Deze 5 Amsterdamse restaurants zijn de beste van Nederland volgens Gault&Millau (2023)
Waar in Amsterdam kun je het lekkerst eten en drinken? Dat onderzochten de juryleden van de restaurantgids Gault&Millau. Hun conclusie:…
Wat begon als een spontane afhaalpop-up in coronatijd, leidde tot een volwaardig restaurant in Amsterdam-Oost. Fuku Ramen is het idee van Jakub Karczewski, voormalig sous-chef van De Kas, en zijn vrouw Aleksandra Karczewski. Geplande opening: begin maart. Het doel: de beste ramen van Amsterdam serveren.
En dat wil het stel in de eerste plaats bereiken door de ramennoedels zelf te maken. Jakub ging er speciaal voor naar de Miyajima Ramen School in Osaka, Japan. Noedels kneden, rollen en snijden is namelijk een kunst. “Dat begint bij het kiezen van hoogwaardige kwaliteitsmeel, om vervolgens te spelen met hydratatie, texturen en kleuren”, legt Jakub uit op zijn crowdfundingpagina.
Denk daar de seizoensgebonden groentes van restaurant De Kas bij, en zo wordt ons de beste ramen van Amsterdam beloofd.
Lees verder onder de foto>
Behalve die heerlijke Japanse noedels wordt er in Fuku Ramen ook een ’tasting menu’ geserveerd. Die moet regelmatig veranderen en wordt veelal de creatieve uiting van Aleksandra. Door zich te verdiepen in Japanse fermentatie- en pekeltechnieken én het maken van Japanse desserts als Mochi, brengt Aleksandra weer andere skills mee.
Oorspronkelijk komen Jakub en Aleksandra uit Polen, maar ze ontmoetten elkaar in Amsterdam waar ze al zo’n tien jaar wonen en werken. Jakub werkte onder andere in de keuken van De Kas en Aleksandra als restaurantmanager. Toen De Kas de deuren moest sluiten vanwege de coronamaatregelen, kwam het stel met een nieuw idee: ramen maken voor thuis.
Er volgden afhaalpop-ups in De Kas, Undercover, 4850 en Public Space. Elke pop-up was binnen enkele uren uitverkocht. Dat vroeg dus om meer. En zo besloten Jakub en Aleksandra hun eigen ramenrestaurant in de Ingogostraat te beginnen. Vlakbij De Kas.
In onze gids
Populaire rubrieken