Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van kluswoning tot droomstulpje: Nadine en Stephan verbouwen een oud jaren ’30 huis

Door Melt Pels 24 september 2020

Het is niet voor iedereen weggelegd om een oude woning te kopen en op te knappen, maar Nadine en Stephan grepen deze kans met vier handen aan. Vlak bij Amersfoort Centraal Station kochten ze een prachtige twee-onder-een-kapwoning uit 1938. Nu is het klussen geblazen, en wij mochten alvast binnen een kijkje nemen.

“We wilden een grotere tuin. Zo zijn we hier terecht gekomen”, vertelt Nadine. Het stel woonde al in de binnenstad, maar verhuisde naar de Berkenweg voor de achtertuin. “We kunnen drie auto’s kwijt op de oprit en hebben de hele dag wel ergens zon in onze tuin. Héérlijk.”

De zolder

De eerste kamer die werd aangepakt was de zolder. Stephan vertelt: “Ik heb ervaring met klussen, ik heb ook mijn vorige woning opgeknapt. Nadine heeft nog niet zoveel geklust in haar leven, maar ik vind haar ook erg handig.” Tijdens het verwijderen van de muren op zolder, ontdekten ze een lege ruimte die achter een muur verscholen ging. “Best vreemd toch”, vraagt Stephan. Ondanks de mysterieuze ruimte, hebben ze nog geen sok met geld of een doosje met diamanten gevonden. “Misschien komt dat nog”, voegt Nadine toe.

Buttons, stickers en een sleutel, gevonden tijdens de verbouwing. Foto: indebuurt Amersfoort / Melt Pels

Durf

Om een project als dit aan te pakken, moet je wel flink durven volgens Nadine. “Een paar van onze vrienden verklaarden ons voor gek, maar de meesten vonden het wel bij ons passen.” Zodra de sleutel werd overhandigd, zijn de klussers gelijk ingetrokken in hun nieuwe (oude) stekje. “We zijn hier meteen gaan slapen, want zo ontdek je ook meer dingen aan je huis.” Bijna het hele huis wordt gerestaureerd naar de oude stijl. “Toen er een dakpan brak tijdens de storm, heb ik heel het internet afgestruind, op zoek naar precies dezelfde dakpan. Ook de glas-in-loodraampjes boven de ramen laten we repareren en komen terug op hun originele plek.”

Foto: indebuurt Amersfoort / Melt Pels
Foto: indebuurt Amersfoort / Melt Pels
Foto: indebuurt Amersfoort / Melt Pels
Foto: indebuurt Amersfoort / Melt Pels

Hulp

Dankzij de hulp van kennissen en vrienden, schiet de verbouwing al lekker op. “Als we een klus niet zelf kunnen, hebben we bijna altijd wel een vriend die ons kan helpen. Daarnaast kunnen we een hoop filmpjes en informatie online vinden, waardoor we het toch vaak zelf kunnen. Mocht dat óók niet lukken, kunnen we altijd nog iemand inhuren.”

Toekomst

Voor het huis af is, moet er nog een hoop gebeuren. “Er komt een nieuwe vloer met vloerverwarming, we willen alles opnieuw isoleren, de achterdeur wordt verplaatst, de deur naar de woonkamer komt terug op de originele plek… Ja, er is nog genoeg te doen.” Het huis moet als het af is, volledig in eer hersteld zijn. “We zijn al die stijlelementen aan het opknappen. We brengen zoveel mogelijk terug naar de originele staat.”

Als alles af is, komt indebuurt graag nog eens een kijkje nemen. Tot die tijd, kun je de verbouwing van het huis van Nadine en Stephan volgen op het Instagramaccount van Verbouwvrouw.

Lees ook:

Binnenkijken bij Chesron en Esmee: ‘We hebben eerst een uur naar het plafond liggen staren’

Meestal als de nieuwe buren allerlei instrumenten naar binnen slepen, vrees je het ergste. Maar Ches...

Binnenkijken bij Hilbert en Alie: ‘We hebben de boerderij destijds voor 150.000 gekocht’

Ze wonen al dik dertig jaar in wat ze zelf noemen "het mooiste huisje van Amersfoort". Aan de rand v...

Binnenkijken bij Anouk en Kenneth: ‘Tijdens de bezichtiging ontdekten we een kluisje achter een schilderij’

Ze wonen er pas een jaar, maar Anouk Mulder en Kenneth van der Wiel zijn helemaal verliefd op hun hu...

Sylvia woont tegenover de Vue: ‘Rond een uur of vier ruik ik de popcorn al, maar goed dat ik die geur best lekker vind’

Er is niets leuker dan binnengluren bij Amersfoortse inwoners. Deze week hebben we het genoegen met ...

Elisabeth heeft een oerwoud in haar woonkamer: ‘Het is een beetje geïnspireerd op de Efteling’

Het kan zijn dat je denkt: 'hé, dat is een bekend gezicht'. Want deze week kijken we binnen bij Elis...

adv.