Kom er op de gratis trainingen van Ares achter hoe geweldig hockey is!

Aangeboden door HC Ares 8 mei 2019

Apeldoornse hockeyclub HC Ares organiseert in mei 2019 drie gratis trainingen voor kinderen en jongeren. Word je daarna lid? Dan krijg je je eerste hockeystick ook nog eens cadeau! Wij vroegen leden van de club waarom hockey nou eigenlijk zo’n leuke sport is. 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Gratis trainingen én gratis hockeystick

HC Ares gratis traningen

Om een goed beeld te krijgen hoe leuk hockey is en of het bij je past ben je welkom op een van de gratis trainingen die HC Ares in mei organiseert voor de jeugd. Tijdens de trainingen komen verschillende elementen uit de sport aan bod. En het mooiste? Als je besluit lid te worden van HC Ares krijg je jouw eerste hockeystick cadeau van de club!

Trainingstijden:

  • Zaterdag 11 mei – 11.45 tot 12.45 uur
  • Zaterdag 18 mei – 11.45 tot 12.45 uur
  • Zaterdag 25 mei – 13.30 tot 14.30 uur

Bij interesse aan deelname van de trainingen graag een mailtje naar: [email protected].

Sporten op jouw manier

HC Ares

Het motto van Ares is ‘sporten op jouw manier’. De sportclub wil daarbij iedereen in Apeldoorn de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan hockey als actieve teamsport. “Wij vinden dat ieder mens met zijn of haar kwaliteiten en beperkingen bij ons de hockeysport moet kunnen beoefenen,” legt Dennis Wooning, vader van twee meiden die hockey spelen bij Ares en de nieuwe voorzitter van de club, uit.

Bij Ares kun je daarom ook terecht in het G-hockeyteam, een aangepast team voor verstandelijk en lichamelijk beperkten. “Hockey is mijn teamsport waar we samen onszelf mogen zijn,” laat een speler uit het G-Hockeyteam trots weten.

Gezelligheid en respect

HC Ares gratis traningen
Foto: Lotte van de Hel

Dennis: “Bij Ares zien wij meerdere generaties binnen families die lid zijn van onze vereniging. Op zaterdag zien we bijvoorbeeld de ouders de kinderen begeleiden. Op zondag staan dan juist de kinderen hun ouders weer aan te moedigen. Daar zijn we enorm trots op, want bij Ares staat toegankelijkheid hoog in het vaandel.”

Dat betekent dat iedereen op zijn eigen manier sportief moet kunnen zijn. Zorgen voor beweging, lekker naar buiten komen en deelnemen aan een teamsport zijn de elementen die bijdragen aan je lichamelijke- en geestelijke gezondheid. Daarnaast zijn (sociale) veiligheid, respect, normen en waarden binnen Ares enorm belangrijk. Daar wordt streng op toegezien en dat maakt dat de sfeer op de club altijd erg informeel en ontspannen is. “De sfeer op Ares is de reden dat ik hier al 10 jaar hockey!” aldus een enthousiaste speler uit meiden A1.

Jong geleerd…

HC Ares gratis traningen

Hockeyen is steeds weer nieuwe dingen leren. Bij Ares begint dat al bij de jongste leden. “Zij leren eerst de basis van het hockey: de spelvaardigheid,” vertelt Dennis. “Worden de jongste leden wat ouder, dan leren ze functioneren binnen een team. Weer later staat de ontwikkeling van ambitie centraal en maken kinderen kennis met de deelname aan wedstrijden binnen een competitie.”

De meiden van de C1 zijn het in ieder geval met elkaar eens: “Jong of oud, op Ares is het de gezelligheid en leergierigheid waar je van houdt!” 

Weinig tijd? Ga hockeyen!

HC Ares gratis trainingen

Volwassenen en zeker jonge ouders hebben vaak volle agenda’s. Juist voor deze leden heeft Ares trimgroepen, waarin je alsnog in teamverband kan sporten, ondanks de beperkte beschikbare tijd. “Trimmen is samen met elkaar een gezellig avondje hockey, waar iedereen op z’n eigen niveau aan mee kan doen,” laat een trimlid ons weten.

Leuk als je nog nooit eerder hebt gehockeyd, maar het een of twee keer per week wil gaan doen. Door de enigszins aangepaste regels is het voor alle spelers veilig en laagdrempelig om mee te doen.

Zelf een keertje meedoen? 

Wil je een keer komen kijken? Leuk! Schrijf je in voor een van de gratis trainingen in mei of kom een keer meetrainen bij de junioren, senioren, trimmers of g-hockeyers. Ares heeft altijd hockeysticks te leen. Stuur een mailtje naar [email protected] om je aan te melden en kijk voor meer informatie op www.hcares.nl.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door HC Ares. Meer over HC Ares ontdekken?

HC Ares sportverenigingen

Malkenschoten 43, Apeldoorn

Bekijk meer:sportverenigingen
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.