Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Janne: ‘Dit is ons eerste grote-mensen-huis’

Door Annemarie Degens 10 juni 2019

Inmiddels wonen Janne en haar vriend Sjors twee jaar in hun nieuwbouw huis in Vathorst. Hun eerste koophuis samen, dat ze helemaal naar hun eigen smaak kunnen inrichten. ‘En het is nog steeds niet af’.

De tuin is net gedaan, de zolder is nog niet af, er moet nog iets aan de muur komen en eigenlijk willen Janne en Sjors een nieuwe bank, maar alles op z’n tijd. Hun eerste koophuis samen is namelijk een langetermijnproject. “Mensen zeggen vaak: ‘oh, jullie houden wel van strak en opgeruimd'”, zegt Janne. “Maar het is meer dat onze inrichting nog niet af is. Toen we het huis kochten moest het nog gebouwd worden, en we zijn toen meteen begonnen met spullen te kopen. We hadden geen plan voor de inrichting, iedere keer als we iets tegenkwamen wat we tof vonden, kochten we het gewoon.”

Het resultaat is een mix van moderne meubels in koele tinten, met een industriële uitstraling. “Eigenlijk is onze inrichting gewoon bij elkaar verzameld. De haard is al tijdens de bouw erin gezet, want we wisten vooraf al dat we die wilden. Zoals we ook wisten dat we zo’n grote televisie en een enorme barbecue wilden. Leuk: we konden voor de haard kiezen wat voor soort vlam we erin wilden.”

Koelkast

Wat wel vaststond, was dat er een grote, opvallende SMEG koelkast moest komen. “Die vond ik altijd al zo gaaf! Dus toen we de keuken uitkozen, hebben we er bewust geen koelkast in laten plaatsen. Ze zijn enorm duur, dus het werd een tweedehands. Dat ‘ie rood is, is niet expres. We konden alleen een rode tweedehands kopen, dus dan maar rood!”

Tuin

De tuin is een van de favoriete plekken van Janne en Sjors. “Hij is niet supergroot, maar wel heel fijn. We hebben er verschillende zitjes gemaakt, en je kunt er heerlijk zitten met vrienden.”

Langzaamaan ziet Janne de wijk Vathorst steeds leuker worden. “Ik vind alle huizen hier heel mooi, maar soms mis ik wel de sfeer van de binnenstad. Het lijkt allemaal zo uit de fabriek gestampt. Toch zie ik het wel gezelliger worden. Het heeft gewoon nog even de tijd nodig om te groeien.”

Verder binnenkijken bij Janne

Vorige week keken we binnen bij Rob en Monique!

Binnenkijken bij Rob en Monique: ‘We zijn hier dik tevreden’

Vanuit de woonkamer kunnen ze de bootjes op de Eem voorbij zien varen, de binnenstad is op loopafsta...

 

adv.