Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Cynthia (21): ‘Als ik mijn schoenen in de gang uittrap, is er niemand die zegt dat ik ze moet opruimen’

Door Melt Pels 25 mei 2020

Vier weken geleden trok de 21-jarige Cynthia van Zwol haar schoenen voor het eerst uit in haar eigen woning boven de kappersacademie aan de Leusderweg. Op 1 mei kreeg ze de sleutel overhandigd en kon het verhuizen beginnen: “Héérlijk. Als ik geen zin heb in de afwas, staat die er morgen nog”, vertelt de Amersfoortse. 

Sinds het begin van deze maand woont Cynthia op zichzelf. “Ik wilde het huis uit. Niet omdat ik het slecht had, maar omdat je op een gegeven moment gewoon verder wilt. Nu kom ik thuis en kan ik echt mijn eigen dingen doen. Schoenen in de gang laten slingeren en lekker gaan slapen. Als ik geen zin heb in de afwas, staat die er morgen nog. Eigenlijk is dat best wel lekker”, vertelt Cynthia.

De eerste nacht

“Mijn eerste nacht sliep ik nog op een enkel matrasje in de hoek van de studio. Dat was zo’n momentje van geluk. Ik lag een beetje rond te kijken vanuit dat hoekje van de kamer, te dromen over hoe ik het ging inrichten. Ik had zelfs nog geen gordijnen. Ja, dat was wel een beetje jammer.”

Foto: Slimme Interieurs
Foto: Melt Pels

Cynthia kreeg hulp van haar tante bij de inrichting. “Mijn tante heeft een eigen bedrijfje dat Slimme Interieurs heet. Ze specialiseert zich in interieurontwerp. Van haar heb ik een tapijt en drie tafeltjes gekregen, het is echt heel lief dat ze dat voor me over had. Ook heeft ze me geholpen met het kopen van de gordijnen en de bijpassende eetkamerstoeltjes.”

Ook vanuit haar ouderlijk huis heeft Cynthia een hoop meegekregen: “De witte bank stond vroeger bij mijn ouders thuis. Zo heb je toch iets waar je al aan gewend bent in huis. Toen ook mijn oude bed in mijn nieuwe woning stond, had ik opnieuw zo’n eerste nacht. Alles valt dan op z’n plek. Dan voelt het ineens als thuis, helemaal geaard.”

Foto: Melt Pels
Foto: Melt Pels
Foto: Melt Pels
Foto: Cynthia van Zwol

Er kan veel veranderen in een jaar

“Vorig jaar had ik echt een compleet andere instelling. Ik dacht echt nog, ik ga niet zoveel geld betalen om uit huis te gaan. Maar er komt toch een moment dat je op jezelf wilt wonen. Nu had ik het geld ervoor. Het was echt puur toeval dat ik zo snel een woning heb gevonden.”

Vissen

“De vissen die op het aanrecht staan, heb ik van mijn broertje Julian gekregen. Ik heb nog niet echt een naam voor ze, ik weet niet of ik zo iemand ben, die zijn vissen een naam geeft”, vertelt Cynthia. “Of misschien ook wel, ik denk dat ik ze Jut en Jul ga noemen”, grapt ze.

Foto: Melt Pels

Koken

Bij zelfstandig wonen hoort de was, schoonmaken en… koken! Gelukkig is dat voor chef Cynthia geen probleem: “Ik heb laatst Chinees besteld. Daar heb ik vier dagen van kunnen eten”, vertelt Cynthia. “Ik ben wel een beetje aan het kokkerellen. Ik heb een kookboek gekocht: dat was een van mijn goede voornemens. Ik heb gewoon het geluk dat ik vaak op mijn werk bij La Cubanita kan eten.”

Nog niet af

Voordat Cynthia haar nieuwe onderdak als ‘af’ kan beschouwen, wil ze nog iets aan haar lege muren hangen. “Ik heb een witte bank, een witte tafel en spierwitte muren. Er komt vanavond nog een grote foto van een chick op een surfbord binnen. Die komt aan de muur in de woonkamer. Het grootste deel staat er, maar dan is het helemaal af.”

Heel Amersfoort in jouw huis?

In de rubriek ‘Binnenkijken bij’, laten Amersfoorters heel de stad een digitaal kijkje nemen in hun huis. Wil jij je mooie, bijzondere of unieke woning in the picture zetten? Meld je huis dan aan via de knop hieronder! Wie weet staat jouw prachtige woning straks wel in de schijnwerpers.

Meer lezen?

Binnenkijken bij Marloes en Sebastian: ‘Onze voordeur zit op de bovenverdieping’

Twintig jaar geleden trokken Marloes en Sebastian naar een wel héél bijzonder huis in Amersfoort. Be...

Binnenkijken bij de Airbnb van Ronald: ‘Het is een sport geworden om een vijf-sterren-recensie te krijgen

Binnenkijken bij ijssalon San Marco: ‘De passie voor het ijsmaken is er na 36 jaar nog steeds’

adv.