaan inschrijven, blijft de kartrekkers groep actief nieuwe leden werven. Ze hebben zich als doel gesteld om minimaal 150 gezinnen te vinden om aankomende lente van start te kunnen gaan.

– Op woensdag 11 december vindt er een nieuwe informatiebijeenkomst plaats voor diegenen die nog niet in de gelegenheid zijn geweest kennis te maken met het project. Tijdens de bijeenkomst zal het hele concept uitgebreid uitgelegd worden zodat er antwoord kan worden gegeven op de vragen:
– Wat houdt Herenboeren in?
– Hoe gaat het vorm krijgen in Apeldoorn?
– Wat kan ik halen en wat moet ik brengen?

Een Herenboerderij is een kleinschalige coöperatieve boerderij in eigendom van max. 200 huishoudens die hen voorziet van groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren. Samen hebben ze een boer(in) in dienst die op een duurzame manier kwalitatief hoogwaardig voedsel produceert dat de leden-Herenboeren willen eten van de gepachte grond.

De eerste Herenboerderij van Nederland is in 2016 in Boxtel van start gegaan. De tweede boerderij is afgelopen zomer gestart in Loenen en inmiddels zijn er op veel meer plaatsen in Nederland mensen actief om een eigen Herenboerderij op te richten en zo grip te krijgen op hun eigen eten, zo ook in Apeldoorn.

Beide bijeenkomsten vinden plaats op de Wenum Hoeve (Wenumsedwarsweg 99, 7345 AS Wenum-Wiesel, Apeldoorn Noord). Tekensessie op zaterdag 7 december van 10.00 tot 12.00 uur. Informatiebijeenkomst op woensdag 11 december van 20.00 tot 22.00 uur. Email: [email protected] – Facebook: Herenboeren Apeldoorn Wenum Hoeve

Lees mee en reageer!

Deel dit agendapunt of tag iemand via Facebook