Binnenkijken bij Lisa: ‘Mensen moeten soms even wennen aan ons loslopende konijn’

Samen met haar vriend Korné woont Lisa midden in het centrum van Amersfoort. Ze wonen samen met konijn Ozai, die in de hele woonkamer vrij mag rondlopen. Hoe dat er precies uitziet? Kijk met ons mee!

Loslopend konijn

Lisa woont al haar hele leven in Amersfoort en wil nooit meer weg. Twee jaar geleden verhuisde ze samen met haar vriend naar dit appartement midden in de binnenstad. Toen ze 1,5 jaar geleden nog volop in een lockdown zaten vond Lisa het tijd voor een nieuw project. “Ik wilde heel graag een konijn en Korné werd het eens toen hij het rex-ras ontdekte, die bekend staat om zijn extreem zachte vachten”, vertelt Lisa.

Foto: Lisa Ederveen

Samen bouwden ze een hok met een kast en Lisa deed flink wat research naar het welzijn van konijnen in huis. Freeroaming, het los laten lopen van je konijn in plaats van het op te sluiten in een hok, bleek de beste optie en dus hebben ze hun huis aangepast aan Ozai.

“Ozai is heel lief, vrolijk en knuffelt graag”. Maar het is niet niks om een konijn in huis te
nemen, want knagen is zijn favoriete bezigheid. Gevaarlijke kabels moet je wegwerken. “Een konijn zet zijn tanden in een stoelpoot, een kat zet zijn nagels in het gordijn. Eigenlijk is het niet heel anders, elk huisdier maakt weleens wat kapot”, vertelt Lisa. “Ozai maakt ons leven zoveel leuker. Hij brengt veel gezelligheid in huis en thuiswerken is nooit meer eenzaam met Ozai in de buurt”.

Een bonte verzameling

De lievelingskleur van Lisa is paars en dat is terug te zien in huis. “Tegenwoordig bestaan veel huizen uit neutrale kleuren en dat is zo zonde. Van kleur in huis wordt je vrolijk!” Regelmatig gaat Lisa naar de kringloop op zoek naar unieke vondsten en daarmee creëert ze vrolijke hoekjes in huis. “Bijna alle items in huis hebben een persoonlijk verhaal en bij mekaar is het een bonte verzameling”, vertelt Lisa.

Korné & Lisa zijn gek op hiphop. Boven de roze kast hangt een poster met de periodieke tabel met hiphop artiesten. Dat is één van Lisa’s favoriete items in huis. Ook de kabouters passen helemaal bij de stijl van Lisa & Korné. De vader van Lisa is veel in Zuid-Afrika en daar komt de giraffe vandaan. “Het is leuk om hem door de giraffe altijd een beetje dichtbij te hebben”.

Een eyecatcher in huis is de gouden lamp boven de eettafel. Die kochten ze bij Hadaya, een prachtige interieurwinkel in de binnenstad van Amersfoort. Nog een eyecatcher is de knalroze kast die Lisa recent van een collega overnam. “Korné is nog niet helemaal overtuigd van de felle kleur, maar ik weet zeker dat ik het zo wil laten”.

Thuiswerken

“Wij wonen al ons hele leven in Amersfoort en ik zie mezelf ook niet snel in een andere stad wonen”, vertelt Lisa. Sinds corona zijn ze allebei begonnen met thuiswerken en dat doen ze gedeeltelijk nog steeds. In eerste instantie zaten Lisa en haar vriend allebei samen in de woonkamer, maar omdat ze allebei veel bellen was dat totaal niet praktisch. Nu heeft Lisa haar eigen plekje in de woonkamer met uitzicht op allerlei prachtige tuintjes en groen. Korné heeft zijn eigen werkplek in de slaapkamer.

Lisa’s tip voor je interieur: “Koop wat leuke planten, die fleuren de boel meteen een beetje op en maken je huis meteen gezellig en sfeervol. Plantenbakken en vazen, maar ook andere leuke tierelantijntjes vind je gemakkelijk en goedkoop bij de kringloop!”

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om jouw huis te laten zien aan heel Amersfoort? We komen graag bij je langs! Stuur bij interesse een mailtje naar [email protected] en wie weet sta ik dan binnenkort bij jou op de stoep.

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Tanja: ‘Mijn favoriete kleur komt overal in huis terug’”

Binnenkijken bij Tanja: ‘Mijn favoriete kleur komt overal in huis terug’

Foto: Denise Tichelaar
Ga naar “Binnenkijken: zo ziet het uitzicht van nieuwbouwflat HIER! eruit”

Binnenkijken: zo ziet het uitzicht van nieuwbouwflat HIER! eruit

Ga naar “Binnenkijken bij Annemiek & Frank in Vathorst: ‘Wij genieten elke dag van het prachtige uitzicht’”

Binnenkijken bij Annemiek & Frank in Vathorst: ‘Wij genieten elke dag van het prachtige uitzicht’

Foto: Denise Tichelaar

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “L’Oréal, Max Factor, Maybelline en Rimmel make-up van € 4,99 voor € 2”

L’Oréal, Max Factor, Maybelline en Rimmel make-up van € 4,99 voor € 2

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “EETKAMERSTOEL van € 69,99 voor € 39”

EETKAMERSTOEL van € 69,99 voor € 39

 • Xenos
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “Beauty verrassingsbox van € 71,67 voor € 14,99”

Beauty verrassingsbox van € 71,67 voor € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 27 november 2022

Agenda

Ga naar “De Seizoensstreekmarkten”

De Seizoensstreekmarkten

 • Winkels op Wielen
 • T/m 17 dec
Ga naar “Duurzame Wintermarkt”

Duurzame Wintermarkt

 • 27 november 2022
Ga naar “Sinterklaas Speurvaart in Amersfoort”

Sinterklaas Speurvaart in Amersfoort

 • Sinterklaasstad
 • T/m 3 dec
Ga naar “Hooglandse Wintersferen”

Hooglandse Wintersferen

 • 16 december 2022
Ga naar “Sinterklaas gaat slapen”

Sinterklaas gaat slapen

 • Sinterklaasstad
 • T/m 3 dec