Laatste kans! Deze ruime, duurzame woningen in de buurt van Amsterdam

Aangeboden door Waterlant in Westerdel

Beeld: Waterlant in Westerdel

In de huidige Amsterdamse huizenmarkt is het soms zaak om water bij de wijn te doen en je zoekgebied te vergroten. Op ongeveer 40 minuten rijden van Amsterdam centrum, net boven Alkmaar, vind je de ruim opgezette en duurzame nieuwbouwwijk Waterlant.

De verschillende wooneilanden van Waterlant zijn onderdeel van de waterrijke woonwijk Westerdel, een nieuwbouwproject van gebiedsontwikkelaar BPD Ontwikkeling. De woningen uit fase 1 en 2 zijn inmiddels verkocht, maar in fase 3 zijn er nog een aantal woningen beschikbaar. Deze fase biedt in totaal 36 superduurzame woningen, met onder meer een (voorlopig) energielabel van A+++ en standaard minimaal zeven zonnepanelen! Dit betekent besparen op de maandelijkse energiekosten. Wel zo fijn in deze relatief dure tijden, toch?

Wonen in een groene, natuurlijke omgeving

Ook op zoek naar een woning in een groene omgeving? In Westerdel vind je veel water, groen en waan je je in een natuurrijke omgeving. Het dorpse karakter zorgt voor een gezellige en levendige sfeer met alle moderne voorzieningen in de buurt. Op loopafstand vind je winkelcentrum Broekerveiling en heel wat andere praktische voorzieningen. Het prachtige natuurgebied ‘Het Rijk der Duizend eilanden’ en het recreatiegebied Geestmerambacht liggen om de hoek.

Uitvalswegen en openbaar vervoer

Westerdel is bovendien prima te bereiken met de auto, dankzij de dichtbij liggende uitvalswegen. Ook met het openbaar vervoer kom je er zo, dankzij het NS-station Heerhugowaard. Handig dus als je wilt forensen naar je werk in Amsterdam.

Aan het water

De ruime woningen uit fase 3 liggen in een pittoresk Hollands landschap en allemaal prachtig aan het water op de twee naast elkaar liggende wooneilanden H en I. Alle huizen liggen met de voorzijde aan een rustig straatje en met de achterzijde aan het water, inclusief ruime tuin met (standaard!) jouw eigen aanlegsteiger. Heerlijk rustig, overzichtelijk en kindvriendelijk wonen dus. Op dit moment zijn er nog een aantal 2 onder 1 kap woningen, tussenwoningen en vrijstaande woningen beschikbaar. De koopsommen starten bij € 487.500,- vrij op naam, dit is inclusief standaard luxe sanitair én tegelwerk! Bekijk hier het actuele woningaanbod.

Meer zien van de ligging en de woningen zelf? Bekijk jouw toekomstige woonwijk hier in 3D!

Lees verder onder de foto’s >

Superduurzaam wonen

Niet alleen zijn de woningen comfortabel, ruim en modern. Een andere superfijne eigenschap van alle woningen is dat ze superduurzaam zijn. Dit betekent dat ze beschikken over de volgende features:

Lees verder onder het lijstje >

Mechanisch ventilatiesysteem

De woningen worden voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat bij het ventileren van de woning. Het mechanische ventilatiesysteem wordt aangevuld met natuurlijke toevoer van lucht door ventilatieroosters op het glas in de kozijnen.

(Voorlopig) Energielabel A+++ en woningen voldoen aan BENG eisen

De woningen in Waterlant Westerdel hebben een voorlopig Energielabel van A+++ gekregen en de woningen voldoen aan de BENG. BENG staat voor een Bijna Energie Neutraal Gebouw. BENG stelt dat iedere (nieuwe) woning in Nederland bijna helemaal of helemaal zelf zijn energie voor warmte en elektriciteit moet kunnen opwekken. Goed voorbereid op de toekomst dus!

Vloerverwarming

Jouw woning heeft straks bijna overal vloerverwarming in plaats van radiatoren. Altijd warme voeten en overal in huis behaaglijk warm. Een vloerverwarming is een stuk zuiniger dan een oude cv-ketel waarbij het water tot een hogere temperatuur moet worden verwarmd. 

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een duurzame manier om je woning van elektriciteit te voorzien. Het werkt als volgt: op het dak van je woning, schuur, garage of gebouw, liggen zonnepanelen. Het licht van de zon wordt in de panelen omgezet in energie; stroom dus!

Jouw woning in een duurzame wijk

Straks is er groen in jouw nieuwe buurt aanwezig met veel bomen, gras en struiken. Niet alleen fijn voor jou, maar ook voor het milieu. Want om de droogte en de natte periodes de baas te blijven, is een goede regenopvang heel belangrijk om het ecosysteem in stand te houden.

Daarnaast wordt er samen met de gemeente in de gaten gehouden hoe het afval zo efficiënt mogelijk geregeld moet worden. Zo kan jij straks eenvoudig afval scheiden zonder dat het je veel moeite kost. Ook wordt er gekeken naar nieuwe aansluitingen op bestaand openbaar vervoer óf het realiseren van nieuwe ov-punten. Op die manier wordt het makkelijker voor jou om een keer de auto te laten staan. Op naar een gezonde, duurzame woonwijk!

Wonen in Waterlant in Westerdel

Heb jij ook interesse gekregen in wonen in Waterlant? Snappen we heel goed! Er zijn nog een aantal woningen beschikbaar. Neem nu contact op en neem direct een optie op een woning!

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “5 x Amsterdamse woningen met een onmogelijk adres (te koop)”

5 x Amsterdamse woningen met een onmogelijk adres (te koop)

langste straatnaam van amsterdam
Ga naar “Moet je zien! Het oudste woonhuis van Amsterdam in privébezit staat te koop”

Moet je zien! Het oudste woonhuis van Amsterdam in privébezit staat te koop

oudste woonhuis amsterdam te koop
Ga naar “Iris en Martin wonen aan het Singel: ‘Alle meubels kosten nog geen 500 euro’”

Iris en Martin wonen aan het Singel: ‘Alle meubels kosten nog geen 500 euro’

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4”

Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Trambestuurder GVB Amsterdam”

Trambestuurder GVB Amsterdam

 • Olympia
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Lieve Stad Festival 2023”

Lieve Stad Festival 2023

 • Internationaal Theater Amsterdam
 • Van 17 mrt t/m 26 mrt

Topper

Ga naar “Familievoorstelling Mankind (6+) in Amsterdam”

Familievoorstelling Mankind (6+) in Amsterdam

 • De Stilte
 • 5 februari 2023

Topper

Ga naar “Koningsdag in Amsterdam”

Koningsdag in Amsterdam

 • 27 april 2023
Koningsdag AmsterdamKoningsdag Amsterdam
Ga naar “4 mei 2023 Nationale Dodenherdenking op de Dam”

4 mei 2023 Nationale Dodenherdenking op de Dam

 • 4 mei 2023
Nationale Dodenherdenking op de DamNationale Dodenherdenking op de Dam
Ga naar “Jeu de Boules speeddate op Valentijnsdag”

Jeu de Boules speeddate op Valentijnsdag

 • 14 februari 2023
Mooie Boules Speeddate ValentijnsdagMooie Boules Speeddate Valentijnsdag