Binnenkijken in de camper van Arshia en Thirza: ‘Wij kunnen ons huis overal neerzetten’

Arshia en Thirza met camper
Foto: Arshia en Thirza

In de rubriek Binnenkijken bij nemen we een kijkje in een Amsterdams huis. Deze week bekijken we een wel heel bijzonder ‘huis’. Eentje op wielen welteverstaan, want Amsterdammers Arshia en Thirza wonen in een camper. Daar willen wij natuurlijk alles over weten.

Woon jij op een bijzondere plek in Amsterdam, in een huis met een verhaal of een Amsterdams droomhuis? Of ben je gewoon hartstikke trots op je fijne stek? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnenkijken!

Arshia (25) en Thirza (27) woonden tot vorig jaar juni beiden nog bij hun ouders. Het plan was om in de zomer een camper te kopen en daarmee op reis te gaan, maar door corona ging dat feest helaas niet door. De camper kwam er alsnog. En omdat ze niets liever wilden dan een plekje met z’n tweeën, besloten ze er meteen in te gaan wonen.

Avontuur

Wonen in een camper, dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Thirza: “We zijn allebei nogal avontuurlijk ingesteld. En dat moet je ook wel zijn als je dit gaat doen. In een camper wonen is een heel idealistisch plaatje, maar we wilden het gewoon proberen. Dat standaard riedeltje van afstuderen, een vaste baan en huisje, boompje, beestje: daar zijn wij nog lang niet klaar voor. Dus toen dachten we: we gaan het avontuur aan.”

Tekst gaat verder onder de foto>

Arshia en Thirza met camper
Foto: Arshia en Thirza

Goedkoop, flexibel en duurzaam

De voordelen van het wonen in een camper zijn volgens het stel niet op één hand te tellen: “Het is om te beginnen supergoedkoop”, zegt Arshia. “Helemaal als je kijkt naar leeftijdsgenoten die in Amsterdam wonen. Onze totale vaste lasten zijn lager dan wat zij alleen al aan huur betalen. Daarnaast ben je met een camper heel flexibel. Je kunt vlakbij je werk en studie gaan staan, en in je vrije tijd lekker door Nederland trekken. En dan is het ook nog eens heel duurzaam. Je bent bewuster bezig en daardoor is je footprint veel kleiner. Dat vinden we ook belangrijk.”

Wij plannen ons huis om ons leven heen, in plaats van andersom

Ook het sociale aspect is iets dat Arshia en Thirza de afgelopen tijd zijn gaan waarderen. “Je komt heel veel mensen tegen. Daarom hebben we, juist in deze tijd, nog veel sociaal contact. Het is ook leuk om je huis iedere keer weer ergens anders neer te zetten. Als er ergens geschaatst kan worden bijvoorbeeld, rijden we daar gewoon naartoe. We plannen ons huis als het ware om ons leven heen, in plaats van andersom.”

Tekst gaat verder onder de foto‘s>

Nadelen zijn er natuurlijk ook. Arshia en Thirza kennen ze inmiddels maar al te goed. Thirza: “Als er iets stuk gaat is je huis even weg. Dan moet je wel kunnen uitwijken. Zo waren de waterleidingen ooit bevroren door het winterse weer. Gelukkig kunnen we dan altijd naar onze ouders.” “Of we pakken een Airbnb”, lacht Arshia. “Ja, die onzekerheid heb je wel altijd. Je hoopt maar dat alles blijft werken en dat je niet opeens een nieuwe camper hoeft te kopen. Als er iets kapot gaat waar we geen verstand van hebben, is het paniek.”

Binnenkijken

Tijd om een kijkje te nemen in de camper. Deze lijkt van alle gemakken voorzien: er is een keukentje, een tweepersoonsbed aan het plafond, een knusse zithoek en een wc (inclusief douche). Wat meteen opvalt is dat de kleur paars nogal overheerst. “We hebben al veel veranderd binnen”, zegt Thirza. “Toen we de camper kochten was vrijwel alles paars. Blijkbaar hield de vorige eigenaresse nogal van deze kleur.” Arshia: “Omdat je in een vrij kleine ruimte zit, wil je vaak dingen aanpassen. Toen we de camper net hadden wilden we elke dag iets veranderen. Het is een proces dat nooit eindigt.”

Tekst gaat verder onder de foto’s>

Favoriete plek

Het favoriete plekje van de avonturiers is de loungehoek. “Daar kon je oorspronkelijk een tafel neerzetten, maar die hebben we weggedaan. We wilden niet steeds alles om moeten bouwen, dus nu is het gewoon altijd een bank.” Arshia en Thirza zijn het meest trots op de dingen die ze zelf gemaakt hebben: “Dat deurtje voor de kast bijvoorbeeld, met allemaal losse plankjes. Je knutselt iets en bent er lang mee bezig, dat maakt het veel leuker. We zijn beide ook echte doeners. Niet te veel nadenken en gewoon doen.”

Tekst gaat verder onder de foto>

Deur in camper
De zelfgemaakte kastdeur – Foto: Arshia en Thirza

Het stel heeft geen idee hoe lang ze nog in de camper blijven wonen. Thirza: “Misschien kopen we nog een keer een andere bus of een tiny house, maar het principe dat je een voertuig hebt waarmee je rondreist zal wel de rode draad blijven denk ik.” Arshia lachend: “Totdat het onze neus uitkomt!”

Op 10 februari 2021 deden Arshia en Thirza mee aan het programma ‘Doe alsof je thuis bent’, waarbij ze een paar dagen van woning ruilden met Erik en Rudi uit Almelo. Wil je meer foto’s zien van de camper van Arshia en Thirza? Neem dan een kijkje op hun instagrampagina.

Nog meer binnenkijkers:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Iris en Martin wonen aan het Singel: ‘Alle meubels kosten nog geen 500 euro’”

Iris en Martin wonen aan het Singel: ‘Alle meubels kosten nog geen 500 euro’

Ga naar “Binnenkijken bij Nanda in de Jordaan: ‘De begane grond is helemaal oud-roze’”

Binnenkijken bij Nanda in de Jordaan: ‘De begane grond is helemaal oud-roze’

Nanda van Asperen
Ga naar “Binnenkijken bij Jan Dirk en Ina in de Staatsliedenbuurt: ‘We zitten hier een beetje vast en maken er het beste van’”

Binnenkijken bij Jan Dirk en Ina in de Staatsliedenbuurt: ‘We zitten hier een beetje vast en maken er het beste van’

Binnenkijken bij Jan Dirk en Ina

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Diamond painting voor € 3,99”

Diamond painting voor € 3,99

 • Action
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Led-lichtbalkenset voor € 7,95”

Led-lichtbalkenset voor € 7,95

 • Action
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Interviewer voor de overheid (CBS)!”

Interviewer voor de overheid (CBS)!

 • Olympia
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Lieve Stad Festival 2023”

Lieve Stad Festival 2023

 • Internationaal Theater Amsterdam
 • Van 17 mrt t/m 26 mrt

Topper

Ga naar “Koningsdag in Amsterdam”

Koningsdag in Amsterdam

 • 27 april 2023
Koningsdag AmsterdamKoningsdag Amsterdam
Ga naar “Jeu de Boules speeddate op Valentijnsdag”

Jeu de Boules speeddate op Valentijnsdag

 • 14 februari 2023
Mooie Boules Speeddate ValentijnsdagMooie Boules Speeddate Valentijnsdag
Ga naar “4 mei 2023 Nationale Dodenherdenking op de Dam”

4 mei 2023 Nationale Dodenherdenking op de Dam

 • 4 mei 2023
Nationale Dodenherdenking op de DamNationale Dodenherdenking op de Dam
Ga naar “Amsterdam Wine Festival 2023”

Amsterdam Wine Festival 2023

 • Van 23 mrt t/m 26 mrt
Wijn