Halloween op De Eglantier

Halloween Eglantier
foto Angela Stouten

De ondernemers van De Eglantier zijn blij dat het weer mag, een leuk evenement op het winkelcentrum. Op vrijdag 29 oktober om 18.00 uur start de Halloween Shopping Night, wat altijd garant staat voor een griezelig avondje shoppen. Er valt van alles te beleven op het plein, voor jong en oud. Het motto van deze avond: eindelijk weer plezier op de Eglantier!

Van 18.00 uur tot 21.00 uur is het plein omgetoverd tot een ‘creepy zone’, waar verklede acteurs ronddwalen. Voor je het weet, staat er een engerd voor je neus! Voor de kleine kinderen die de griezels te eng vinden wordt een lichtgevend armbandje uitgedeeld, zodat de griezels op afstand blijven. Op vrijdagavond kan dit bandje worden opgehaald bij Sillies, bij Harms & Bakx aan kant van de Warenargaarde en bij AnneBra aan de zijde van de Eglantierlaan. Dit ‘tover-armbandje’ kan ook al deze week worden opgehaald bij brasserie Sillies.

De muziek wordt verzorgd door DJ Mark, die om 19.00 uur en 20.00 uur het nummer Thriller van Michael Jackson laat galmen. De dansgroep van NTK voert dan de Thriller dans met zombies op. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken vanaf 18.00 uur in het pand tegenover de Intertoys. Daar kunnen de kinderen ook een gratis Halloween workshop doen. Naast het vermaak van de enge figuren, kunnen de kinderen zich verbazen over de spannende acts van Diabolo Huub die twee keer op deze avond gaat optreden.

Vaste prik tijdens de Halloween – en ook het leukste voor de kinderen – is de ‘trick or treat’. Verklede kinderen kunnen bij deelnemende winkels langs gaan om hun lekkernij op te halen. Af en toe is dat best wel eng, want de meeste medewerkers van de winkels zijn ook verkleed. De ondernemers van de Eglantier pakken steeds meer uit en zorgen voor een leuke belevenis.

“Het is zó leuk om weer iets leuks te organiseren op ons winkelcentrum, dat hebben we enorm gemist. Halloween Shopping Night is het eerste evenement dat we weer houden sinds het begin van de corona. Aan de reacties op Facebook en Instagram zien we dat de mensen er ook aan toe zijn. Lekker verkleed rondlopen en lol maken”, vertelt organisator Inez Scheper van House of Tall trots. In verband met corona zullen de winkeliers de verpakte snoepjes zoveel mogelijk buiten uitdelen.

Er valt ook nog iets te winnen voor de bezoekers. Degene die de leukste Halloween-selfie plaatst op de Facebook pagina van de Eglantier wint een cadeaubon van € 50,-, die bij een van de winkeliers op de Eglantier besteed kan worden.

Halloween is een feestdag die traditioneel vooral in Engeland, Amerika en Canada gevierd wordt. Kinderen verkleden zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen die versierd zijn en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer worden van een plagerijtje (trick) of iets lekkers (treat) geven. Het feest wordt ook steeds populairder in Nederland en daar spelen de winkeliers van de Eglantier leuk op in. Wat enkele jaren geleden begon als een gezellige thema-avond is inmiddels uitgegroeid tot een waar griezelfestijn.

Halloween op De Eglantier

Bekijk programma

Agendapunten

Agendapunten in Apeldoorn

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Coronaproof concert met Rolf Sanchez”

Coronaproof concert met Rolf Sanchez

  • Theater & Concert Orpheus
  • 1 april 2022
Rolf Sanchez
Ga naar “Trouwbeleving XL event @ Zwitsal Fabriek”

Trouwbeleving XL event @ Zwitsal Fabriek

  • Trouwbeleving
  • 30 januari 2022
Ga naar “Excursie naaldbomen Loenermark”

Excursie naaldbomen Loenermark

  • Geldersch Landschap & Kasteelen
  • 17 december 2021
Ga naar “Donkere dagen voor Kerst – bijeenkomst voor mensen met kanker”

Donkere dagen voor Kerst – bijeenkomst voor mensen met kanker

  • Stichting ‘kLeef
  • 15 december 2021