Nieuw in Nederland: hier test je je longen zonder verwijzing van de huisarts

Aangeboden door Longfunctiecentrum O2CO2

Loop je al enige tijd rond met onverklaarde ademhalingsproblemen of vermoeidheid? Dan is het nu mogelijk om zelf de regie in handen te nemen en je te laten testen bij het LongfunctiecentrumO2CO2 in Den Haag. Het centrum staat voor iedereen open voor onderzoek en coaching. Een verwijzing is niet nodig. 

Eigenaresse Karin ziet al 40 jaar lang dat mensen te laat bij de arts in het ziekenhuis komen met longproblemen. “Omdat patiënten zo lang wachten met naar de arts gaan, ontstaat er vaak al een heleboel schade aan de longen. Longfunctiecentrum O2CO2 biedt preventief longfunctieonderzoek aan om patiënten sneller inzicht te geven in het functioneren van hun longen en de juiste behandeling te kunnen starten.”

Waarom longfunctieonderzoek?

Veel mensen herkennen het gevoel waarop energie uit het lichaam gezogen wordt. Dit betreft een groeiende groep mensen die ademhalingsklachten door allergische of chemische prikkels ervaart of die in een spiraal van stress, vermoeidheid en verkeerde ademhalingstechniek terecht gekomen zijn. Wordt er, ondanks onderzoek door artsen, geen oorzaak gevonden dan komen de klachten vaak door een probleem in de longen of door een verkeerde ademhalingstechniek. De geavanceerde apparatuur van het longfunctiecentrum kan de geringste afwijking van uw longen en ademhaling meten.

Wat is een longfunctieonderzoek?

In een huisartsenpraktijk ontbreekt de geavanceerde meetapparatuur die in het longfunctiecentrum aanwezig is. In het longfunctiecentrum wordt gewerkt met longfunctieapparatuur die ook in ziekenhuizen staan. Door middel van blaasoefeningen wordt nauwkeurig de longinhoud gemeten, wat de luchtwegweerstand is en hoe goed zuurstof wordt opgenomen door het lichaam. Ook kan gezien worden of er een luchtwegobstructie aanwezig is. Van de meetresultaten wordt een rapport gemaakt dat de patiënt direct meekrijgt. Met het rapport kun je naar de huisarts of direct naar de specialist voor een behandelplan.

Lees verder onder de afbeelding >

Karin met een patiënt | Foto: Longfunctiecentrum O2CO2

Ademhalingstechnieken

Als je klachten veroorzaakt worden door een verkeerde ademhalingstechniek dan kun je terecht voor ademhalings-coaching volgens de Buteyko-methode. Deze behandeling is effectief bij chronische stress, post-COVID, astma, vermoeidheid, hyperventilatie en slaapproblemen. Deze 3 maanden durende programma is toegesneden op de cliënt met laagdrempelige oefeningen ondersteund met o.a. OxaLife T-shirt voor thuis. Je kan daardoor de ademtechnieken thuis doen in je eigen vertrouwde omgeving. 

Op de hoogte van nieuwe innovaties

Geheel nieuw is het ‘OxaLife t-shirt’. In het t-shirt zit meetapparatuur verwerkt die via een app op uw telefoon inzicht geeft in uw ademhalingspatroon. De app laat zien wat er met de ademhaling gebeurt bij stress, inspanning en slapen. Het maakt helder wat de invloed is van je leefomgeving op de ademhaling en wanneer en waarvan je klachten krijgt. 

Een andere innovatie is de Home-spirometer. Met deze kleine pocket-spirometer kun je in verschillende omgevingen meten wanneer en waarvan je benauwd wordt. Via een app worden de resultaten van de blaasoefeningen weergegeven, deze kun je doorsturen naar je mail. Dit longfunctie-apparaatje is ook geschikt om kinderen te laten blazen, bijvoorbeeld voor en na inspanning. Het is juist bij kinderen niet makkelijk om scherp te krijgen waar hun klachtenpatroon vandaan komt.

Lees verder onder de foto’s >

Karin Lammering is longfunctiespecialist en ademcoach 

Oprichtster Karin heeft veertig jaar ervaring als longfunctiespecialist in universitaire ziekenhuizen en staat garant voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Zij ziet jaren lang dat mensen met longproblemen te laat bij de arts in het ziekenhuis komen. “Dan is er al veel schade aan de longen!”.  Longfunctiecentrum O2CO2 biedt laagdrempelig preventief longfunctieonderzoek aan om patiënten eerder inzicht te geven in het functioneren van hun longen en ademhaling, waardoor sneller met de juiste behandeling gestart kan worden. Voor een betere kwaliteit van leven.

Zij heeft inmiddels tientallen mensen kunnen helpen. Deze mensen hadden klachten als:  kortademigheid (bij inspanning), benauwdheid, vermoeidheid, stress, slaapproblemen, hyperventilatie en klachten die gerelateerd zijn aan post-Covid. 

Meld je aan via het contactformulier

Heb je dus een versnelde ademhaling, kamp je met angsten, ervaar je veel stress, heb je een burn-out of heb je een andere reden om onderzoek te laten doen naar het functioneren van je longen? Vul het contactformulier in op de website, dan neemt Karin persoonlijk contact met je op.

Video: Longfunctiecentrum O2CO2

Longfunctiecentrum O2CO2

Statenplein 21, 2582 EZ Den Haag

Meer informatie

Longfunctiecentrum O2CO2

Statenplein 21, 2582 EZ Den Haag

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Kleding kopen van je favo influencer: bij Mireille en Elise Bak kan het! ‘Monica Geuze brengt haar kleding hier ook heen’”

Kleding kopen van je favo influencer: bij Mireille en Elise Bak kan het! ‘Monica Geuze brengt haar kleding hier ook heen’

Umé tTudio Amsterdam
Ga naar “Bij woningontruimer Valentijn Vroom zit handelen in het bloed: ‘Mijn opa en oma heetten Vroom en Dreesmann’”

Bij woningontruimer Valentijn Vroom zit handelen in het bloed: ‘Mijn opa en oma heetten Vroom en Dreesmann’

spullenbaas valentijn vroom kleinzoon v&d
Ga naar “Patrick knapt keukens op: ‘Veel duurzamer én voordeliger dan een nieuwe kopen’”

Patrick knapt keukens op: ‘Veel duurzamer én voordeliger dan een nieuwe kopen’

Aangeboden door Keukenvernieuwers Amsterdam

Samen met Patrick maak je een plan voor jouw vernieuwde keuken | Foto: Keukenvernieuwers Amsterdam

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Havaianas € 14,99”

Havaianas € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Alle Robijn van € 8,98 voor € 4,49”

Alle Robijn van € 8,98 voor € 4,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “AH Paksoi € 0,99”

AH Paksoi € 0,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Silvo kruiden of specerijen van € 2,96 voor € 1,19”

Silvo kruiden of specerijen van € 2,96 voor € 1,19

 • Dirk
 • Geldig t/m 13 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Van ontwerp tot renovatie: word Keukenvernieuwer!”

Van ontwerp tot renovatie: word Keukenvernieuwer!

 • Keukenvernieuwers Amsterdam
 • Fulltime/Parttime
Samen met Patrick maak je een plan voor jouw vernieuwde keuken | Foto: Keukenvernieuwers AmsterdamSamen met Patrick maak je een plan voor jouw vernieuwde keuken | Foto: Keukenvernieuwers Amsterdam

Topper

Agenda

Ga naar “Keti-Koti 2023”

Keti-Koti 2023

 • 1 juli 2023
keti-kotiketi-koti
Ga naar “Hartjesdag 2023”

Hartjesdag 2023

 • 21 augustus 2023
hartjesdaghartjesdag
Ga naar “Festival Trek”

Festival Trek

 • Van 30 jun t/m 2 jul
Ga naar “Museumnacht Amsterdam 2023”

Museumnacht Amsterdam 2023

 • 4 november 2023
Museumnacht Amsterdam