Win kaartjes voor de lezing ‘Het doet zo zeer’ van Heleen van Royen

Aangeboden door CODA 5 maart 2018

In haar documentaire Het doet zo zeer volgt Heleen van Royen (53) haar moeder, bij wie in 2015 beginnende dementie is geconstateerd. Donderdag 15 maart geeft Heleen een lezing in CODA waarin ze meer vertelt over het verhaal van haar moeder en het maken van de documentaire. Wil je daarbij zijn? CODA geeft twee entreekaarten weg!

Het doet zo zeer

Romanschrijver Heleen van Royen bracht in 2000 haar debuutroman De gelukkige huisvrouw uit. Later schreef ze onder meer Godin van de jacht (2003), De ontsnapping (2006) en De mannentester (2009). Naast romans schreef Heleen columns voor het Parool en maakte ze de documentaire Het doet zo zeer.

In deze documentaire volgt ze een jaar lang haar moeder, mevrouw Breed, die door haar diagnose plotseling te maken krijgt met moeilijke beslissingen over verhuizen en euthanasie. Heleen neemt de kijker mee langs doktersafspraken en emotionele momenten. Met veel liefde en de nodige humor schetst Heleen een beeld van haar moeders ziekteproces.

Programma

De literaire avond in CODA Auditorium begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en is rond 21.30 uur afgelopen. Een pauzedrankje is, net als de koffie of thee vóór aanvang, bij de prijs inbegrepen.

Een toegangskaartje kost €12,50 voor CODA-leden. Voor niet-leden kost de toegang €15. Kaartjes kun je kopen bij CODA (Museum, Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten) en Nawijn & Polak Boekverkopers.

Win kaarten!

Twee kaarten winnen voor de lezing van Heleen van Royen in CODA? Laat ons in een reactie op Facebook of in een mail aan [email protected] het volgende weten: In Heleens lezing staat de documentaire Het doet zo zeer centraal. Waarom spreekt het thema van de film jou zo aan? 

CODA verloot twee toegangskaarten voor de lezing op 15 maart onder de deelnemers. Meedoen aan de winactie kan tot maandag 12 maart 2018, 15.00 uur. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Voor in je agenda: Elke maand nodigt CODA een andere schrijver uit om een lezing te komen geven in Apeldoorn. Houd de planning en indebuurt Apeldoorn in de gaten om jouw favoriete schrijver niet te missen.

Datum: 15 maart | Tijd: 19.30-21.30 uur | Locatie: CODA Auditorium (ingang CODA Museum) | Entree: €15, of €12,50 voor CODA-leden en bij besteding Nawijn & Polak (incl. koffie/thee en pauzedrankje)

CODA bibliotheken

Nu open10:00 - 17:00

Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Bekijk meer:bibliotheken