Binnenkijken bij Larissa en Daniël in het pand van de Amersfoortse Verzekeringen

Door Annemarie Degens 12 augustus 2019

Na zes jaar heen en weer gereisd te hebben tussen Enschede en Sliedrecht besloten Larissa en Daniël dat het tijd werd om samen te gaan wonen. Tijdens een dagje winkelen in Amersfoort kwam het stel erachter dat ze onze stad toch wel érg mooi vonden, en begonnen een lange (“Eigenlijk gewoon ongeduldige”) zoektocht naar een appartement bij de Amersfoortse binnenstad. De score: een van de nieuwbouwappartementen in het voormalige pand van de Amersfoortse Verzekeringen aan de Stadsring.

Het is even zoeken naar de goede weg in de hallen van het voormalige kantoorpand aan de Stadsring, maar op de derde verdieping steekt aan het einde van de gang een blij gezicht om de hoek van de deur. Larissa en Daniël heten ons welkom in hun appartement in het verbouwde pand van de Amersfoortse Verzekeringen, dat in 2017 volledig verbouwd werd tot appartementencomplex. De eerste bewoners namen in 2018 hun intrek in de appartementen. Zodoende wonen Larissa en Daniël alweer een jaar in hun eerste huis samen. “Toen we hier de eerste keer kwamen kijken was er nog niets af. Het was echt nog een kantoorpand. Daar moesten we wel even flink doorheen kijken, maar we zijn blij dat we dat gedaan hebben. Inmiddels is het een echt fijn huis geworden. Vooral de ligging is ideaal. Beter kunnen we niet zitten.”

‘We vonden Amersfoort altijd al heel gezellig’

Twee grote prenten boven de televisie verklappen waar de roots van Larissa en Daniël liggen: Larissa verhuisde vanuit Enschede, Daniël vanuit Sliedrecht. “Boven Rotterdam”, legt Daniël uit. “Een flink stuk uit elkaar, en toch hebben we het zes jaar lang overbrugd.” Om niet meer zoveel heen en weer te hoeven reizen, besloot het stel samen te gaan wonen. In een andere stad. “Ik wilde altijd al weg uit Enschede”, vertelt Larissa. “Ik vond Utrecht altijd heel gezellig en Amersfoort was ik ook al een paar keer geweest. Na een dagje Amersfoort bezocht te hebben viel de keuze op Amersfoort: wat meer buiten de drukte van de Randstad maar toch een stad, en een stuk beter betaalbaar.”

In de hoek tegen een kast staat een akoestische gitaar mét een handtekening. Die maakt toch wel nieuwsgierig. “Hij is gesigneerd door Ilse de Lange”, vertelt Larissa. “Daar ben ik al heel lang fan van. Ooit zat ik met mijn moeder in de auto en toen was net haar nummer So Incredible uit. Ik was meteen verkocht en heb al haar cd’s aangeschaft en ik ben inmiddels de tel kwijt hoe vaak ik haar al live gezien heb. Ooit had ik een meet & greet met haar en toen heb ik mijn gitaar meegenomen om te laten signeren. Het is dus niet haar gitaar, was het maar zo’n feestje. Het is de mijne, maar ik speel er niet echt op. Ik heb er te weinig motivatie voor.”

Hoewel Larissa en Daniël heel fijn wonen in hun appartement aan de Stadsring, kijken ze wel langzaamaan rond naar iets nieuws. “Qua locatie hoeven we hier niet weg, maar we denken hier ook niet superlang meer te blijven. We zien het wel. We willen in ieder geval een huis met een tuin, want we missen echt een buiten. Er zou een gezamenlijke binnentuin en een gezamenlijk dakterras bij dit complex komen, maar de bouw is zo uitgelopen dat dat er waarschijnlijk pas is als wij weg zijn. Wat we wel zeker weten is dat ons volgende huis weer in Amersfoort staat, want we zijn heel blij dat we hier naartoe zijn gekomen.”

Laatst keken we binnen bij deze Amersfoorters

Binnenkijken bij Jessyca en Edwin: ‘Onze tuin is soms net een camping’

Toen Jessyca en Edwin vanuit hun huisje aan de Langegracht midden in de binnenstad op zoek gingen na...

Binnenkijken bij Geert en Anneloes: ‘Wonen bij de binnenstad was een grote wens’

adv.