Op deze superleuke vacatures kan je nu solliciteren bij IKEA Amsterdam

Aangeboden door IKEA Amsterdam

Altijd al willen werken bij een dynamisch bedrijf waar de groeimogelijkheden eindeloos zijn? Wie weet wordt IKEA Amsterdam jouw nieuwe werkplek! Het Zweedse woonwarenhuis is op zoek naar nieuwe collega’s voor heel veel verschillende afdelingen en soorten functies.

Ben je benieuwd naar alle openstaande vacatures bij IKEA Amsterdam? Check snel deze website. Wil je solliciteren, dan kan je dat hier direct doen. Er staan zowel fulltime als parttime (bijbaan) functies open.

IKEA gooit hoge ogen als het gaat om werkgeverschap. Hoe dat komt? Het verschil wordt gemaakt met de open en eerlijke bedrijfscultuur. Als je hier gaat werken, kom je terecht in een divers team waarin je samenwerkt met collega’s van veel verschillende nationaliteiten. Bovendien is ongeveer 50 procent van de leidinggevenden vrouw.

Daarnaast vindt IKEA gelijkwaardigheid en gelijke behandeling belangrijk. Bij dit bedrijf kan en mag iedereen zichzelf zijn. IKEA medewerkers hebben veel met elkaar gemeen. Waar kun je dan zoal aan denken? Alle collega’s houden van de hectiek die een grote winkel met zich meebrengt. Ook zet iedereen zich volledig in voor het helpen van de klant en elkaar. Wanneer het nodig is, staat iedereen schappen te vullen of elkaar te helpen bij de kassa, ongeacht functie of positie. Samen creëren we een fijne sfeer waardoor we veel plezier met elkaar hebben.

Klimaatneutraal én circulair in 2030

IKEA heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De ambitie is om uiterlijk in 2030 volledig klimaatneutraal en circulair te zijn, en het woonwarenhuis is hard op weg om deze ambitie te realiseren. Per 1 oktober worden alle wegwerpbatterijen uit het assortiment gehaald en kan je alleen nog maar oplaadbare batterijen krijgen. En door te werken voor IKEA werk je ook voor de IKEA Foundation. De stichting heeft jaarlijks ongeveer 200 miljoen te besteden aan projecten die focussen op het creëren van een leefbare planeet. Wie wil er nou niet onderdeel zijn van het werken aan deze ambitie?! Werken bij IKEA betekent werken voor een retailer die positieve impact maakt.

Fijne extra’s voor IKEA collega’s

IKEA Amsterdam is zeven dagen per week geopend en heeft iedere doordeweekse dag koopavond. De honderden IKEA medewerkers in de vestiging wisselen elkaar af in diensten van de vroege ochtend tot in de late avond. Afhankelijk van hoe jouw leven eruitziet, is er dus altijd wel een functie met diensten die binnen jouw schema passen. Je ontvangt je rooster vier weken van tevoren, zodat je precies weet wanneer en hoeveel je werkt. 

Ook de fijne arbeidsvoorwaarden maken IKEA een geliefde werkgever. Het bedrijf biedt een marktconform salaris met vele extra’s. Denk aan een goede pensioenregeling, een standaard 13e maand naast vakantiegeld en 25 vakantiedagen (als je fulltime werkt). Werk je op zon- en feestdagen of vroege ochtenden en avonden? Dan ontvang je ook goede toeslagen. Daarnaast krijg je een volledige vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer voor woon-werkverkeer. Ook krijg je 15 procent personeelskorting én mag je met korting eten in het personeelsrestaurant. Werk je een avonddienst en ben je minimaal 7 uur aanwezig? Dan wordt de avondmaaltijd door IKEA betaald. In het personeelsrestaurant kan je terecht voor een salade, maar uiteraard ontbreken ook de klassiekers zoals de (plantaardige) Zweedse balletjes niet! 

Lees verder onder de foto >

Foto: IKEA

Ambitie wordt gewaardeerd

IKEA is niet alleen the place to be voor je complete woninginrichting, maar óók voor een fantastische carrière of (bij)baan. Jouw ontwikkeling staat centraal, want voor IKEA geldt: als jij groeit, groeit IKEA ook.

Het verhaal van Elvira, werkzaam bij IKEA, illustreert dit. Zij begon zeven jaar geleden als stagiair en doorliep daarna een intern opleidingsprogramma om teammanager te worden. Een  jaar geleden maakte ze de volgende stap naar salesmanager. Binnen die rol is ze – samen met een team van teammanagers en tachtig medewerkers – verantwoordelijk voor de gehele verdieping met de woonaccessoires.

Op deze afdelingen kan je aan de slag

Op dit moment staan er verschillende vacatures open bij diverse afdelingen binnen IKEA Amsterdam.  Hieronder vind je de belangrijkste kenmerken per afdeling:

Logistiek

 • Deze afdeling is verantwoordelijk voor het lossen en laden van vrachtwagens, het vullen van de winkel met goederen, het verzamelen van orders voor klanten en overige logistieke werkzaamheden
 • Het vulproces vindt voor een groot deel plaats in de vroege ochtend tussen 5.00/6.00 uur – 10.00 uur. Gedurende de dag en/of avond worden daarnaast veel orders verzameld en overige logistieke werkzaamheden verricht. De afdeling logistiek kent ook een avondproces dat doorloopt na sluitingstijd van de winkel.
 • Parttime functies bij logistiek spreken veel verschillende mensen aan. Zoals studenten en ZZP’ers, die een studie of eigen zaak combineren met een baan bij IKEA. Maar ook collega’s die deze baan met een gezinsleven combineren. 
 • Fulltime functies zijn in trek bij mensen met interesse in logistiek en afwisseling in werkzaamheden
 • Het logistieke team is heel divers van samenstelling en, in tegenstelling tot wat mensen soms denken, zeker geen mannenafdeling.

Customer Relations

 • Deze afdeling is verantwoordelijk voor kassawerkzaamheden, de klantenservice, de receptie, IKEA Småland en het beschikbaar hebben van shopping tools zoals winkelwagens en gele tassen voor klanten.
 • Werkzaamheden worden verricht tussen 08.00 – 22.00 uur, maar met name tijdens openingstijden van de winkel, in diverse diensten.
 • Wil je hier werken? Dan is het belangrijk dat je een passie hebt voor klanten en het bieden van service, je goed kan inleven in onze klanten en duidelijk kan communiceren. Daarnaast is geen enkele dag hetzelfde en is het belangrijk dat je flexibel bent en goed kan werken in een hectische werkomgeving.


Sales

 • De afdeling Sales is verantwoordelijk voor het adviseren van klanten en het verkopen van producten en services. De afdeling Sales bestaat uit meerdere werkgebieden.
 • In de Showroom tonen en verkopen we meubels maar ook (droom)keukens en -kasten die we tevens vaak persoonlijk plannen met klanten en andere services.
 • Op de afdeling Woonaccessoires komen klanten allerhande woonartikelen tegen die ze direct kunnen shoppen uit de schappen.
 • In het Zelfbedieningsmagazijn kunnen klanten de meubels die zij willen kopen, uit de stellingen halen. Tevens kunnen zij hier advies krijgen en extra service vragen.
 • Binnen Sales werken commerciële collega’s die plezier hebben in het ontmoeten en helpen van klanten en die een passie hebben voor woninginrichting. In de Showroom is er vaak sprake van langere verkoop- en adviesgesprekken. Bij Woonaccessoires en het Zelfbedieningsmagazijn voelen doeners zich thuis: er zijn veel korte ontmoetingen met klanten en je bent ook veel in beweging en in de weer om de afdeling op orde te houden.
 • De werktijden vallen veelal samen met de openingstijden van de winkel met voorafgaand voorbereidende werkzaamheden aansluitend afsluitende werkzaamheden.


IKEA Food

 • De verschillende horecagelegenheden van IKEA omvatten een restaurant, een supermarkt met Zweedse lekkernijen, de bistro bij de kassa’s waar drankjes en snacks als hotdogs en ijsjes worden verkocht, een personeelsrestaurant en soms ook een coffeebar;
 • Binnen Food werken collega’s met een groot gevoel voor gastvrijheid en een hands-on mentaliteit. Ze serveren en verkopen veel Zweedse gerechten en producten van goede kwaliteit. Daarnaast bewaken ze het totale proces van voedselveiligheid.
 • Het voordeel ten opzichte van werken in de reguliere horeca? De openingstijden van IKEA Food zijn gekoppeld aan die van de winkel met voorbereidende en afsluitende werkzaamheden. Dus je bent bij avonddiensten nog steeds redelijk op tijd thuis.  Je weet vier weken van te voren wanneer en hoelang je moet werken én je ontvangt toeslagen voor werken in weekenden en op feestdagen/avonden;

Leidinggevenden

Op alle afdelingen binnen IKEA hebben we teammanagers die samen met hun team zorgen dat klanten een goede ervaring hebben en alles op rolletjes loopt. Heb jij een passie voor woninginrichting en IKEA? Kun jij het beste uit jezelf en anderen halen? Kun je duidelijk en prettig communiceren, organiseren en ben je stressbestendig? Trekt werken in de dynamische omgeving van IKEA jou aan? Ben jij altijd op zoek naar hoe het beter kan? Kijk dan eens goed naar de vacatures voor leidinggevenden. Goed om te weten: jouw kwaliteiten als leider vinden we  bij IKEA vaak belangrijker dan je ervaring in een bepaald vakgebied.

Ben je enthousiast geworden over werken bij IKEA Amsterdam? Op de website bekijk je alle vacatures die momenteel openstaan.

IKEA Amsterdam

Hullenbergweg 2, 1101 BL Amsterdam

Nu gesloten

Meer informatie

IKEA Amsterdam

Hullenbergweg 2, 1101 BL Amsterdam

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Werken

Ga naar “Trambestuurder en nog 4 gave vacatures in Amsterdam”

Trambestuurder en nog 4 gave vacatures in Amsterdam

ov parkeren Koningsdag Amsterdam
Ga naar “Op de fiets naar je werk! 5 x de nieuwste vacatures in Amsterdam”

Op de fiets naar je werk! 5 x de nieuwste vacatures in Amsterdam

vacatures amsterdam
Ga naar “Vacature! indebuurt zoekt een tekstverwerker/eindredacteur”

Vacature! indebuurt zoekt een tekstverwerker/eindredacteur

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Reisbroek voor dames voor € 6,95”

Reisbroek voor dames voor € 6,95

 • Action
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Appelsientje of Dubbeldrank van € 1,89 voor € 0,99”

Appelsientje of Dubbeldrank van € 1,89 voor € 0,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Robijn wasmiddel van € 7,49 voor € 2,99”

Robijn wasmiddel van € 7,49 voor € 2,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 31 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Trambestuurder GVB Amsterdam”

Trambestuurder GVB Amsterdam

 • Olympia
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Familievoorstelling Mankind (6+) in Amsterdam”

Familievoorstelling Mankind (6+) in Amsterdam

 • De Stilte
 • 5 februari 2023

Topper

Ga naar “Koningsdag in Amsterdam”

Koningsdag in Amsterdam

 • 27 april 2023
Koningsdag AmsterdamKoningsdag Amsterdam
Ga naar “4 mei 2023 Nationale Dodenherdenking op de Dam”

4 mei 2023 Nationale Dodenherdenking op de Dam

 • 4 mei 2023
Nationale Dodenherdenking op de DamNationale Dodenherdenking op de Dam
Ga naar “Jeu de Boules speeddate op Valentijnsdag”

Jeu de Boules speeddate op Valentijnsdag

 • 14 februari 2023
Mooie Boules Speeddate ValentijnsdagMooie Boules Speeddate Valentijnsdag