Binnenkijken bij Loetje: ‘Fikkie stoken doen we gewoon in huis’

binnenkijken bij Loetje
Foto: Loetje

Loetje de Voogt kocht vier jaar geleden met haar man hun eerste koophuis aan de Westlandgracht. Een mooie jarendertigwoning met tuin! Ze werden niet alleen verliefd op het huis maar ook op de buurt. “In de winter hebben we geschaatst voor de deur en op een warme zomerdag plons je hier na werk in het water van de Westlandgracht. We noemen het ook wel de Costa del Westlandgracht.”

Dertien jaar geleden verhuisde Loetje de Voogt vanuit Heemstede naar Amsterdam. Inmiddels is ze getrouwd, heeft ze samen met haar man een kindje en wonen ze vier jaar in hun koopwoning aan de Westlandgracht. “Ik heb altijd in het Centrum gewoond en daarna in de Sassenheimstraat. We waren op zoek naar een benedenwoning, want ik wilde graag een huis met een tuin. Dit huis kwam op ons pad en vanaf het eerste moment dat we het zagen, wilden we het direct hebben.” Loetje is gek op de sfeer rondom de Hoofddorppleinbuurt. “Toen we er net kwamen wonen kregen we gelijk een warm welkom van de buren. Het is een gemengde buurt van jong en oud en koopwoningen worden gemixt met sociale huur. Het voelt net een klein dorp.” 

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

Woonkamer l Beeld: indebuurt

Costa de Westlandgracht

Koffie drinken doet ze graag bij Caffènation en ‘Lokaal van de stad’ is inmiddels hun vaste plek geworden voor een biertje in de zon. “Een aantal jaar terug had ik niet gedacht dat het zo leuk zou zijn om aan de Westlandgracht te wonen. De gracht lijkt wel een klein meer. In de winter hebben we er geschaatst en in de zomer nemen we vaak na werk een duik in de gracht. Dat is altijd super gezellig want je komt veel buren tegen. Hier in de buurt noemen we het wel Costa del Westlandgracht.” 

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

Woonkamer: l Beeld: indebuurt

Niet bang voor kleur

Haar woonstijl zou Loetje omschrijven als Scandinavisch industrieel. “Je ziet bij ons veel houten meubels, planten en het is kleurrijk. Dan bedoel ik geen felle kleuren, maar aardekleuren zoals terracotta, beige en groen. We zijn niet bang om kleur te gebruiken, het geeft veel meer sfeer en warmte dan witte muren.” Inspiratie haalt ze van programma’s als VT Wonen of Pinterest. “Mijn man is heel handig, hij kan van alles maken. Meestal heb ik een idee en hij voert het dan uit. Hij heeft de schuur in de tuin omgetoverd van rommelschuur naar een gedeelde wasruimte/werkruimte.”

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen>

Dit was eerst de rommelschuur

“We vinden het leuk om nieuwe items te combineren met oude dingen. Dan gebruiken we in de basis een Ikea kast, maar dan maken we er zelf iets eigenzinnigs van. Zoals ons tv-meubel of de commode. Bij de commode hebben we zelf het houten blad en de leren greepjes gemaakt.”

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen>

Zelf meubels maken en ‘fikkie stoken’ in huis

Over haar favoriete item in huis hoeft ze niet lang na te denken. “Dat is by far de houtkachel! We hebben een tweede huisje in Zweden en we zijn gek op ‘fikkie stoken’. De houtkachel geeft zoveel extra sfeer in huis. Met de huidige gasprijzen is het ook nog eens een stukje voordeliger. Ook over de fijnste plek in het huis is Loetje duidelijk: “Dat is eigenlijk niet in huis, maar buitenshuis, namelijk lekker in de tuin. We zitten redelijk beschut in onze tuin en hebben veel zon, dus het voelt automatisch een paar graden warmer. Ik vind het heerlijk om in onze kuipstoeltjes koffie te drinken.” 

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

Favoriete item is de houtkachel!

Ondanks dat Loetje en haar gezin optimaal genieten van hun huis heeft ze nog droomwensen, en die wens is sindskort in vervulling gegaan. “We gaan in de zomer verhuizen naar Heemstede, daar hebben we een huis gekocht met meer ruimte en meer buitenruimte! In Amsterdam missen we de (buiten)ruimte. Met een kwartiertje fietsen ben je in Haarlem en het is vlakbij het strand. Maar soms ben ik wel bang dat ik Amsterdam ga missen. Als het kon zou ik ons nieuwe ruime huis in Heemstede verplaatsen naar de Westlandgracht.”

Favoriete plek van het huis: de tuin!

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Marije in de Indische buurt: ‘Zo kan een nieuwbouwwoning er óók uitzien…’”

Binnenkijken bij Marije in de Indische buurt: ‘Zo kan een nieuwbouwwoning er óók uitzien…’

Binnenkijken bij Marije
Ga naar “Auke is steward met verzamelwoede: ‘Ik pluk bijna wekelijks iets bij andermans grofvuil weg’”

Auke is steward met verzamelwoede: ‘Ik pluk bijna wekelijks iets bij andermans grofvuil weg’

binnenkijken steward auke amsterdam west
Ga naar “Inez en Jacques wonen al 40 jaar in de Nieuwmarktbuurt: ‘We hebben veel bekende buren gehad’”

Inez en Jacques wonen al 40 jaar in de Nieuwmarktbuurt: ‘We hebben veel bekende buren gehad’

Binnenkijken

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Silvergear massage gun voor € 15,95”

Silvergear massage gun voor € 15,95

 • Action
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Reus of Fleuril wasmiddel van € 7,49 voor € 2,99”

Reus of Fleuril wasmiddel van € 7,49 voor € 2,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 6 december 2022

Vacatures

Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Betalingsverwerking”

Medewerker Betalingsverwerking

 • Olympia
 • Fulltime/Parttime