Indonesisch koken als een chef: het nieuwe vega(n)-kookboek van dit bekroonde restaurant wil je hebben!
Aangeboden door Restaurant Blauw Amsterdam
Liefhebbers van authentieke rijsttafels en andere overheerlijke gerechten uit Indonesië opgelet! Je kunt de smaken van Restaurant Blauw in Amsterdam nu ook in huis halen. Jouw favoriete Indo-hotspot heeft namelijk een kookboek gelanceerd vol vega- en vegan gerechten. Ideaal om binnenkort de Week Zonder Vlees mee af te trappen.
Van 6 tot en met 12 maart 2023 is alweer de zesde editie van de Nationale Week Zonder Vlees. “Een mooi initiatief dat laat zien dat minder vlees eten een positieve impact op het klimaat heeft”, laat het team van Restaurant Blauw weten. “Ook wij hebben het klimaat en de natuur hoog in het vaandel staan en vonden het tijd om een plantaardig vervolg te maken op ons eerste kookboek. Dat is VEGA BLAUW geworden: met 70 vegetarische en veganistische Indonesische recepten.”
Lees verder onder de foto >

Ga mee op reis
De restaurants van Blauw in Utrecht en Amsterdam staan bekend om de authentieke kruiden en smaken van de gerechten uit Indonesië. Niet voor niets wist ook de Bib Gourmand van Michelin, de ‘Oscarverkiezing van de restaurants’, het restaurant afgelopen jaar te vinden en ontvingen ze een prachtige beoordeling. Met het kookboek kun je nu zelf op culinaire reis, van West-Sumatra tot Java en van Sulawesi tot Bali. Wat je kunt verwachten? Persoonlijke favorieten van de Blauw-chefs, recepten van klassiekers uit het restaurant en nog veel meer.
Ook jij kan dit
Wat dacht je bijvoorbeeld van Oseng Tempe, Atjar campur, Bihun goreng kampung of Puding Santan Pandan? De diversiteit van de recepten is groot: van soepen tot street food en van complete rijsttafels tot zoetigheden. Het grootste gedeelte van de recepten is veganistisch. Ook fijn: elk recept is duidelijk omschreven en gemakkelijk te bereiden in een aantal stappen. Je hoeft dus echt geen pro te zijn om een beetje Blauw in huis te halen. Op de website krijg je een inkijkje in het kookboek en vind je vast een aantal complete recepten. Maar pas op: dat smaakt naar meer!
Lees verder onder de foto >

Enthousiaste reacties
De eerste reacties op social media zijn positief. Mensen sturen al volop foto’s van hun zelfgemaakte gerechten op. Zo schrijft Myke: “Dit boek is echt fantastisch! Heel toegankelijk!” Ook op Kookboekennieuws.nl zijn ze enthousiast: “VEGA BLAUW is een kookboek om met veel plezier uit te koken en mooie gerechten op tafel te zetten. En daar hoef je geen vegetariër voor te zijn.” Het boek is zelfs al genomineerd in de categorie beste vega(n) kookboek voor de LekkerVega Kookboekverkiezing!
Zelf aan de slag!
Begin je al te watertanden? Bestel het kookboek dan snel via de website. Veel kookplezier! Enneh… vast voorproeven kan natuurlijk geen kwaad. Hier reserveer je een plekje in het restaurant óf bestel je de gerechten van Restaurant Blauw lekker voor thuis.