Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Désirée en Tjeerd: ‘Inrichten? Wij zijn daar helemaal niet goed in’

Door Melt Pels 30 maart 2020

In 2005 trok Désirée met haar man Tjeerd naar Amersfoort. Haar man kwam uit Arnhem en zelf kwam ze uit Amsterdam. “Amersfoort lag daar precies tussenin”, vertelt Désirée aan de telefoon.  In 2018 is hun woonkamer compleet opnieuw ingericht door een interieurstylist. Want, zo zegt ze zelf: “Inrichten? Wij zijn daar helemaal niet goed in.”

Het eerste wat je opvalt als je binnenkomt, is de hoeveelheid kleur die Désirée in haar huis heeft. “Ik ben gek op kleur. Toen we hier kwamen wonen was alles beige. We hebben daar een paar jaar niks mee gedaan, tot we een van de muren oranje hebben gemaakt. We hadden veel oranje meubels. De bank was groen, die heeft toch gauw twintig jaar in dit huis gestaan”, vertelt Désirée.

Before:

De tekst loopt door onder de afbeeldingen

Foto: Facebook Slimme Interieurs
Foto: Désirée Spies
Foto: Désirée Spies
Foto: Facebook Slimme Interieurs
Foto: Facebook Slimme Interieurs

“We zeiden altijd, als de kinderen uit huis gaan, pakken we het huis aan. We willen wat anders. Omdat we zelf niet goed zijn in meubels zoeken en eigenlijk niet wisten wat we wilden, zijn we gaan zoeken naar een interieurstylist. Via internet vonden we er een in Amersfoort. Samen met de interieurstylist zijn we naar meubelwinkels geweest en zij hielp ons met het samenstellen van onze inrichting.”

After:

De tekst loopt door onder de afbeeldingen

Foto: Désirée Spies
Foto: Désirée Spies
Foto: Désirée Spies
Foto: Désirée Spies

Waarom een stylist

“De reden dat we een stylist hebben gevraagd om ons huis een metamorfose te geven is omdat we er zelf gewoon niet aan toe kwamen. Daarnaast kwamen we er samen niet uit. De een wilde kleur de ander wilde wit, de een wilde donker en de andere licht. Met het gevolg dat er vervolgens niks gebeurde. Wij zijn niet van die mensen die elk halfjaar hun kamer ombouwen. Het was héérlijk om in een nieuw huis binnen te komen. Maar voorlopig houden we het interieur zoals het nu is.”

De kast

“De kast is een erfstuk van mijn man Tjeerd. We hebben de kast door een antiquair laten bekijken, maar het bleek om een simpele Duitse eikenhouten kast te gaan. Toen hebben we bedacht, we maken hem wit en zetten hem in de huiskamer.”

“De kast bleek echter te groot te zijn om door de voordeur te passen, dus moest hij over de sloot heen getild worden met een hijskraan.” Het wit spuiten van de kast bracht ook nog een geluk bij een ongeluk met zich mee. “Nu de kast wit is, kan je ineens zien dat de glas in loodraampjes allemaal verschillende kleuren hebben. Én heel toevallig komt ook de nieuwe muurkleur hierin terug!”

De tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Désirée Spies
Foto: Désirée Spies
Foto: Désirée Spies

Piano

“Voor de verbouwing hadden we een hele oude piano in de woonkamer staan. Die piano heb ik meegezeuld sinds 1987. In al die jaren is hij meerdere keren geverfd in het rood, oranje, groen en op het laatst zwart en wit. Ik speelde er nooit op, dus toen heb ik hem weggegeven aan iemand in Vathorst. Zij waren er erg blij mee.”

De tekst loopt door onder de afbeelding

En nu?

Het volgende op het lijstje van Désirée? “Nadat de voortuin helemaal is verbouwd is het hoog nodig om de achtertuin onder handen te nemen. Ook moet er nog iets aan de muur komen, want die is nog steeds kaal.”

Foto: Désirée Spies
Foto: Désirée Spies

 

Kan jij ook geen genoeg krijgen van het gluren bij de buren? Bekijk ons totaaloverzicht van alle huizen waar we binnen hebben gekeken!

Meer lezen?

Dít is het gezicht achter al die hartenvlaggen in Amersfoort (en de rest van het land)

Wie tijdens het uitlaten van de hond over straat wandelt, kan ze zien hangen; door heel Nederland ha...

Boetes uitgedeeld in natuurgebieden rondom Amersfoort

Aan de slag! 4 x deze Amersfoortse organisaties kunnen jouw hulp nu hard gebruiken

adv.