Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Marloes en Sebastian: ‘Onze voordeur zit op de bovenverdieping’

Door Melt Pels 23 maart 2020

Twintig jaar geleden trokken Marloes en Sebastian naar een wel héél bijzonder huis in Amersfoort. Behalve een achtertuin op het zuiden met toegang tot het Nieuwlandse water, hebben ze namelijk een voordeur op de bovenste verdieping. Mét eigen brug!

Zelf komt Marloes uit Alkmaar, waar ze in het ziekenhuis werkte toen ze Sebastian leerde kennen. Twee jaar later trekken ze samen in een bijzonder nieuwbouw huis in Nieuwland, waar ze nu met twee kinderen van zeven en negen wonen. “Als je binnenkomt neem je twee trappen naar beneden, en dan ben je in de woonkamer”, vertelt Marloes aan de telefoon. Het stel woont tegen de geluidswal van de A1 aan, in het noorden van Nieuwland. Met de auto rijd je de geluidswal op en parkeer je op het dak van de aanbouw. “Van de snelweg hebben we gelukkig niet zoveel last”, vertelt Marloes.

 

De tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Melt Pels
Foto: Marloes Pluijmert

“We zijn het meest trots op de uniekheid van ons huis. We hebben een brug naar onze voordeur lopen, onze entree is op de bovenverdieping en onze woonkamer zit op de begane grond. Wat ook fijn is, is dat we veel privacy hebben; er lopen geen mensen langs je raam.”

Schotse Hooglanders

Als je op de benedenverdieping van Marloes en Sebastian komt, word je begroet door twee Schotse Hooglanders. Eentje in de keuken en eentje in de woonkamer.

De tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Marloes Pluijmert
Foto: Marloes Pluijmert

“We zijn begonnen met verbouwen na de zomervakantie van 2019. Het huis in Nieuwland is mijn eerste koophuis, waar we samen alles naar wens konden maken.” En dat uitte zich in twee Schotse Hooglanders op de muren. “Je gaat online kijken; wat is leuk om met je eigen huis te doen? Fotobehang was toen een grote trend. We hebben uiteraard wel even getwijfeld, omdat zo’n foto best wel in your face is. Je kan pas zien wat je besteld hebt zodra het op de muur zit.”

Marloes en Sebas vroegen ook hun vrienden om advies: “Iedereen vond er wat anders van, de ene zei ‘leuk! moet je doen’ en de andere raadde ons het af. Uiteindelijk hebben we het risico genomen, en dat heeft naar ons idee gelukkig goed uitgepakt.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Marloes Pluijmert
Foto: Marloes Pluijmert
Foto: Marloes Pluijmert
Foto: Marloes Pluijmert

Tweede bewoners

“Wij kochten dit huis in 2000, één jaar nadat het gebouwd was. De vorige bewoners hebben er maar een jaar in gewoond, maar konden niet aarden in de nieuwbouwwijk. Zij kwamen uit Hoogland en misten het dorp. Tijdens een grote verbouwing heeft een stukadoor de spachtelputz van de muur glad gemaakt. Toen de muren eenmaal glad waren, hebben we de woonkamer in fases opgebouwd. Eerst kwam het fotobehang, daarna de meubels. Ook hebben we er een aantal deuren uit gehaald en komen er nog wat schuifdeuren om ruimte te besparen.”

De tuin

Met een tuin op het zuiden en het Nieuwlandse water dat in een grachtje achter het huis loopt, kunnen Sebastian en Marloes heerlijk genieten van hun eigen tuin. “Wanneer het mooi weer is, kunnen we gelijk de tuin in. We hebben door de treurwilg die achter in onze tuin staat, geen inkijk van de overburen. We kunnen contact maken als we dat willen, zo niet gaan we lekker in ons hoekje zitten. In de zomer gaan de kids het water op met hun eigen bootje, om met hun vriendjes een stukje te varen, en in de winter kunnen we vanuit de tuin het ijs op.”

De tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Marloes Pluijmert
Foto: Marloes Pluijmert

Balkon

“Het balkon zit direct aan mijn dochters kamer. In de zomer hebben we daar altijd een ritueeltje als het gaat regenen. We bewaren op dit balkon onze tuinkussens, dus zodra we de eerste druppels voelen, ren ik naar boven om de kussens op te vangen die mijn man omhoog gooit.”

De tekst loopt door onder de foto

Foto: Marloes Pluijmert

Favoriete plek

“Mijn favoriete plek is aan onze ronde keukentafel. Die hebben we nog niet zo lang. Hiervoor hebben we zo’n twintig jaar aan een langwerpige eettafel gezeten. In de restaurants koos ik altijd al voor een ronde tafel. Dat vind ik gezelliger om aan te zitten, dus dat hebben we thuis nu ook. We merken nu al dat we langer blijven zitten na het eten, en vanuit hier kan ik heerlijk wegkijken over het water. Je ziet zelfs de eendjes voorbij zwemmen.”

De tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Marloes Pluijmert
Foto: Marloes Pluijmert
Foto: Marloes Pluijmert
Foto: Marloes Pluijmert

Heel Amersfoort in jouw huis?

Lijkt het je leuk om Amersfoort een kijkje te laten nemen in jouw huis? Meld je huis dan aan via de knop hieronder! Wie weet staat jouw prachtige woning straks wel in de schijnwerpers.

Meer lezen?

Amersfoorter Niels schreef een kinderboek over zijn grootste passie

Rupsje Nooitgenoeg, De kleine mol met een drol op zijn kop, De mooiste vis van de zee en ga zo maar ...

Maak je huis lenteproof en win een Huis & Tuin Cadeaukaart van €100,-

Mag dat: Je afval in de kliko van de buurman gooien?

adv.