Winnen! 2x Cheesecake, het nieuwe kookboek van Sabine Koning

Door Anne Sophie Schotman 26 september 2018

Cheesecake OhMyFoodness

Apeldoornse foodblogger en kookboekenmaker Sabine Koning (bekend van OhMyFoodness) vond het hoog tijd voor een kookboek over haar grote liefde. Het resultaat is Cheesecake, ons nieuwe favoriete leesvoer vol hemelse recepten. Nog leuker nieuws, wij mogen twee Cheesecake-kookboeken weggeven!

OhMyFoodness Cheesecake
Sabine Koning deelt dagelijks inspiratie op haar foodblog OhMyFoodness. Foto: © Vivian Vos

Over Cheesecake

Dat de Apeldoornse Sabine Koning dé guilty pleasure-koningin van Nederland is hadden we al ontdekt. Dat er nu een kookboek vol goddelijke recepten komt van de foodblogger is dus eigenlijk wel logisch.

Alle vijftig taarten in Cheesecake zijn origineel, makkelijk te maken en zien er bovenal spectaculair uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van wittechocoladecheesecake met passievrucht en roze tompouce-cheesecake? Of whisky & bacon-cheesecake voor de fijnproevers en mango-sticky-rice-cheesecake voor de avonturiers?

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Wij wisten vast het recept van Sabines spectaculaire speculooscheesecake te bemachtigen. Scroll snel naar beneden!

Kookboek winnen

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief om kans te maken op een van de twee Cheesecake-kookboeken van OhMyFoodness. Ontvang je onze nieuwsbrief al? Dan kun je alsnog meedoen, je krijgt de nieuwsbrief niet dubbel toegestuurd. Mensen die zich voor woensdag 3 oktober 2018 12.00 uur aanmelden maken kans. De twee winnaars krijgen woensdagmiddag bericht via e-mail.

Deze winactie is verlopen, je kunt niet meer meedoen! De twee winnaars hebben persoonlijk bericht gehad.

Niet gewonnen? Cheesecake is vanaf dinsdag 26 september te koop bij de boekhandel (Cheesecake. Het kookboek voor echte cheesecakefans. Sabine Koning. €20, Uitgeverij Nieuw Amsterdam, ISBN: 9789046824559)

Recept speculoos cheesecake

OhMyFoodness Cheesecake
Foto: © Sabine Koning

Ingrediënten (20 cm taart)

Bodem

  • 200 gr koffieleutjes
  • 75 gr boter

Cheesecakebeslag

  • 600 gr naturel roomkaas
  • 125 gr crème fraîche
  • 150 gr kristalsuiker
  • 50 gr Speculoospasta
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl vanilla-aroma
  • 3 eieren + 1 eidooier
  • 1 el maizena

Decoratie

  • 100 gr Speculoospasta
  • koffieleutjes

Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed de hele springvorm met bakpapier. Zet ook het waterbad vast onder in de oven.

Maal de koffieleutjes fijn in de foodprocessor en smelt ondertussen vast de boter. Voeg beide ingrediënten samen, schep even goed om en stort de bodemmix in de springvorm. Druk de bodem stevig aan.

Klop voor het cheesecakebeslag de roomkaas met de crème fraîche, kristalsuiker, Speculoospasta, koek- en speculaaskruiden en vanillearoma romig. Voeg een voor een de eieren toe en tot slot ook de eidooier en maizena. Klop het geheel tot een klontvrij beslag.

Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de cheesecake boven het waterbad in 75 minuten gaar. Laat de cheesecake helemaal afkoelen en vervolgens een nacht in de koelkast opstijven.


Meer over OhMyFoodness ontdekken?

OhMyFoodness vrijetijd en uitgaan

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.