Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Hilbert en Ryenke: ‘We wonen in de leukste straat van Amersfoort’

Door Annemarie Degens 19 augustus 2019

‘Als jullie een huis willen kijken in een van de leukste straten van Amersfoort, maar sowieso de leukste van Nieuwland, kom dan vooral langs aan de Notarisappelgaarde’, luidde de reactie die Hilbert ons stuurde op een oproepje voor nieuwe huizen waar we mogen binnenkijken. Tegen zo’n leuke uitnodiging konden we natuurlijk geen nee zeggen, dus brachten we een bezoekje aan Hilbert, Ryenke en hun drie kinderen Joep, Bram en Pim in hun huis in Nieuwland.

Sinds twee jaar woont het gezin in hun woning aan de Notarisappelgaarde in de wijk Nieuwland, een wijk die ze inmiddels in hun armen hebben gesloten. “Hiervoor hebben we op een andere plek in Nieuwland gewoond, maar met drie kinderen werd dat huis een beetje klein. We wilden wat groters. We hebben nagedacht over rondkijken in een andere wijk, maar besloten toch hier te blijven. In Nieuwland heerst het gevoel van ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’, en dat past wel bij ons.”

Na een flinke zoektocht naar een betaalbaar groter huis kwamen Hilbert en Ryenke terecht op de Notarisappelgaarde, een straat die het stel omschrijft als ‘de leukste straat’. Maar wat maakt die straat nou zo leuk? “We hebben een heel leuk huis, maar de buurt maakt het echt af. Voor de vakantie hadden we een buurtfeest met een vijftien meter lange stormbaan voor de deur, een barbecue tot diep in de nacht en gezelligheid met alle buren. Dat was zo’n leuke dag en laat precies zien waarom we het hier zo leuk hebben. We hebben veel contact met iedereen om ons heen, de kinderen kunnen lekker in de speeltuin voor de deur spelen en verjaardagen vieren we op de oprit. Het is heel gemoedelijk.”

Gestript

Toen Hilbert en Ryenke het huis twee jaar geleden kochten moest er nog flink wat aan gebeuren. “Eigenlijk hebben we alles aangepakt”, lacht Ryenke. “We hebben het huis helemaal gestript, helemaal leeg gehaald. Er is een nieuwe keuken in gezet en waar nu de doorgang is, was het vroeger helemaal dicht. De deurposten waren van hout met van die figuurtjes erin, er hingen ornamenten aan het plafond en op de vloer lagen rode plavuizen. Het was gewoon niet onze smaak. Doordat er zoveel aan moest gebeuren hebben we wel flink getwijfeld of we het huis moesten kopen, maar nu zijn we blij dat we het gedaan hebben. We hebben er geen moment spijt van gehad.”

‘We hebben nooit twee maanden dezelfde inrichting’

De inrichting van hun huis is een mix van nieuwe en oude dingen, gecombineerd met zelfgemaakte items. “Ik vind het leuk om dingen van hout te maken”, vertelt Hilbert. “Ik heb het houten kastje in de hoek gemaakt, de houten letters aan de muur en de wandplaat achter de eettafel. De lamp boven de eettafel zagen we eens ergens, maar die vonden we veel te duur. Dus hebben we zelf een budgetversie gemaakt van losse lampen en een gordijnrails. Onze inrichting is altijd een work in progress. De laatste twee jaar hebben we geen twee maanden dezelfde inrichting gehad. We wisselen heel vaak. Dan zetten we spullen op Marktplaats, en daar halen we ook weer veel vandaan. Het is een soort sport geworden.”

Vorige week keken we binnen bij Larissa en Daniël

Binnenkijken bij Larissa en Daniël in het pand van de Amersfoortse Verzekeringen

Na zes jaar heen en weer gereisd te hebben tussen Enschede en Sliedrecht besloten Larissa en Daniël ...

adv.