Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Astrid, Timo en Jordy: ‘Ik ben trots op ons huis’

Door Annemarie Degens 16 september 2019

Het was een flinke zoektocht, maar een jaar geleden vond Astrid een huis in Vathorst waar ze samen met haar twee kinderen Timo (7) en Jordy (5) een nieuwe start kon maken. Na haar scheiding heeft ze nu een huis waar ze zich helemaal thuis voelt en dat ze naar haar eigen smaak heeft ingericht. “Ik ben trots op ons huis, ik heb er echt mijn eigen stempel op gedrukt.”

Voordat het huis als thuis kon gaan voelen moest er wel een hoop gebeuren. “Het is een voormalige huurwoning, en uit een huurwoning mag je alles meenemen”, vertelt Astrid. “Daar hebben de vorige bewoners ook goed gebruik van gemaakt. Alle vloeren waren bijvoorbeeld meegenomen. We moesten nog flink aan de bak om er wat van te maken, maar dat is helemaal gelukt. Ik voel me hier helemaal thuis en mij krijg je hier niet meer weg. Ik heb het huis helemaal naar mijn eigen smaak ingericht: gezellig, industrieel en een beetje een mengelmoes van verschillende stijlen.”

Voor de inrichting van haar huis haalde Astrid overal wat vandaan. “Sommige spullen had ik al in het oude huis, zoals het grote gouden plantenrek en het meubel waar de kinderen aan spelen. Die hebben we zelf gemaakt met IKEA-kastjes en hout. Zo hebben ze een eigen plek voor hun Lego en ander speelgoed. De bank heb ik nieuw gekocht, net als de tafel. Ik wilde graag een ronde tafel want dat staat zo gezellig. Daarbij maakten mijn kinderen altijd ruzie wie tijdens het avondeten naast mij mocht zitten. Nu hoeven we daar niet meer over te discussiëren!”

Niet alleen het huis, ook de wijk Vathorst voelt voor Astrid als thuis. “Ons vorige huis stond ook in Vathorst. Mijn kinderen zitten hier op school en we kennen het hier goed. Vathorst is een beetje een dorp op zich geworden. Je bent vanuit ons huis zo bij De Bron, dat is heerlijk. Als je tussen de huizen doorsteekt ben je snel bij de kinderboerderij en we hebben twee speeltuinen om de hoek: de grote en de kleine. Dat is ideaal voor de kinderen.”

In de kast waar de televisie op staat ontdekken we twee kleine, witte vogeltjes van keramiek. “Die heb ik zelf gemaakt”, vertelt Astrid. “Ik ben keramiste en heb een tijd mijn eigen keramiekbedrijf gehad. Ik stond op markten en maakte heel veel verschillende dingen van keramiek.” Het keramiekatelier heeft Astrid niet meer, ze werkt nu bij een drukkerij. En ook van dit werk heeft ze een flinke blikvanger in huis: de enorme print van het schilderij Bloemen in Vaas van Jan Davidsz De Heem, ook te zien in het Rijksmuseum. “Het is behang, uit één stuk. Ik vind het vooral zo leuk dat het originele schilderij heel klein is, niet groter dan een A3’tje. Zo uitvergroot vind ik ‘m extra gaaf.”

De tuin is een work in progress. “Ook in de tuin hadden de vorige bewoners álles meegenomen: de tegels, de planten en zelfs de rechter schutting… Alles was weg behalve een pad met oude stenen. Deze zomer hebben we alles opnieuw bestraat en er planten in gezet. Het is een heerlijke tuin, op het zuiden. Ik ben dol op de zon dus dat komt goed uit. Toen het afgelopen zomer zo warm was brandde je er ook echt weg. Maar de rest van het jaar zit je er heerlijk. Het vogelhuisje vind ik heel leuk en vrolijk. Die heb ik samen met de kinderen geschilderd.”

Binnenkijken bij… jou?

Mogen we ook een keer bij jou komen binnenkijken? Let us know! Je kunt je hier aanmelden.

Vorige keer keken we binnen bij Hilbert, Ryenke en de kinderen.

Binnenkijken bij Hilbert en Ryenke: ‘We wonen in de leukste straat van Amersfoort’

'Als jullie een huis willen kijken in een van de leukste straten van Amersfoort, maar sowieso de leu...

adv.