Hotspot! Met de burgers van Miami Burger is iets bijzonders aan de hand
Er is een nieuwe burgerhotspot in town: Miami Burger. Midden in het centrum vind je deze kleine zaak met vrolijk…
Als je telefoon weleens gerold is dan weet je: dat is heel erg vervelend. Het overkwam redacteur Suzanne. Door bizarre omstandigheden kreeg ze toch haar telefoon terug. Amsterdamse agenten Lex en Daryl kwamen hem zelfs thuis langsbrengen en het verhaal vertellen.
Na een fijne dag Utrecht Pride ging Suzanne met wat vrienden met de trein weer richting huis. Het was druk en er stonden een hoop uitgelaten feestvierders bij de uitgang van het treinstel. Eenmaal op het perron in Amsterdam bleek haar telefoon én de portemonnee van een vriend gestolen.
In lichte paniek werd ‘find my iPhone’ aan geslingerd (een dienst waarmee je live je telefoon kunt volgen) en besloot Suzanne met drie vrienden de telefoon achterna te gaan. Dat lukte maar de dief vluchtte een restaurantje in waar het viertal voor een gesloten deur kwam te staan. Een telefoontje naar de politie mocht niet baten. Ondanks de hulpvaardigheid van de agent aan de andere kant van de lijn, leek de telefoon hopeloos verloren.
Tekst gaat verder onder de afbeelding>
Eenmaal thuis besluit Suzanne de telefoon als ‘verloren’ aan te merken in het systeem zodat de dief er ook niet zoveel mee zou kunnen doen. De volgende ochtend geeft de telefoon ineens een signaal af in het politiebureau Burgwallen in Amsterdam. Een luttele 200 meter van het restaurantje waar de vrienden de avond daarvoor nog hadden gestaan.
Met haar vriendin klopt Suzanne bij het politiebureau Burgwallen aan. Met onder de arm een aantal screenshots van de locatie van de telefoon (het bureau dus). Toch kon de agent van dienst geen telefoon vinden. Teleurgesteld droop het duo weer af, zonder telefoon.
Een aantal dagen later is daar ineens een telefoontje van een hele vriendelijke agent: “Klopt het dat er bij jullie een telefoon gestolen is? Ik heb hem hier in mijn hand. Ik kom hem graag langsbrengen en meteen het verhaal vertellen!,” aldus de agent.
Een dag later zitten de twee vrolijke Amsterdamse agenten Lex en Daryl bij Suzanne aan de keukentafel.
Tekst gaat verder onder de afbeelding>
Na Suzanne blijken er op diezelfde avond nog een aantal mensen beroofd van hun spullen. En niet op de minste plek, maar in het restaurantje waar Suzanne en haar vrienden die nacht voor de deur stonden te ‘waken’ omdat de telefoon zich daar zou bevinden. De latere slachtoffers hadden meer ‘geluk’ met het traceren van de gestolen telefoon en vonden de dief. De jongens gaven hem een paar klappen en riepen agenten Lex en Daryl bij zich, die daar toevallig die nacht aan het werk waren. De dief ging op de vlucht maar liet de telefoons vallen.
Het duo baalt stevig dat de dief niet gepakt kon worden maar is blij de telefoon weer terug te kunnen brengen naar de eigenaar. “Zo is de cirkel toch een beetje rond”, zegt Lex. Die zelf actief is op social media en daar veel van zijn werk deelt. “Ik schat dat we maar vijf tot tien procent van alle zaken rond zakkenrollerij oplossen”, zegt Dayl. “Dat is lang niet zoveel als we zouden willen maar we zijn toch blij met de zaken die we tot een goed eind kunnen brengen, zoals deze.”
Een voorbeeld van hoe snel zakkenrollen kan gaan, zie je op het instagramaccount van agent Lex Wind:
In onze gids
Populaire rubrieken