Dit betekent de ramadan voor Amsterdammers: ‘Ik geloof niet in een god, maar vast toch mee’
De ramadan is begonnen! Vanaf 2 april gaat zo’n 12 procent van de Amsterdammers een maand lang vasten. Zo groot…
Weleens van pide gehoord? Dit is een ovaal wit brood dat wordt gebakken op hoge temperatuur. Tijdens de ramadan bakken de meeste bakkers ook een speciale variant: ramadanpide. In Osdorp kun je bij veel zaken terecht voor deze lekkernij. Tippie: snel doen, want de speciale ramadanpide is alleen nog dit weekend verkrijgbaar.
Tekst en foto’s: Nuri Kurnaz.
Het is in Turkije gebruikelijk om het brood extra lekker te maken voor de ramadan. De ramadanpide bevat dan meer eieren, sesam en zwart komijnzaad. Door de eieren kleurt het brood geler.
Turkse bakkers in Osdorp starten in de middag al met bakken. Het brood is bedoeld voor de iftarmaaltijd na zonsondergang en dus hebben de meeste bakkers het brood pas tegen de avonduren klaar. Sluit tegen een uur of zes aan in de rij bij deze vier bakkers in Osdorp voor zo’n overheerlijke warme ramadanpide.
Goed om te weten: je kunt de ramadanpide alleen nog dit weekend halen.
In onze gids
Populaire rubrieken