Sebastiaan is een geboren lijstenmaker: ‘Ik leerde het vak al op mijn vijfde’

Aangeboden door Qredits

sebastiaan deurlo lijsten

Lijsten maken is een ambacht die Sebastiaan Deurloo al lang beheerst. In zijn winkel Deurloo Lijsten in Amsterdam-West geeft hij nieuw leven aan zeefdrukken, schilderijen, foto’s en meer. “Ik ben een geboren lijstenmaker.”

Een echte vakman

Sebastiaan leerde het vak van lijstenmaker al op zijn vijfde. Zijn vader voerde de ambacht namelijk ook al uit. “Ik ben een geboren lijstenmaker”, vertelt Sebastiaan. “School is niet aan mij besteed. Ik vind het heerlijk om met mijn handen te werken.” Na zich jarenlang te ontwikkelen als échte vakman begon hij twee jaar geleden met hulp van Qredits zijn eigen winkel: DeurlooLijsten.

Conserverend inlijsten

Sebastiaan houdt zich met name bezig met conserverend inlijsten. Hierbij zorgen we ervoor dat een prent, schilderij of poster in goede conditie blijft. “We maken dus niet alleen mooie lijsten, maar zorgen ook voor een stukje behoud.” Daarvoor gebruikt Deurloo Lijsten unieke materialen zoals museaal karton (een hoogwaardig soort karton) en speciale soorten glas. “Daarmee onderscheiden we onze producten van de standaard lijsten in grote winkels.”

Hulp van Qredits

Met bijna 25 jaar ervaring op zak besloot Sebastiaan in 2020 dat het tijd werd voor zijn eigen winkel. Hij vroeg een zakelijk krediet aan bij Qredits en nodigde iedereen uit voor een feestelijke opening. “De donderdag voor de opening was de eerste persconferentie over de lockdown. Het hele feest ging niet door.” Ineens zat Sebastiaan met hoge kosten en geen inkomsten. “Ik had ook nergens recht op vanuit de overheid, omdat ik net ondernemer was.”

Gelukkig werd hij benaderd door zijn bedrijfsadviseur Niels van Qredits. “Hij kwam zelf met het idee om het aflossen van mijn krediet uit te stellen en de rente te verlagen. Ook biedt Qredits ondernemerstrainingen aan. Dat vond ik zo bijzonder”, vertelt Sebastiaan. “Het was heel welkom, want ik had vanuit geen enkele andere hoek hulp.” In overleg met Niels is Sebastiaan pas weer gaan aflossen toen hij financieel de ruimte ervoor had.

Nieuwe klanten

Ondertussen zat Sebastiaan gelukkig niet stil. Klanten vanuit de horeca en galeries vielen misschien weg, maar particulieren klopten juist steeds meer bij hem aan. “Veel mensen zaten ineens thuis naar al die witte muren te kijken. Daar willen ze dan iets aan doen met een mooi ingelijst schilderij of zeefdruk.” Sebastiaan heeft gewoon klanten ontvangen tijdens de lockdowns. “Alles op afspraak natuurlijk, en goed gespreid. Zo ontstond er geen lange rij voor de deur.”

Inmiddels is Deurloo Lijsten weer volop in gang. “Ik mag echt niet klagen, zeker niet met zo’n jong bedrijf.” Zonder hulp van Qredits was het ondernemer Sebastiaan niet gelukt. “Het loopt fantastisch.”

Over Qredits

Coaching, training en krediet. Dat is Qredits. Een springplank voor starters, een buddy voor beginners en een vliegwiel voor blijvers. Oftewel; Qredits is er voor startende ondernemers én bestaande ondernemers. In alle branches. Of je nou een eigen bakkerij begint, zzp-er in de bouw bent, of je toko wilt uitbreiden; het begint bij ondernemen. En ondernemen begint bij Qredits.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Insidertip: hier in de Haarlemmerstraat eet je heerlijk belegde focaccia”

Insidertip: hier in de Haarlemmerstraat eet je heerlijk belegde focaccia

Fratellini AMsterdam
Ga naar “Markus verkoopt pure wijnen zonder toevoegingen: ‘Die zijn veel intenser van smaak’”

Markus verkoopt pure wijnen zonder toevoegingen: ‘Die zijn veel intenser van smaak’

Aangeboden door Qredits

Ga naar “Steffan en Joyce zijn trots op hét spellenparadijs van Amsterdam: ‘Wij bieden écht unieke spellen aan’”

Steffan en Joyce zijn trots op hét spellenparadijs van Amsterdam: ‘Wij bieden écht unieke spellen aan’

Aangeboden door Unbox now

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Jurk voor € 8,95”

Jurk voor € 8,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “Marmerlook bijzettafels voor € 14,95”

Marmerlook bijzettafels voor € 14,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “Servies 16-delig Grijs € 49,00”

Servies 16-delig Grijs € 49,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 28 november 2022

Vacatures

Ga naar “Leuke bijbaan als Parttime Bijrijder in Amsterdam en verdien tot €150 per dag!”

Leuke bijbaan als Parttime Bijrijder in Amsterdam en verdien tot €150 per dag!

 • Sterk Talent
 • Parttime
Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Popronde Amsterdam”

Popronde Amsterdam

 • 3 december 2022
Popronde AmsterdamPopronde Amsterdam