Digital Society School (DSS) Amsterdam

Foto: Digital Society School

Digital Society School (DSS) Amsterdam

Wibautstraat 2-4 , 1091 GM Amsterdam

Bekijk op kaart

Over Digital Society School (DSS) Amsterdam

De Digital Society School bepaalt samen met jou hoe de digitale transformatie van de samenleving eruit gaat zien.

Aan de ene kant houden mensen van verandering, maar aan de andere kant vindt de mens verandering oncomfortabel. De Digital Society School onderzoekt met projecten en prototypes de impact van nieuwe technologie op de samenleving. De Digital Society School is partner van de Hogeschool van Amsterdam.

In het Traineeship van twintig weken krijgen internationale multidisciplinaire professionals kennis en vaardigheden aangereikt die nodig zijn voor digitale transformatie. Met partners uit de publieke en commerciële sector wordt zo gewerkt aan maatschappelijke relevante vraagstukken en worden complexe ideeën tastbaar en bespreekbaar dankzij zelfontwikkelde innovatieve prototypes.

De Digital Society School gelooft in een inclusieve en intelligente digitale samenleving. Dat betekent dus dat iedereen mee moet kunnen doen. Iedereen is, ongeacht de achtergrond, welkom om een cursus te volgen of deel te nemen aan het Traineeship. De prototypes worden tweejaarlijks gepresenteerd op een Showcase. 

Duurzame Ontwikkelingsdoelen 
Een duurzame en schone wereld met gelijke kansen voor iedereen, is belangrijk. Daarom staan in de projecten en cursussen de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties centraal.

Doe je mee? Tot snel!