Binnenkijken bij Dennis in Amsterdam-Noord: ‘Ik heb van kringlopen een werkwoord gemaakt’

Foto: indebuurt

Dennis van Hoof (43) is steward bij een grote Nederlandse vliegtuigmaatschappij en woont sinds zes jaar in Amsterdam-Noord. Zijn appartement op loopafstand van het NDSM-terrein is zijn eerste koophuis en als het aan hem ligt ook meteen zijn laatste.

“Ik kom uit Brabant en voor mijn werk heb ik een lange tijd in Haarlem een kamer gehad. Het maakte het makkelijker om snel op Schiphol te kunnen zijn. Ik had ook een huis in Brabant maar uiteindelijk hou ik toch meer van de grote stad dus vertrok ik naar Amsterdam. Dat bleek een hele goede beslissing. Want hoe lang of kort ik ook van huis ben geweest, ik keer altijd met heel veel plezier terug naar Amsterdam.”

“Wat deze stad voor mij zo bijzonder maakt is dat je jezelf kunt zijn. Vooral als je, net als ik, onderdeel bent van de lhbtq-community, geeft Amsterdam je altijd een ‘welkom thuis’-gevoel. Natuurlijk is er ook hier nog een boel aan solidariteit te winnen maar het enorme aanbod aan lhbtq-friendly plaatsen om heen te gaan is echt een aanwinst. Plaatsen waar iedereen welkom is maar waar wij ons thuisvoelen, dat is waarom ik zo van Amsterdam hou.”

Lees verder onder de foto>

De roze lamp kocht Dennis onlangs en geeft veel sfeer in huis als het donker is

“Dit huis kocht ik in een heel gunstige tijd, niet wetende dat Amsterdam-Noord steeds populairder zou worden. In dit stadsdeel was zes jaar geleden gewoon nog niet zoveel te beleven. Een goede vriendin van mij woont ook in Noord en door haar kwam ik af en toe al hier.

Het stadsdeel verraste me positief: destijds nog prima betaalbaar, binnen de ring, met de pont zo in het hart van Amsterdam. Nu het steeds drukker geworden is, vind ik dat ook wel weer erg leuk. Het meemaken van die verandering is best bijzonder.”

Tapdansende bovenbuurman

“Zes jaar geleden kon je ook nog echt op zoek gaan naar een huis dat helemaal aan je verwachtingen voldeed, ook als je geen miljoen meebracht. Zo zocht ik bijvoorbeeld expliciet naar een huis zonder bovenburen en zonder basisschool of kinderopvang naast de deur.

Ik heb geen negen-tot-vijf-baan en moet ook weleens overdag slapen als ik een nachtvlucht heb. Ga dat maar eens proberen met een school naast de deur of een tapdansende bovenbuurman. Zodoende kwam ik bij dit huis terecht en daar ben ik nog steeds erg blij mee.”

Lees verder onder de foto>

Foto: indebuurt

“Het huis is slim ingedeeld waardoor het ruim aanvoelt. De badkamer is niet zo groot maar daar breng ik toch weinig tijd door dus dat is geen probleem. De overige ruimten voelen prettig aan met een lange keuken waar ik veel opbergruimte heb.

De woonkamer is ruim en licht en heeft een fijne verbinding met de keuken waardoor je, als je staat te koken, ook met je gasten in de woonkamer kunt praten. Soms mis ik een extra kamer om wat meer spullen op te bergen, maar ik moet misschien ook gewoon niet te veel verzamelen.”

Ik kringloop, hij kringloopt

Dat niet te veel verzamelen is trouwens lastig voor iemand die van kringlopen een werkwoord heeft gemaakt”, vertelt Dennis. “Ik kringloop veel, vaak en graag. Dat begon al lang geleden in Brabant en is nooit meer gestopt.

Op een gegeven moment heb ik mezelf een project opgelegd: alles van IKEA moet de deur uit. Ik heb niet iets tegen meubels van IKEA hoor, maar ik kringloop graag met een doel en daar sloot dit heel mooi op aan. Het project is inmiddels geslaagd en uiteindelijk heb ik een mix kunnen maken van oude en nieuwe spullen.”

Tekst gaat verder onder de foto’s>

“Mijn liefde voor vintage neem ik ook mee tijdens mijn werk. Zo heb ik al menig kledingstuk maar ook pronkstuk in huis meegesleept in het vliegtuig. Heel trots ben ik op de grote letters die in de keuken aan de wand hangen. Het zijn reclameletters en ik vond ze in Los Angeles. Toen ik ze zag wist ik: die moeten mee het vliegtuig in! In diezelfde categorie heb ik ook een hele oude telefoon die in een hotelsuite ergens in Amerika heeft gestaan. De nummers van de receptie en de hotelsuite staan er nog op.”

“Mijn woonwens voor de toekomst is niet zo groot. Ik wil hier graag blijven wonen, want het is echt perfect. Wel zou ik nog wat willen verbouwen. Een nieuwe keuken, andere vloer, de badkamer een upgrade geven, dat soort dingen. Dan zou het best weleens zo kunnen zijn dat ik hier nooit meer wegga. Maar zeg nooit nooit natuurlijk.”

Heb je deze artikelen al gelezen?

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Sjoukje: ‘Je hoeft niet rijk te zijn om te kopen bij een veilinghuis’”

Binnenkijken bij Sjoukje: ‘Je hoeft niet rijk te zijn om te kopen bij een veilinghuis’

Binnenkijken bij Sjoukje
Ga naar “Binnenkijken bij Sjoerd: ‘We hebben ons bad bij de keuken geplaatst’”

Binnenkijken bij Sjoerd: ‘We hebben ons bad bij de keuken geplaatst’

binnenkijken sjoerd gezin
Ga naar “Binnenkijken bij Ruud de Wild en Olcay Gulsen aan de Herengracht (1.8 miljoen!)”

Binnenkijken bij Ruud de Wild en Olcay Gulsen aan de Herengracht (1.8 miljoen!)

Binnenkijken Ruud de Wild Olcay Gulsen

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Alle Kruidvat vitaminen, mineralen en supplementen van € 4,98 voor € 3,74”

Alle Kruidvat vitaminen, mineralen en supplementen van € 4,98 voor € 3,74

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Zwitsal billendoekjes 12-pak van € 100,44 voor € 33,48”

Zwitsal billendoekjes 12-pak van € 100,44 voor € 33,48

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Bezorger Witgoed”

Bezorger Witgoed

 • Olympia
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “SBK: podium voor nieuw kunsttalent”

SBK: podium voor nieuw kunsttalent

 • SBK Amsterdam KNSM
 • Van 29 sep t/m 16 okt

Topper

Ga naar “Super Sint Maarten Parade”

Super Sint Maarten Parade

 • 11 november 2022
lichtjesparade sint maarten amsterdam oost
Ga naar “Amsterdam Dance Event”

Amsterdam Dance Event

 • Van 19 okt t/m 23 okt
Amsterdam Dance Event ADEAmsterdam Dance Event ADE
Ga naar “Museumnacht Amsterdam”

Museumnacht Amsterdam

 • 5 november 2022
Museumnacht AmsterdamMuseumnacht Amsterdam
Ga naar “Amsterdam Marathon”

Amsterdam Marathon

 • 16 oktober 2022
Amsterdam MarathonAmsterdam Marathon