Binnenkijken bij Johanne: ‘We delen de tuin met onze buren’

Johanne de Heus
Foto: Sara Assarrar

In wijk Randenbroek staat de nieuwbouwwoning van de Amersfoortse Johanne, met haar partner en hun twee kinderen. Het interieur van dit jonge gezin is hip en verrassend. Zo was bijvoorbeeld de speelhoek eerst een voorraadkast. Kijk snel met ons mee!

“Zo’n zeven jaar geleden waren ze klaar met het bouwen van de straat en konden wij er samen met al onze buren komen wonen”, vertelt Johanne. 

Eerst was hun woning nog hartstikke nieuw en leeg, nu is het helemaal hun eigen plekje. Zo staat het er vol met planten, is er op elke muur wel iets kleurrijks of kunstigs te ontdekken en is de trap lila met oranje geverfd. 

Van voorraadkast naar speelhoek

In de woonkamer kozen ze voor een tv die makkelijk in het interieur wegvalt. Het lijkt net een schilderij. In de keuken kozen ze voor tegeltjes om extra sfeer te creëren. Op het aanrecht kon een koffiezetapparaat niet ontbreken. “We houden van lekkere koffie.”

Lees verder onder de afbeeldingen >

Ook leuk: van de voorraadkast maakten ze een speelhoek. “Het was echt zo vreselijk,  want we gooiden altijd van alles in die voorraadkast en deden dan de deur dicht. Dit wilden we niet meer, dus hebben we het omgetoverd tot een gezellige hoek voor de kinderen.”

Lees verder onder de afbeeldingen >

Mix van spulletjes

In het interieur van Johanne zijn veel leuke spullen te ontdekken. Zo is het groene lampje boven de eettafel op de kop getikt bij de kringloop. Maakte Johanne dat paarse blokje naast de bank van oude tegeltjes. En is de gouden spiegel, die in een van de kinderkamers hangt, van haar oma geweest. “Het is een mix van allerlei dingetjes bij elkaar.”

Kapstok eigen ontwerp

De unieke kapstok in de gang maakte Johanne zelf, omdat ze er maar geen kon vinden die aan haar wensen voldeed. “Ik bedacht een systeem waarbij ik verschillende hangende kapstokken met elkaar combineer met materialen, zoals koper, hout en gekleurd draad.” 

Wegens het enthousiasme van anderen is ze het gaan verkopen in haar webshop. “Ik werk als grafisch ontwerper, maar het lijkt me leuk om in de toekomst meer driedimensionale dingen te ontwerpen.” 

Tuin delen met de buren 

In de afgelopen jaren hebben ze een aantal ruimtes verbouwd. Zo kreeg de woonkamer een grote uitbouw van glas en maakten ze van de donkere zolder drie kamers: een badkamer, een slaapkamer en een opslagruimte. “Nu hebben we veel meer licht in huis, daar hebben we echt megaveel plezier van.” Johanne hoopt ooit nog een dakterras te kunnen maken. “Dat zou heel tof zijn.”

Tijdens de verbouwing werd een stuk van de schutting weggehaald en kregen ze erg leuk contact met de buren. “Toen de vloer werd gelegd, konden wij onze meubels in hun huis zetten. Een aantal weken later werd hun vloer gedaan en konden zij hun meubels weer bij ons kwijt. Ook aten we vaak met elkaar samen.” Na de verbouwing besloten ze de schutting niet te vervangen, maar om de twee tuinen met elkaar te delen. Dat bevalt ze erg goed. 

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om ons je huis te laten zien? Natuurlijk komen we langs! Stuur bij interesse een mailtje naar [email protected] en wie weet staan wij dan binnenkort bij jou op de stoep.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Oproep! Mogen we ook eens bij jou binnenkijken?”

Oproep! Mogen we ook eens bij jou binnenkijken?

Ga naar “Binnenkijken bij Het Gasthuys: “In dit gebouw was het allereerste ziekenhuis van Amersfoort””

Binnenkijken bij Het Gasthuys: “In dit gebouw was het allereerste ziekenhuis van Amersfoort”

Foto: Denise Tichelaar
Ga naar “Binnenkijken bij Tanja: ‘Mijn favoriete kleur komt overal in huis terug’”

Binnenkijken bij Tanja: ‘Mijn favoriete kleur komt overal in huis terug’

Foto: Denise Tichelaar

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Remia saus van € 2,09 voor € 1,19”

Remia saus van € 2,09 voor € 1,19

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Agenda

Ga naar “Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis”

Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis

 • Lida Meines Portretschilderijen en Schildercursussen
 • T/m 12 feb

Topper

Ga naar “Carnaval in Amersfoort”

Carnaval in Amersfoort

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023