Binnen bij Anouck & Ruud in Vathorst: ‘Het was een uitdaging om sfeer te creëren in een nieuwbouwhuis’

Foto: Denise Tichelaar

Na ruim 5 jaar in het centrum van Haarlem te hebben gewoond, vonden Anouck & Ruud een jaar geleden hun droomhuis in Vathorst. Ze kozen voor een moderne inrichting met gouden details en een luxe uitstraling. Kijk met ons mee!

Anouck & Ruud wonen samen met kat Whisky. “Whisky is al twaalf jaar oud en gek op alle zachte materialen in huis”, vertelt Anouck. Hij heeft veel kattenvriendjes in de wijk en is dan ook regelmatig buiten te vinden.

Lees verder onder de afbeeldingen >

De perfecte kleur

In de periode na de verhuizing was Anouck regelmatig bij de vele meubelwinkels in de buurt te vinden. “Het is best gevaarlijk om zo dicht bij Loods 5 te wonen, want je komt nooit met lege handen thuis”, vertelt Anouck. De inrichting is de verantwoordelijkheid van Anouck, maar gelukkig heeft Ruud dezelfde smaak. “In het begin was ik een beetje huiverig toen Anouck zei dat ze voor goud wilde gaan in huis”, vertelt Ruud. “Ik was bang dat het te kitscherig zou worden, maar ze heeft me absoluut overtuigd en ik ben heel blij met de
inrichting zoals we die nu hebben gecreëerd”.

De zoektocht naar de perfecte kleur voor op de muren in de woonkamer was een grote uitdaging. “De hele schuur staat vol met minstens 10 potten verf van kleuren die het nét niet zijn geworden”, grapt Ruud. De perfecte kleur bleek Spiced Honey te zijn van Flexa. “Voorlopig laten we het zo, want een betere kleur gaan we echt niet zomaar nog eens vinden”.

Lees verder onder de afbeeldingen >

Sfeer creëren in een nieuwbouwhuis

Het was voor Anouck & Ruud best een uitdaging om sfeer te creëren in een nieuwbouwhuis. In eerste instantie zochten ze een oud huis met romantische en sfeervolle details, maar waarom zou je dit niet zelf kunnen creëren. Samen met haar vader heeft Anouck zelf de lambrisering gemaakt van plinten en restmaterialen. Zo krijgt hun nieuwbouwhuis toch een romantische sfeer.

Lees verder onder de Instagrampost >

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Inbouwkast

Een ander belangrijk punt op de wishlist van Anouck & Ruud was een inbouwkast. “Ons oog viel meteen op dit huis door de prachtige inbouwkast die de vorige eigenaren hebben gemaakt”, vertelt Anouck. “Veel items die erin staan hebben een persoonlijk verhaal en zo gaat een huis pas echt leven”. Ruud werkt als advocaat en in de kast staat bijvoorbeeld een beeldje van ‘Vrouwe Justitia’. Dit beeldje kreeg Ruud toen hij als advocaat werd beëdigd en is heel belangrijk voor hem. “Het beeldje markeert het begin van mijn carrière en Vrouwe Justitia is hét symbool voor rechtvaardigheid”.

Het tinnen beeldje in de kast staat symbool voor Ruud & Anouck. “Mijn ouders hadden een soortgelijk beeldje van het hele gezin en die vond ik altijd prachtig”, vertelt Anouck. “Toen we gingen samenwonen kreeg ik mijn eigen variant van mij en Ruud”. Ruud & Anouck zijn niet van plan de inrichting snel weer te veranderen. Ze kiezen bewust voor tijdloze items die helemaal naar hun smaak zijn zodat ze er lang mee kunnen doen. Daarmee sparen ze het milieu en hun portemonnee!

Lees verder onder de afbeeldingen >

Favoriete plek in huis

Anouck geniet van de hele woonkamer, maar ze is het vaakst te vinden in de zithoek. “De bank en de witte stoel zitten heel lekker en dat zijn dan ook hele fijne plekken om bij te komen na een lange werkdag”. Ruud zijn favoriete plek in huis is de ronde eettafel. Hij is geboren en opgegroeid Drenthe en daar heerst echt een tafelcultuur. “Aan tafel is de plek waar het gebeurt en aan een ronde tafel kan je iedereen goed zien en spreken”.

Ruud & Anouck hebben geen spijt van keuzes in het interieur, maar ze zouden zelf niet opnieuw kiezen voor een betonnen keukenblad. “Je kan nooit een glas, boodschappen of vuile vaat laten staan op het aanrecht, want de vlekken trekken direct in het keukenblad”, vertelt Anouck. “Het is wel een goede stok achter de deur om nooit de vuile vaat of rommel op het aanrecht te laten staan”, grapt Ruud.

Wil je meer zien? Anouck deelt op haar Instagramaccount @woneninvathorst nog meer
foto’s van haar stijlvolle interieur.

Iedereen heeft een bijzonder huis

Lijkt het jou ook leuk om jouw huis te laten zien aan heel Amersfoort? We komen graag bij je langs! Het zal je verbazen hoe bijzonder je eigen stulpje eigenlijk is. Denk jij; dat lijkt mij wel wat… Stuur dan een mailtje naar [email protected] en wie weet staan wij dan binnenkort bij jou op de stoep.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Tanja: ‘Mijn favoriete kleur komt overal in huis terug’”

Binnenkijken bij Tanja: ‘Mijn favoriete kleur komt overal in huis terug’

Foto: Denise Tichelaar
Ga naar “Binnenkijken: zo ziet het uitzicht van nieuwbouwflat HIER! eruit”

Binnenkijken: zo ziet het uitzicht van nieuwbouwflat HIER! eruit

Ga naar “Binnenkijken bij Annemiek & Frank in Vathorst: ‘Wij genieten elke dag van het prachtige uitzicht’”

Binnenkijken bij Annemiek & Frank in Vathorst: ‘Wij genieten elke dag van het prachtige uitzicht’

Foto: Denise Tichelaar

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “L’Oréal, Max Factor, Maybelline en Rimmel make-up van € 4,99 voor € 2”

L’Oréal, Max Factor, Maybelline en Rimmel make-up van € 4,99 voor € 2

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “EETKAMERSTOEL van € 69,99 voor € 39”

EETKAMERSTOEL van € 69,99 voor € 39

 • Xenos
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “Beauty verrassingsbox van € 71,67 voor € 14,99”

Beauty verrassingsbox van € 71,67 voor € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 27 november 2022

Agenda

Ga naar “De Seizoensstreekmarkten”

De Seizoensstreekmarkten

 • Winkels op Wielen
 • T/m 17 dec
Ga naar “Duurzame Wintermarkt”

Duurzame Wintermarkt

 • 27 november 2022
Ga naar “Sinterklaas Speurvaart in Amersfoort”

Sinterklaas Speurvaart in Amersfoort

 • Sinterklaasstad
 • T/m 3 dec
Ga naar “Hooglandse Wintersferen”

Hooglandse Wintersferen

 • 16 december 2022
Ga naar “Sinterklaas gaat slapen”

Sinterklaas gaat slapen

 • Sinterklaasstad
 • T/m 3 dec