Binnenkijken in de studentenkamer van Quinty in Noord: ‘Ik woon met 350 andere studenten samen’

Binnenkijken bij Quinty
Beeld: indebuurt

Sinds 1,5 maand woont Quinty Veenman in de studentenflat in Amsterdam-Noord. Ze heeft haar eigen slaapkamer en badkamer, de keuken en woonkamer deelt ze met twaalf andere studenten. Haar kamer moest vooral rust uitstralen, toch kan ze gemakkelijk de gezelligheid opzoeken. “Er zijn een paar verdiepingen, die staan berucht voor de feesten en beneden hebben we een bar.”

Quinty is geboren en getogen in Zaandam, maar woont sinds kort in Amsterdam waar ze ook studeert. Creative Business om precies te zijn. De kamer van Quinty is verre van een stereotype vieze studentenkamer. Haar kamer van 16 m2 is schoon en lekker kleurrijk.

Quinty was al een paar keer gaan kijken bij de studentenflat vlakbij het Buikslotermeerplein, toch duurde het een aantal maanden voordat ze eindelijk haar kamer kreeg. Ze leeft op 16m2 meter en heeft een eigen slaapkamer en badkamer. “Rond 18.00 uur komen de meeste studenten de keuken in om iets te eten te maken. Ik heb in mijn kamer zelf ook nog een eigen koelkastje, een koffiezetapparaat en een airfryer staan, zodat ik gemakkelijk ontbijt en lunch kan maken.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

Flat met 350 studenten

Quinty heeft een druk leven en vindt het lekker om thuis dan rustig aan te doen. Toch worden er vaak genoeg feestjes georganiseerd in de flat waar zo’n 350 studenten wonen. Beneden in het gebouw is zelfs een bar waar je behalve drinken ook kunt poolen. De bar wordt gerund door studenten. “Er is hier altijd wel wat te doen in de flat, er zijn een paar verdiepingen die staan berucht voor de feesten, wij zijn inmiddels niet meer de feestgang, haha.” 

De omgeving rondom Buikslotermeerplein is volgens Quinty steeds hipper aan het worden. “Onze flat steekt eigenlijk een beetje tegen alle mooie nieuwbouw. De buurt wordt steeds leuker, er zit al een Pathé, een arcadehal en er komt een jeu de boules café.” Zelf neemt Quinty het liefst de bus naar NDSM-werf om een drankje te doen bij Pllek of Noorderlicht.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

Kleurrijk en planten

Haar stijl zou Quinty omschrijven als kleurrijk, energiek, levendig en hier en daar wat 70’s invloeden. “Ik wilde een kamer die mij rust gaf maar ik heb een hekel aan witte, klinische interieurs, het moest wel kleurrijk zijn.” Quinty kwam al snel bij de kleur petrol blauw uit, maar ze wist niet goed met welke kleuren ze het moest combineren. Totdat ze op Pinterest een foto zag waarbij petrol werd gecombineerd met okergeel en oudroze. “Dat zijn precies alle kleuren die ik mooi vond! Mijn moeder raadde het af, maar ik wist dat het mooi zou worden.” Het idee om de helft van de muur te schilderen heeft ze opgedaan bij een goede vriendin. Verder haalt ze vooral inspiratie van Pinterest. 

Als het aan Quinty ligt zijn planten onmisbaar in een huis. “Ik heb er inmiddels veertien, maar ik wil er nog meer. Ze maken een woning levendig.” Hoogglanzende meubels of quotes aan de muur ga je niet terugzien in de woning van Quinty, daar houdt ze niet van.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen>

Waar Quinty het liefst gaat shoppen voor haar huis? “Ja, dat is dan toch een typisch studentenantwoord, maar bij de Ikea hebben ze gewoon hele goede en betaalbare meubels.” Verder struint ze graag Facebook Marketplace en tweedehands winkeltjes af voor mooie spullen. Zo zijn haar eetkamerstoelen, koelkast en verschillende accessoires tweedehands. “En bij de Hema kom ik ook vaak leuke dingen tegen om spullen in op te bergen, dat is toch wel handig want met 16m2 moet je creatief zijn met ruimte.” 

Antieke lamp van oma

Haar meest dierbare item is de antieke ‘bibliotheek-lamp’. “Mijn oma is een aantal jaar geleden overleden en we mochten toen allemaal wat spullen uitkiezen. Ik vond de gouden lamp met groene kap altijd al heel mooi. Hij komt oorspronkelijk uit Duitsland.” 

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

De gouden antieke lamp is van haar oma geweest

Quinty is nog druk bezig met afstuderen, maar na haar studie ziet ze zichzelf ergens in Scandinavië wonen. “Ik heb al lang een droom om ooit een paar maanden in Zweden of Denemarken te wonen.” En daarna weer terug naar het mooie Amsterdam? “Nou, eigenlijk zou ik dan eerder voor Utrecht kiezen. Dat is een soort van kleine, rustige en pittoreske versie van Amsterdam. Het is iets minder groot, maar wel gezellig!”

Meer binnenkijken…

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Binnenkijken in een Amsterdamse villa? 5 x hier is open huis!”

Binnenkijken in een Amsterdamse villa? 5 x hier is open huis!

Koningslaan Amsterdam
Ga naar “Dit is het kleinste versus het grootste huis dat nu te koop staat in Amsterdam”

Dit is het kleinste versus het grootste huis dat nu te koop staat in Amsterdam

Ga naar “De pont in je voortuin: 7 x deze huizen staan te koop in Amsterdam-Noord”

De pont in je voortuin: 7 x deze huizen staan te koop in Amsterdam-Noord

te koop Amsterdam-Noord Amsterdam Noord pont

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Silvergear massage gun voor € 15,95”

Silvergear massage gun voor € 15,95

 • Action
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Reus of Fleuril wasmiddel van € 7,49 voor € 2,99”

Reus of Fleuril wasmiddel van € 7,49 voor € 2,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 6 december 2022

Vacatures

Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Betalingsverwerking”

Medewerker Betalingsverwerking

 • Olympia
 • Fulltime/Parttime