Gespot! Azela: ‘Ik geef eigenlijk geen geld uit aan kleding’

Gespot! Azela
Beeld: indebuurt

Gespot! Azela (21) is twee jaar geleden voor de liefde vanuit Canada verhuisd naar Amsterdam. Ze werkt nu nog in een comedycafé maar start binnenkort met haar studie in Parijs. Haar vriend, met wie ze samenwoont, zal in Amsterdam-Oost blijven wonen. Azela ziet er superleuk uit maar geeft toch éigenlijk geen geld uit aan kleding… hoe kan dat?

Natuurlijk koopt Azela soms heus wel kleding maar dat is zeldzaam. Als ze dan iets koopt, waar gaat ze dan heen en hoe zorg je voor leuke en nieuwe outfits als je bijna geen geld uitgeeft aan kleding?

Waar winkel je het liefst?

“Ik winkel dus bijna nooit maar als ik winkel dan ga het ik het liefst naar vintagewinkels. Ik vind de IJhallen leuk en de Noordermarkt! En ik ga graag naar het Waterlooplein, daar kun je veel leuke dingen vinden voor een goedkope prijs. Het Waterlooplein vind ik vooral leuk voor accessoires zoals zonnebrillen, sjaaltjes en ringen. Ik heb laatst in een keer vijf zonnebrillen gekocht. Heel soms ga ik naar de Zara, maar eigenlijk shop ik het meest in de kast van mijn zus! 

Azela’s zus is voor een paar weken op visite vanuit Canada en begint te lachen. “Ja, vroeger leende ze altijd van alles van mij. Voordat ze ging verhuizen is ze ook nog even door mijn kast gegaan om wat dingen mee te nemen.”

Doe je weleens miskopen?

“Nee eigenlijk niet, ik doe heel bewust aankopen en koop weinig. Ik heb zelfs nog kleding van toen ik 14 of 15 jaar was. En ik vind het leuk om creatief te zijn met kleding. Het topje wat ik draag is eigenlijk een sjaaltje.”

Wat is je favoriete item?

“Mijn schoenen! Deze laarzen zijn van L’intervalle, een Canadees merk volgens mij, ze hebben heel veel gave schoenen. Ik was op zoek naar hoge veterlaarzen en deze zijn precies wat ik zocht. Ik ben er heel blij mee want ze maken elke saaie outfit leuk. Ze waren rond de 90 euro, dus dat valt ook mee. Ik draag liever hakken dan platte schoenen haha, dee laarzen draag ik bijna dagelijks.”

Hoeveel geef je per maand uit aan kleding?

“Ik denk 0 euro.” Azela’s zus begint te lachen: “Ze shopt bijna nooit, maar ‘leent’ vaak kleding van mensen.”

Azela: “Soms koop ik maandenlang niets. Ik moet zeggen dat ik ook vaak kleding leen of ‘steel’ van mijn vriend haha of van mijn vrienden. Toen ik hier net twee maanden woonde maakte mijn vriend al grappen dat ik meestal kleding van vrienden draag. Kleding krijgen van vrienden of bekenden van ik ook echt leuk. Dit jaar heb ik twee paar laarzen gekocht en dat was het volgens mij.”

Azela doet graag aan windowshoppen, zo doet ze vaak inspiratie op om met ‘oude’ kleding nieuwe outfits samen te stellen. “Om eerlijk te zijn geloof ik ook dat je helemaal niet zoveel kleding nodig hebt om er leuk uit te zien. De kunst zit in het combineren. Ik zou eigenlijk eerst een paar maanden in Amsterdam blijven en had dus niet veel spullen bij me. Maar door Corona moest ik langer blijven en toen realiseerde ik me dat je helemaal niet veel kleding nodig hebt. Als ik nu iets koop dan ben ik er ook echt heel blij mee.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding>

Gespot! Azela

Vertel, wat draag je vandaag?

“Mijn schoenen zijn dus van L’intervalle, de zwarte satijnen rok is van de Zara en die heb ik van mijn moeder gekregen. Mijn topje is eigenlijk een sjaal die ik heb gekocht op het Waterlooplein, de blouse is van mijn vriend en de zonnebril heb ik op de grond gevonden in een bar. Mijn ringen heb ik gekregen voor speciale gelegenheden en mijn tas is een cadeautje van mijn schoonmoeder.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Amsterdam Centrum

Ga naar “Binnenkijken in een Amsterdamse villa? 5 x hier is open huis!”

Binnenkijken in een Amsterdamse villa? 5 x hier is open huis!

Koningslaan Amsterdam
Ga naar “Dit is het kleinste versus het grootste huis dat nu te koop staat in Amsterdam”

Dit is het kleinste versus het grootste huis dat nu te koop staat in Amsterdam

Ga naar “Inez en Jacques wonen al 40 jaar in de Nieuwmarktbuurt: ‘We hebben veel bekende buren gehad’”

Inez en Jacques wonen al 40 jaar in de Nieuwmarktbuurt: ‘We hebben veel bekende buren gehad’

Binnenkijken

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Silvergear massage gun voor € 15,95”

Silvergear massage gun voor € 15,95

 • Action
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Reus of Fleuril wasmiddel van € 7,49 voor € 2,99”

Reus of Fleuril wasmiddel van € 7,49 voor € 2,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 6 december 2022

Vacatures

Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Betalingsverwerking”

Medewerker Betalingsverwerking

 • Olympia
 • Fulltime/Parttime