Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo komt het woongebouw op de plek van het Sportfondsenbad eruit te zien

Door Anne-Meike van den Berg 20 maart 2019

De eerste schetsen van de urban villa’s die op de plek komen te staan van het gesloopte Sportfondsenbad zijn bekend. Over twee jaar hopen de kopers te verhuizen.

Op de plek van het Sportfondsenbad verrijzen de komende jaren vier woongebouwen. Het eerste ontwerp van Zeep Architecten wordt deze week besproken met de gemeente. Het gaat om een bakstenen gebouw met vijf woonlagen en een half-ondergrondse parkeerkelder. In het complex komen straks vijftien appartementen met veel glas en houten loggia’s (balkons aan de binnenkant – zie ook de afbeelding hierboven). Op het dak liggen zonnepanelen en de hoofdingang bereik je via een loopbrug.

Een miljoen euro

Wat zo’n appartement gaat kosten…? Bert van Loenen, een van de kopers van het project die twee woongebouwen in eigen beheer laten bouwen, vertelt in het AD: “Op grond van de eerste calculaties zullen de koopprijzen uitkomen tussen vier ton en ruim een miljoen euro, met een gemiddelde van ongeveer zeven ton. Van de vijftien appartementen zijn er tien nu zeker verkocht, en op vijf woningen rusten nu opties. Maar belangstellenden kunnen zich nog aanmelden, want door omstandigheden kan er zomaar weer een woning vrijkomen.’’

Lees meer over dit nieuws op de site van het AD en klik hier voor meer informatie over dit project.

Lees ook:

Grootse plannen: 3000 woningen erbij aan de rand van de binnenstad

De gemeente heeft grootse plannen aangekondigd. De komende tien jaar willen ze het gebied langs de E...

Binnenkijken bij Anouk en Jeffrey: ‘We zijn blij dat we voor het Eemkwartier gekozen hebben’

Dit zijn de drie duurste huizen die nu te huur zijn in Amersfoort

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.