Binnenkijken bij Rianne: ‘Vorig jaar konden we schaatsen in de achtertuin’

binnenkijken bij Rianne
Beeld: Rianne

Zodra je het huis van Rianne en Pascal in Amsterdam-Noord binnenstapt valt het gelijk op hoe lekker het er ruikt. Hun nieuwbouwwoning is sfeervol maar tegelijkertijd ook strak ingericht en staat vol met persoonlijke items zoals oude camera’s, een skateboard, parfumflesjes en een menukaart uit Tokyo. Toch had het niet veel gescheeld of ze hadden hun droomhuis niet gekregen.

Rianne groeide op in Landsmeer, Pascal in Amsterdam. Toen het stel op huizenjacht ging voor een koophuis stonden ze dan ook voor een moeilijke keuze; blijft het Amsterdam of verhuizen ze toch naar Landsmeer? Tijdens een etentje bij vrienden in Amsterdam-Noord viel hun oog op een nieuwbouwproject voor een huis tussen Molenwijk en Kadoelen.

Lot uit de loterij

Direct schreven ze zich in en kozen strategisch een aantal voorkeurswoningen uit. “Ik zag mezelf er al wonen.” Maar na twee weken kregen ze een telefoontje. Ze waren het niet geworden. “We baalden ontzettend. Pascal ging op zoek naar andere huizen, maar die waren het allemaal net niet. We wilden gewoon zo graag hier wonen.” Alsof het zo moest zijn, want uiteindelijk werd het stel toch gebeld: Er was een huis vrijgekomen!

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

Rianne en Pascal wonen bijna 4 jaar in hun droomhuis. De keuken heeft Pascal er samen met zijn vader ingezet.

In 2016 kochten ze het huis, maar pas in 2018 kregen ze de sleutel en konden ze er echt gaan wonen. Inmiddels is er zelfs een bewoner bijgekomen. Vorig jaar zijn Rianne en Pascal ouders geworden van Nika. “Onze woonwijk is heel kindvriendelijk, dat vind ik erg leuk. Maar met een elektrische fiets ben je met 25 min ook midden in de binnenstad,” zegt Rianne als we haar vragen hoe het is om in deze wijk te wonen. 

Stoer en strak gemixt met tierelantijntjes

Rianne en Pascal houden zich beiden bezig met de inrichting van hun huis. “Ik heb vroeger bij Rivièra Maison gewerkt en dat was toen wel mijn stijl, nu niet meer. Ik hou ervan om tierelantijntjes, kaarten en accessoires bij elkaar zetten. Maar ik hou ook van stoer en strak, dat laatste is ook meer Pascal zijn ding. Hij stelt graag toffe Pinterestborden samen.”

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen>

Inspiratie komt eigenlijk overal vandaan. “Soms uit modebladen, soms van reizen of vanuit mijn werk,” zegt Rianne die werkt als beauty pr-manager. Shoppen doet ze graag bij de bekende winkels als Loods 5 en HEMA, maar ook bij kleine boetiekjes in Landsmeer. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

De oude camera’s zijn van Rianne haar oma en Pascal zijn vader geweest.

Altaar

Het belangrijkste plekje in hun huis is voor Rianne het altaartje van haar vader met foto, een oud parfumflesje, die ze nog van hem heeft gekregen en een marmeren asbak die van hem is geweest. Hij overleed 26 jaar geleden tijdens een auto-ongeluk in Portugal, maar is zo toch nog een beetje bij haar. “In elk huis waar ik woon krijgt hij een speciaal plekje. Ik wil wel dat hij aanwezig is, maar het moet niet zo in your face zijn.” Ook de camera’s op het tv-meubel vallen op. “Die ene is van mijn oma geweest en de andere is van Pascal zijn vader. Het staat leuk en het geeft een nostalgisch gevoel.”

Links een kleine greep uit de collectie fotoboeken, rechts het ‘altaartje’ met fotolijst en parfumflesje van Rianne’s overleden vader

Skateboard

Opvallend is het skateboard aan de muur. “Die zagen we hangen bij Skatepark Noord. Pascal had het idee om het skateboard te kopen en die op te hangen als ‘kunst’. En het geeft onze woonkamer een stoerdere look.” 

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

Betaalbare kunst

Verder zien we veel fotoboeken met onderwerpen als fashion en reizen. “Het zijn boeken van reizen die we hebben gemaakt of leuke inspiratieboeken.” Een ander opvallend item is de Japanse print. “Dat is eigenlijk gewoon een menukaart van een hamburgerketen in Tokyo.” 

De witte muur kon nog wel een kunstwerk gebruiken. “We zijn een paar keer naar de Affordable Art Fair geweest op zoek naar een betaalbaar en mooi kunstwerk. Maar de meeste dingen die we mooi vonden begonnen bij 3000 euro, haha. Uiteindelijk hebben ze dit schilderij gevonden bij Marigold Living in Landsmeer.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

Wonen aan het water blijft uniek

De tuin met uitzicht op het water is toch wel een extra stukje luxe. Vanaf het water kun je in principe zo naar ‘t Twiske varen. “In de zomer zitten we heel vaak na werk nog lekker in de tuin. En afgelopen winter konden we bij ons achter schaatsen, dat was supergezellig.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

Dromen zijn er voorlopig niet. “We hebben eigenlijk precies wat we willen, een huis in de stad maar toch met een landelijk gevoel en we wonen aan het water. Mochten we wel ooit verhuizen dan graag naar Klein Kadoelen, met uitzicht over de Wilmkebreekpolder, maar dan moeten we nog wel even sparen. ” 

We zochten nog veel meer voor je uit…

 • Binnenkijken bij Melanie: ‘Op mijn balkon voelt het alsof ik in een boerendorp woon’

  Sommige Amsterdamse huizen zijn om door een ringetje te halen. Zo ook die van Melanie Bijlsma. Melanie is al van…

  Melanie Bijlsma

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Marije in de Indische buurt: ‘Zo kan een nieuwbouwwoning er óók uitzien…’”

Binnenkijken bij Marije in de Indische buurt: ‘Zo kan een nieuwbouwwoning er óók uitzien…’

Binnenkijken bij Marije
Ga naar “Auke is steward met verzamelwoede: ‘Ik pluk bijna wekelijks iets bij andermans grofvuil weg’”

Auke is steward met verzamelwoede: ‘Ik pluk bijna wekelijks iets bij andermans grofvuil weg’

binnenkijken steward auke amsterdam west
Ga naar “Inez en Jacques wonen al 40 jaar in de Nieuwmarktbuurt: ‘We hebben veel bekende buren gehad’”

Inez en Jacques wonen al 40 jaar in de Nieuwmarktbuurt: ‘We hebben veel bekende buren gehad’

Binnenkijken

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99”

Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit trui** € 9,99”

True Spirit trui** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime