Binnenkijken bij Tanja: ‘Mijn favoriete kleur komt overal in huis terug’

Foto: Denise Tichelaar

Tanja woont samen met haar man André in het centrum van Vathorst. Zes jaar geleden ruilden ze Drenthe in voor het sprankelende Amersfoort en van hun huis maakten ze een knus, gezellig, warm plekje. Wij mochten een kijkje nemen.

Tanja is vanwege de ziekte ME en chronische migraine thuis komen te zitten. Werken lukt helaas niet meer. “Ik ben veel thuis en daarom is het nog belangrijker dat mijn huis een fijne, gezellige en knusse plek is”, vertelt Tanja. “Ik zou gek worden van een wit, leeg huis. Dat past niet bij ons”.

Instagram

“Al mijn hele leven ben ik gek op interieur”, vertelt Tanja. “Als kind was ik al druk in de weer met het opleuken van mijn slaapkamer, later toen ik mijn eigen huis had, werd dat alleen maar meer”. Haar stijl omschrijft Tanja als “eclectisch, chique en sfeervol”. “Vijf jaar geleden startte ik op aandringen van mijn zoon en schoondochter een Instagramaccount over mijn huis, inrichting en decoratie”. Inmiddels heeft Tanja aan dat account al meerdere vriendschappen overgehouden. “Sommige Instagram vriendinnen wonen hier in de buurt en dan gaan we samen naar Loods 5 of bij elkaar op de koffie”, vertelt Tanja. “Je hebt allebei dezelfde passie en dat geeft vaak al een leuke klik”. Daarnaast is haar Instagramaccount voor Tanja een leuke bezigheid geworden nu ze niet meer kan werken. “Op mijn eigen tijden kan ik nu toch nog aan de slag en het geeft extra motivatie om mijn interieur aan te passen en met mijn huis bezig te zijn”.

Lees verder onder de afbeeldingen >

Verandering en inspiratie

Het huis van Tanja en André verandert regelmatig. “Als de seizoenen veranderen, kriebelt het bij mij meteen om het huis te veranderen”, vertelt Tanja. Onlangs is een muur in de woonkamer donkerder geverfd omdat dit beter past bij de herfst en winter. “In het voorjaar schildert mijn man de muur misschien weer in een lichtere kleur”. Ook de slaapkamer is recent helemaal vernieuwd. “De zwarte kast, de zwarte muur en de spiegel heb ik zelf geverfd en ook in de slaapkamer komt mijn favoriete kleur terug”.

André werkt in de meubelbranche, als filiaalmanager bij de woonwinkel Livin24. “Niet alleen ik, maar ook André is dus de hele dag bezig met interieur”, vertelt Tanja. “Als ik voldoende energie heb, help ik soms mee met de styling in de winkel”.

“Soms kan ik door een bos bloemen al geïnspireerd zijn om mijn hele interieur te veranderen”, vertelt Tanja. “Dan verplaats ik accessoires en decoratie en ziet alles er weer even anders uit”. Tanja en André wonen in een huurhuis, dus grote verbouwingen zijn helaas niet mogelijk. “Ik zou heel graag een zwarte of walnoothouten keuken willen, maar dat mogen we helaas niet veranderen”, vertelt Tanja. “De keuken staat dan ook niet vaak afgebeeld op mijn Instagramaccount, maar van de rest van het huis hebben we gelukkig een fijne plek kunnen maken”.

Interieur tips

Het interieur van Tanja is bij elkaar gekomen door keuzes te maken waar zij blij van wordt. “Ik zou nooit voor een extreem kleurrijk huis kiezen, maar als jij dat wel heel mooi vindt dan wordt je daar ook blij van”, vertelt Tanja. “Je moet keuzes in je interieur altijd baseren op wat jij mooi vindt, en niet teveel letten op trends”.

Daarnaast legt Tanja uit dat het helpt om kleine spullen bij elkaar neer te zetten. “Als je overal en nergens kleine decoratie spullen neerzet, dan wordt het al snel rommelig. Zet je ze juist bij elkaar, dan krijg je één geheel”.

Tanja’s ultieme interieur tip is een muur verven. “Een muur verven geeft gegarandeerd sfeer”, vertelt Tanja. “Vind je dit spannend? Kies dan voor bijvoorbeeld lichtgrijs of beige en zie wat voor effect dat geeft aan je huis”.

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om jouw huis te laten zien aan heel Amersfoort? We komen graag bij je langs! Stuur bij interesse een mailtje naar [email protected] en wie weet sta ik dan binnenkort bij jou op de stoep.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Oproep! Mogen we ook eens bij jou binnenkijken?”

Oproep! Mogen we ook eens bij jou binnenkijken?

Ga naar “Binnenkijken bij Het Gasthuys: “In dit gebouw was het allereerste ziekenhuis van Amersfoort””

Binnenkijken bij Het Gasthuys: “In dit gebouw was het allereerste ziekenhuis van Amersfoort”

Foto: Denise Tichelaar
Ga naar “Binnenkijken: zo ziet het uitzicht van nieuwbouwflat HIER! eruit”

Binnenkijken: zo ziet het uitzicht van nieuwbouwflat HIER! eruit

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Ugg Mini Classic € 119,99”

Ugg Mini Classic € 119,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Falcon thermo** € 9,99”

Falcon thermo** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Blazer € 29,99”

Blazer € 29,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Alle AH Bakkers- brood Les Pains heel van € 8,25 voor € 5,50”

Alle AH Bakkers- brood Les Pains heel van € 8,25 voor € 5,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Functioneel Beheerder Digitale Werkplek”

Functioneel Beheerder Digitale Werkplek

 • Stichting Philadelphia Zorg
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Office medewerker”

Office medewerker

 • Work-On
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis”

Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis

 • Lida Meines Portretschilderijen en Schildercursussen
 • T/m 12 feb

Topper

Ga naar “Carnaval in Amersfoort”

Carnaval in Amersfoort

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023