Binnenkijken bij Adrienne: ‘Ik woon in een toeristische attractie’

Binnenkijken bij Adrienne
Beeld: indebuurt

Adrienne is geboren in Amsterdam, maar heeft tijdens haar jonge jaren op veel verschillende plekken in de wereld gewoond. Inmiddels woont ze ruim vijftien jaar terug in Nederland, waarvan heel wat jaartjes aan het Singel. “Het is een van de rustigere grachten, je zit zo in een winkelgebied bij de 9 Straatjes of de gezellige Spuistraat!”

Ben jij trots op je huis en zou je ook mee willen doen aan deze rubriek? We komen graag bij je langs. Geen zorgen: we zijn niet op zoek naar specifieke huizen die zo uit een woonmagazine lijken te zijn gelopen (mag natuurlijk wel) maar willen het liefst de echte Amsterdamse huizen laten zien. Scheve muren, rommelige keukens, gezellige drukte door kinderen en/of huisgenoten. Alles is heel erg welkom. Meld je aan via [email protected].

Al ruim negen jaar woont Adrienne aan het Singel, waarvan zeven jaar in een kamer van achttien vierkante meter. Haar huisgenoot is sinds twee jaar beste vriendin en freelance redacteur voor indebuurt, Lisa. “We woonden hiervoor allebei heel klein, dus we hadden alleen maar kleine meubels. Dit huis heeft twee verdiepingen en is echt veel groter dan onze vorige huizen, dus we hadden ineens grote meubels nodig.” Een groot deel van de verhuizing deed Adrienne trouwens gewoon met haar fiets of lopend. “Het was ongeveer 400 meter lopen, dus ik heb veel dingen gewoon heen en weer gesjouwd.” 

Wonen in een ’toeristische attractie’

“We hebben superleuk contact met onze buren. Het is vergeleken met de andere grachten best rustig aan het Singel, maar toch ben je heel snel in de Kalverstraat of de 9 Straatjes. Ik vind het best bijzonder dat mensen over de hele wereld naar de Amsterdamse grachten komen, we wonen eigenlijk in een toeristische attractie, maar toch merk je daar bij ons niet zoveel van.” Ook is Adrienne er erg blij mee dat ze aan het water woont. “Ik hou van suppen en ik ga in de zomer vaak ’s avonds of zondagochtend als de stad nog aan het ontwaken is, suppen over de grachten. Vooral op de zondagochtend is het erg rustgevend.” 

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

Planten en krukjesverzameling

Hoe ze haar woonstijl zou omschrijven? “Veel natuurtinten, hout en planten, al is dat misschien niet echt een specifieke stijl. Mijn voorkeur gaat wel uit naar natuurlijke kleuren in plaats van felle kleuren. Ik denk dat het voor je brein ook beter is om een in omgeving te wonen met rustige natuurtinten. Ik vind zo’n hele moderne strakke inrichting ook erg vet, maar dat past niet in een oud huis.”

Ook op het dakterras zijn veel planten te vinden

Groot krukjesfan!

Neonkleuren komen er niet zo snel in bij Adrienne, net zoals fotoschilderijen. “Bij andere mensen vind ik het best leuk, maar ik hoef ze niet zelf in mijn huis.” Inspiratie komt vooral van Instagram en andere online vintagewinkels. Van planten heeft Adrienne nooit genoeg. “Planten geven een huis leven en sfeer en het is leuk om voor ze te zorgen. En ik heb ben fan van krukjes, inmiddels heb ik ook een kleine krukjesverzameling. We hebben er nu zes, je kan er altijd een plant op zetten, gebruiken als tafeltje of er gewoon op zitten. Ik denk dat mensen krukjes onderschatten.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

‘Krukjes zijn onderschat’

Adrienne heeft samen met een goede vriend een online vintageshop opgericht, een uit de hand gelopen hobby. “Ik ging vaak samen met een vriend naar kringloopwinkels, we zagen zoveel mooie dingen dat we besloten ze online te gaan verkopen. “De mooiste items komen tijdelijk in onze woonkamer te staan, zo kunnen we onze inrichting eigenlijk telkens weer veranderen. Mijn huisgenoot raakt er dan vaak gehecht aan en ze vindt het zonde als het verkocht wordt, haha.” 

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

De perenboom is een van Adrienne’s lievelingsbomen

Echte peren aan de perenboom

De oude vintageposter op het tv-meubel is haar meest geliefde item in huis en zal ze niet snel weg doen. Verder zijn de vele planten in huis haar kleine liefdes. “Ik heb van mijn moeder een hele mooie plant gekregen en die heeft een prominent plekje in huis. Haar laatste trots is de perenboom op het dakterras. “Er groeien sinds een paar maanden ook peren aan, ik kan niet wachten totdat ik ze kan proeven.” 

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

Links de plant van Adrienne’s moeder, rechts haar favoriete oude vintage poster

Het dakterras is een van de favoriete plekken van het huis. “Het is heel fijn om een buiten te hebben en het is er lekker rustig. Maar de plek waar Adrienne het liefst te vinden is, is met een groot kussen in het raam zodat ze uitzicht heeft op het Singel en alles in de gaten kan houden. “Ik kan daar uren zitten, soms met een boek, soms met vrienden en af en toe staar ik gewoon lekker naar buiten.” 

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Marije in de Indische buurt: ‘wie heeft er nou een huis in de tuin in Amsterdam?’”

Binnenkijken bij Marije in de Indische buurt: ‘wie heeft er nou een huis in de tuin in Amsterdam?’

Binnenkijken bij Marije
Ga naar “Auke is steward met verzamelwoede: ‘Ik pluk bijna wekelijks iets bij andermans grofvuil weg’”

Auke is steward met verzamelwoede: ‘Ik pluk bijna wekelijks iets bij andermans grofvuil weg’

binnenkijken steward auke amsterdam west
Ga naar “Inez en Jacques wonen al 40 jaar in de Nieuwmarktbuurt: ‘We hebben veel bekende buren gehad’”

Inez en Jacques wonen al 40 jaar in de Nieuwmarktbuurt: ‘We hebben veel bekende buren gehad’

Binnenkijken

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Jurk voor € 8,95”

Jurk voor € 8,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “Marmerlook bijzettafels voor € 14,95”

Marmerlook bijzettafels voor € 14,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “Servies 16-delig Grijs € 49,00”

Servies 16-delig Grijs € 49,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 28 november 2022

Vacatures

Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Popronde Amsterdam”

Popronde Amsterdam

 • 3 december 2022
Popronde AmsterdamPopronde Amsterdam