Co with the flow: deze vliegende vlogger is Amsterdammer van de week

Co in vliegtuig
Foto: Co

Stewardess, vlogger en sinds kort ook theatermaker en actrice: de Brabantse Amsterdammer Co Trum (33) is een echte duizendpoot. Hoe doet ze dat allemaal? Wij zochten haar op in haar appartement op de Albert Cuypmarkt.

Normaal gesproken vliegt ze als stewardess de hele wereld over. En of ze nu in Dubai zit, New York of Kuala Lumpur: met haar vlogcamera legt Co al haar avonturen vast. Op dit moment spelen Co’s vlogs zich af in Amsterdam. Vanwege haar kersverse theatershow – die door corona helaas is uitgesteld – heeft ze een paar maandjes onbetaald verlof.

Aanstekelijke verhalen

Na het volgen van zowel de dansacademie als de toneelschool is stewardess worden niet de meest voor de hand liggende keuze. Co’s interesse voor het vak werd aangewakkerd door de vliegende ouders van een vriendin. Co: “Hun verhalen vond ik fan-tas-tisch. Bovendien dachten ze dat het echt iets voor mij zou zijn. Toen er na mijn afstuderen ook nog eens moeilijk werk te vinden was in het theater dacht ik: waarom niet?”

Nu Co dus even niet vliegt, mist ze haar werk behoorlijk. “In de winter schrijf ik me vaak in voor vluchten naar de warmere oorden, zoals Curaçao, Singapore of Cuba. Dan heeft iedereen het koud, en loop ik lekker met een met zomerkleding gevulde koffer over de Albert Cuyp. Love it!”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto’s: Co

Stukkie filmen

Het idee om naast vliegen te gaan vlóggen ontstond door haar beste vriendin Rachel, die als ‘De Huismuts’ al een succesvol YouTube kanaal had. “Ze woonde boven mij. Voor een vlucht kwam ik vaak, in mijn blauwe pak, gedag zeggen. En zo kwam ik dus regelmatig voorbij in haar vlogs. Omdat ik altijd van alles meemaakte op mijn reisjes vroeg ze soms ‘of ik ook effe een stukkie kon filmen’ op de plek van bestemming.”

De eerste vlog

Naarmate Co vaker filmpjes maakte voor Rachel, werd het idee om zelf te vloggen steeds vaker geopperd: “Mensen vonden de filmpjes leuk en moedigden me aan om het vaker te gaan doen. Eerst was ik sceptisch: wat ga ik dan vertellen? En wat als mensen het niet leuk vinden?” Co’s eerste vlog ging over een verrassing voor haar ex-vriend. “Ik had stiekem een ticket voor hem gekocht en een hele speurtocht uitgezet op Schiphol. Dat ben ik gaan filmen, als een soort try-out. Ik dacht: ik leg alles vast op camera, en als dat een beetje leuk wordt dán zet ik het online.”

Dat het leuk werd is één ding wat zeker is: inmiddels heeft Co al bijna honderd vlogs gemaakt. Onder de naam Co with the Flow neemt ze haar kijkers mee naar haar bestemmingen. Zowel de bekende toeristische trekpleisters als de onbekende pareltjes passeren de revue. Met meer dan 66.000 abonnees en twee nominaties voor de Televizier-Ster is ze uitgegroeid tot Nederlands’ bekendste stewardess.

Theatershow

Dat waar de vloggende stewardess al haar hele leven van droomt, werd kortgeleden werkelijkheid: een eigen theatershow. Een goede vriend (en trouwe fan) van Co die werkzaam is in de theaterwereld kwam met het idee: een voorstelling over de luchtvaart, waarin Co stewardess mocht spelen. “Ik wist echt niet wat ik hoorde,” vertelt Co. “Natuurlijk wilde ik dat, het is mijn grote droom.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Co Trum

Livestream

Helaas gooide corona roet in het eten: waar Co aanvankelijk voor een volle zaal zou spelen, vond op 21 januari de try-out plaats via een livestream. “Ik vond het mega spannend. In plaats van publiek had ik vier camera’s voor mijn neus staan. ‘Doe het maar’, zeiden ze. Ik had slapeloze nachten, zo zenuwachtig was ik. Gelukkig ging het heel goed!” Door de huidige coronamaatregelen liggen de shows voorlopig stil, maar in het seizoen 2021-2022 hoopt Co de eerstvolgende voorstellingen te kunnen spelen.

Vliegangst

Je zou het niet denken, maar Co had vroeger last van vliegangst. Als stewardess kwam ze hier overheen door de piloten de oren van het hoofd te vragen. Co: “Kennis is macht. Toen ik eenmaal alles wist over noodsituaties, verdween mijn angst.” Omdat ze het zonde vindt als mensen vliegangst hebben, maakte ze onlangs een vierdelige YouTube serie, genaamd #HELPIKDURFNIETTEVLIEGEN. In de serie helpt ze, in samenwerking met Stichting Valk, verschillende mensen van hun vliegangst af.

Tekst gaat verder onder de foto

Co met vliegangst deelnemers
Co en de vier deelnemers van de serie over vliegangst

Eén deelnamer brak toen ze alleen nog maar náást het vliegtuig stond

De angst die ze bij deze mensen zag maakte veel indruk: “Er was een deelnemer die het al niet trok om alleen náást het vliegtuig te staan. Dat vond ik echt heftig. Ik wilde die mensen supergraag helpen om over hun vliegangst heen te komen. Gelukkig lukte dat: alle vier de deelnemers aan de serie zijn nu angstvrij. Helemaal top!”

Wat er de komende jaren allemaal op de planning staat weet Co nog niet. “Ik heb nog zoveel ideeën! Ik ben nu ook weer met een nieuw format bezig, daar mag ik alleen nog niks over zeggen. Nee, ik ben nog lang niet uitgespeeld!”

Benieuwd naar Co’s vlogs? Neem dan een kijkje op haar YouTube kanaal.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Amsterdammer van de Week

Ga naar “Dit zijn de kandidaten van Wie is de Mol 2023 en deze Amsterdammer doet mee”

Dit zijn de kandidaten van Wie is de Mol 2023 en deze Amsterdammer doet mee

Wie is de Mol 2023
Ga naar “De favorieten van Merlijn: ‘Bij deze bakker haal je de allerbeste kaasvlinders’”

De favorieten van Merlijn: ‘Bij deze bakker haal je de allerbeste kaasvlinders’

Carsmash
Ga naar “Inez en Jacques wonen al 40 jaar in de Nieuwmarktbuurt: ‘We hebben veel bekende buren gehad’”

Inez en Jacques wonen al 40 jaar in de Nieuwmarktbuurt: ‘We hebben veel bekende buren gehad’

Binnenkijken

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Betalingsverwerking”

Medewerker Betalingsverwerking

 • Olympia
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Popronde Amsterdam”

Popronde Amsterdam

 • 3 december 2022
Popronde AmsterdamPopronde Amsterdam