Binnenkijken bij Nassira in Osdorp: ‘Toen onze vakantie naar Marokko niet doorging, hebben we Marokko naar Osdorp gehaald’

Binnenkijken bij Nassira
Beeld: indebuurt

Als je de woonkamer van Nassira Laoikili (43) ziet heb je even het gevoel alsof je een riad in Marokko binnenstapt. Ook valt het op hoe ontzettend netjes haar huis is. “Ja, en dat met drie pubers,” grapt Nassira die inmiddels al 14 jaar met haar man en drie kinderen in Osdorp woont.

“Ik vind het een hele fijne buurt. We hebben voor Amsterdamse begrippen veel groen om ons heen en je bent zo bij de Sloterplas, daar ga ik graag heen om te wandelen. En met de tram ben je zo in het centrum, wat voor de kinderen handig is.” 

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

Beeld: indebuurt

Rustgevende uitstraling

Haar stijl zou ze omschrijven als minimalistisch, etnisch, fris en leefbaar met Marokkaanse invloeden. Haar inspiratie haalt ze deels uit reizen. “Vroeger maakten we graag verre reizen naar Aziatische landen. Ook haal ik veel inspiratie uit de sfeervolle riads in Marokko, waar we logeren als we daar zijn.” Nassira werkt graag met natuurlijke materialen zoals de natuursteen al alabaster: “Ik hou van een natuurlijk kleurenpalet en daarmee creëer ik graag een ‘zen’ gevoel in huis.”

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen>

Ambachtelijke producten

Als Nassira nieuwe spullen voor in huis koopt, dan kiest ze het liefst voor kwalitatieve producten, die lang meegaan. “Ik ga graag voor tijdloze en ambachtelijke spullen die met de hand zijn gemaakt. Dan haal je ook gelijk een verhaal in huis. Hoogglans en plastic spullen zal ik niet snel in huis halen.”

Nassira is Marokkaans en gaat geregeld naar Marokko, waar ze de leukste spullen voor in huis koopt. “Maar je hoeft echt niet per se naar Marokko voor mooie spullen.” Shoppen doet ze graag bij Zenza en Simply Puur. “De panelen in de woonkamer en slaapkamer heb ik gekocht bij Simply Puur. Ze zijn met de hand gemaakt en komen oorspronkelijk uit Indonesië.” De blauwe deur in de tuin komt ook van Zenza. Maar ze shopt ook bij de bekendere woonwinkels. “De kast in de slaapkamer is gewoon van Karwei, bijvoorbeeld.” 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen>

Zelf ontworpen tafel

Inmiddels is het inrichten wel echt een grote hobby geworden van Nassira. In het dagelijks leven werkt ze op een school, maar daarnaast heeft ze een interieuropleiding gevolgd en investeert ze veel tijd in haar instagrampagina Oosters Wonen. “Misschien ga ik daar later nog wel iets mee doen.”

Haar lievelingsitem is de witte salontafel die ze zelf heeft gemaakt in samenwerking met Zenza. “Eigenlijk hecht ik helemaal niet zoveel waarde aan spullen, maar dat tafeltje vind ik extra bijzonder omdat ik hem zelf heb ontworpen.” 

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

De zelf ontworpen tafel

De favoriete plekken in huis zijn toch wel de woonkamer en de tuin. “De woonkamer is een plek die rust uitstraalt. Ondanks dat mijn kinderen (19,15,13 jaar) vaak en graag op hun kamer zitten, vinden ze het ook lekker om op de bank neer te ploffen. Het is de plek waar ons gezin samenkomt.” 

Oase van rust

Naast een balkon heeft Nassira ook het geluk dat ze een grote tuin heeft, die al net zo mooi gestyled is als het huis. Want ook hier krijgen we direct het gevoel dat we op vakantie zijn. Dat is ook precies het gevoel dat Nassira wilde creëren. “Onze vakantie in Marokko ging niet door en toen zeiden we voor de grap: dan maken we toch van onze tuin Marokko?” Zo gezegd, bijna net zo snel gedaan. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen>

De fontein is geïmporteerd uit Marokko

Nassira wilde de muren in de tuin stucen, maar dat was veel meer werk, dus dat heeft ze uiteindelijk opgelost met witte panelen. De blauw mozaïeken fontein heeft ze over laten komen uit Fez (Marokko). “En de citroenbomen staan vanwege de kou nu even binnen.”

Voorlopig is Nassira nog heel blij met haar huis. “Maar als de kinderen ooit de deur uit gaan, dan wil ik misschien wel verhuizen naar een iets groenere omgeving.”

Meer lezen…

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Iris en Martin wonen aan het Singel: ‘Alle meubels kosten nog geen 500 euro’”

Iris en Martin wonen aan het Singel: ‘Alle meubels kosten nog geen 500 euro’

Ga naar “Binnenkijken bij Nanda in de Jordaan: ‘De begane grond is helemaal oud-roze’”

Binnenkijken bij Nanda in de Jordaan: ‘De begane grond is helemaal oud-roze’

Nanda van Asperen
Ga naar “Binnenkijken bij Jan Dirk en Ina in de Staatsliedenbuurt: ‘We zitten hier een beetje vast en maken er het beste van’”

Binnenkijken bij Jan Dirk en Ina in de Staatsliedenbuurt: ‘We zitten hier een beetje vast en maken er het beste van’

Binnenkijken bij Jan Dirk en Ina

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4”

Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “AH Verspakket Mexicaanse chili con carne, Marokkaanse couscous of gesneden verspakket Mexicaanse wraps van € 5,49 voor € 4,49”

AH Verspakket Mexicaanse chili con carne, Marokkaanse couscous of gesneden verspakket Mexicaanse wraps van € 5,49 voor € 4,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Trambestuurder GVB Amsterdam”

Trambestuurder GVB Amsterdam

 • Olympia
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Familievoorstelling Mankind (6+) in Amsterdam”

Familievoorstelling Mankind (6+) in Amsterdam

 • De Stilte
 • 5 februari 2023

Topper

Ga naar “Lieve Stad Festival 2023”

Lieve Stad Festival 2023

 • Internationaal Theater Amsterdam
 • Van 17 mrt t/m 26 mrt

Topper

Ga naar “Koningsdag in Amsterdam”

Koningsdag in Amsterdam

 • 27 april 2023
Koningsdag AmsterdamKoningsdag Amsterdam
Ga naar “Hartjesdag 2023”

Hartjesdag 2023

 • 21 augustus 2023
hartjesdaghartjesdag
Ga naar “Amsterdam Pride”

Amsterdam Pride

 • Van 1 aug t/m 6 aug