Binnenkijken bij Anouk en Jeffrey: ‘We zijn blij dat we voor het Eemkwartier gekozen hebben’

Door Annemarie Degens 19 maart 2019

Even twijfelden ze over Arnhem, maar toch won Amersfoort het toen Anouk en Jeffrey vorig jaar op zoek gingen naar een nieuwe woonplaats. Vanuit Gouda verhuisden ze in augustus naar hun appartement in het Eemkwartier, dat volgens het stel de perfecte ligging heeft: op loopafstand van de stad en vlakbij de natuur.

Want zowel op de Amersfoortse binnenstad als op de natuur rondom onze stad zijn Anouk en Jeffrey een beetje verliefd geworden. “We hadden altijd al een goed gevoel bij Amersfoort, het is een stad die alles heeft en de binnenstad heeft zo’n relaxte vibe. Dat we er lopend naartoe kunnen is ideaal, zo kunnen we de stad goed ontdekken. Maar daarnaast wonen we ook rustig en is er veel mooie natuur om Amersfoort heen. We houden van wandelen en worden blij van het bos en de natuur. Je bent vanuit ons huis zo in Birkhoven en de Soesterduinen, Den Treek is vlakbij en als je de auto pakt ben je zo op de Veluwe. Er is genoeg moois hier in de omgeving.”

‘Thuis is thuis’

Een andere reden om voor Amersfoort te kiezen was een zakelijke: Anouk en Jeffrey hebben hun eigen bedrijf, VolBewust, en vonden in Amersfoort de perfecte stad om zich te vestigen. “De ligging midden in het land is natuurlijk gunstig,” legt Anouk uit. “Daarbij richten we ons op jonge mensen, en daar zijn er veel van in Amersfoort. Het is een groeiende stad met veel jonge ondernemers. Daar passen wij goed tussen.” Dat vestigen gebeurde overigens wel buitenshuis, in een kantoor in het Eemklooster. Een kantoor aan huis wilde het stel niet meer. “We hebben wel een extra kamer waar we een kantoor van zouden kunnen maken, maar we willen het werk buiten ons huis laten. We hebben een relatie én werken samen, voor je het weet ben je alleen nog maar met werk bezig. Daar kunnen we de deur achter ons dichttrekken en werk achter ons laten. Thuis is nu thuis.”

Bonusbad en horrorkast

Voor dat thuis vielen Anouk en Jeffrey vooral door hoe licht, ruim en open het appartement is. “Toen we de eerste keer binnenstapten viel ons meteen op hoe licht het is. Dat komt door de enorme ramen. Ook is het plafond wat hoger dan gemiddeld en zijn de woonkamer en keuken met elkaar verbonden als open ruimte. Dat voelde gewoon goed. Ook fijn is de grote buitenruimte en het bad. Dat was echt een bonus.”

Wie de woonkamer van Anouk en Jeffrey binnenstapt ziet als eerst de enorme lavendelkleurige buffetkast tegen de linker wand. Ook wel ‘de horrorkast’, zoals Jeffrey ‘m gedoopt heeft. “We konden ‘m voor een prikkie tweedehands kopen, dat was ideaal. Maar hij bleek vreselijk moeilijk te vervoeren en al helemaal niet boven te krijgen. Hij paste namelijk niet in de lift. Na een week in de overloop gestaan te hebben, hebben we ‘m boven gekregen met een verhuislift.” Eenmaal binnen moest de kast nog geschuurd en geschilderd. “We dachten: dat doen we wel even. Uiteindelijk zijn we met z’n tweeën drie dagen bezig geweest. We zien er nu alweer tegenop als we ‘m ooit weer moeten verhuizen, maar mooi is ‘ie wel.”

Ook opvallend zijn de twee schilderijen die bestaan uit gele, grijze en witte vierkante tegeltjes boven de eettafel. Welke kunstenaar verantwoordelijk is voor die creatie? “Nou, daar zit niet zoveel verhaal achter hoor”, lacht Jeffrey. “Ze zijn gewoon van Leen Bakker, twee voor de prijs van één. We hebben ze genomen omdat ze lekker matchen bij de andere accessoires in het huis. Zo kwam er een beetje kleur in, want het was heel lang heel wit hier. Er miste een beetje ziel, dat komt omdat alles zo nieuw is. We willen nog een paar muren gaan schilderen om er wat meer kleur in te krijgen.”

Het appartement van Anouk en Jeffrey mag dan een ideale ligging in de stad hebben, een volgend idee over hun woonsituatie is er zelfs al. “We wonen hier nu superfijn en ik wilde altijd al eens in een nieuwbouw appartement wonen”, zegt Jeffrey. “Maar in de toekomst zie ik ons in een oud, idyllisch huisje aan de rand van Leusden wonen. Nog dichter bij de natuur. Dat is de droom.”

Leuk hè, binnenkijken?

Vorige week keken we binnen bij Auke en Eveline. Mogen we ook een keer bij jou binnen komen kijken? Laat het ons weten!

Binnenkijken in het verbouwde binnenstadhuis van Auke en Eveline

In mei 2017 kochten Auke en Eveline hun huis aan de Weverssingel, om deze eerst een half jaar grondi...

adv.