Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

UITGELICHT! Leer meer over wijn uit De Moezel (Mosel)

Aangeboden door Horeca & Wijn Advies NL
- Geldig vanaf 2 mrt 2020 - Geldig vanaf 2 maart 2020 t/m 1 apr 2020 t/m 1 april 2020 Topper
Deze aanbieding is al verlopen
Bekijk alle aanbiedingen

Welke wijnliefhebber heeft hier nou niet van gehoord! 

Over de Moezel wordt door onwetenden helaas nog vaak denigrerend gesproken, waarschijnlijk door de goedkope wijnen die vanaf de jaren 50 veel werden gedronken; het ‘zoete moezeltje’. Deze
massaproductiewijnen kwamen op de markt om de Duitse wijnbouw uit het slop te halen na de twee wereldoorlogen. Kwantiteit ging toen voor kwaliteit helaas. Sinds de jaren 90 is er een duidelijke kentering, kwaliteit staat weer voorop, de wijnen worden droger en rode wijnen doen het steeds beter!

De Moezel ontspringt in de Vogezen, stroomt vanuit Frankrijk via Bereich Moseltor Duitsland binnen en mondt vervolgens na 544 kilometer bij Koblenz uit in de Rijn. Riesling is dé druif van Duitsland. Van de wereldwijde aanplant van Riesling staat bijna 24.000 ha in Duitsland! In de Moezel is er zelfs 61.3% mee aangeplant. Naast Riesling staan er in de Moezel ook nog witte druivenrassen zoals de Elbling, Müller-Thurgau, Kerner, Weissburgunder, Grauburgunder en zelfs wat Chardonnay. Rode wijnen worden hoofdzakelijk gemaakt van Spätburgunder en Dornfelder. Met een helling van 65° is de Bremmer Calmont dé attractie in de Moezel voor wijnliefhebbers. Dit is namelijk de steilste wijngaard van Europa, zo niet van de wereld.

Meer over beroemde wijnhuizen en de uitgebreide versie over de Moezel lees je op de website van Horeca & Wijn Advies NL.

Speciaal voor de gevorderde wijnliefhebber en vakprofessionals komt Martin van Horeca & Wijn Advies nu met een aanbieding: 10% korting op de 8 daagse cursus Wijnbrevet SDEN3, die start op 6 april 2020. Kijk hier voor cursusinfo, tarieven en aanmelden! Meld je aan onder de vermelding ‘ACTIE 6 april indebuurt.nl’


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Horeca & Wijn Advies NL. Meer over Horeca & Wijn Advies NL ontdekken?

Horeca & Wijn Advies NL wijnbars

Sluisoordlaan 331, Apeldoorn

Bekijk meer: wijnbars