Binnenkijken bij interieurontwerpster Cynthia van Florissant design: ‘Ik ben heel blij met mijn houten varken’

Aangeboden door Florissant Design 14 januari 2019

In oktober 2017 ging de grote droom van Cynthia Vastenburg in vervulling: samen met haar vriend kocht ze een oud huis dat ze vanaf de grond af aan opnieuw konden opbouwen. Voor de interieurontwerpster was het een kans om te laten zien wat ze in huis heeft. “Ik kon nu helemaal losgaan. Het is echt ons huis geworden.”

Allereerst moest de hele boel van binnen gesloopt worden, best een flinke klus. “In december 2017 was de bovenverdieping soort van af en konden we er wonen. Alleen de keuken die we wilden was niet meer leverbaar, dus we hebben een maand of vijf op een gaspitje gekookt en de afwas in bad gedaan. Dat was het enige water dat we hadden. Maar ik vond dat helemaal niet erg, ik was alleen maar een blij ei.”

Badkamer in de tuin

Cynthia koos bewust voor een oud huis, al is het maar omdat daar een kamer en suite in zit. “Daar wordt de ruimte zoveel knusser van”, aldus Cynthia. Maar wat er niet in het huis zat, was een badkamer. Die zat namelijk in de tuin. “We hebben de hele bovenverdieping platgegooid en opnieuw ingedeeld. Wat vroeger een slaapkamer was, is nu onze badkamer.” Eigenlijk was het een groot voordeel dat er nog geen badkamer in het huis zat, want die kon nu volledig naar smaak worden ingericht. “Iedere ochtend word ik weer ontzettend blij van mijn vrijstaande bad”, glimt ze.

Houten varken

Tijdens het slopen van het huis kwamen veel originele details weer naar boven, zoals de oude houten balken op de eerste verdieping en de stenen muur achter de schouw. “Toen ik dat zag, werd ik helemaal gelukkig. Het huis werd tijdens het slopen eigenlijk alleen maar mooier.” Waar Cynthia ook zielsgelukkig van wordt, is haar houten varken. “Het is een designkast van Seletti. Ik zag hem al jaren op de beurs in Parijs, maar er hing een behoorlijk prijskaartje aan. Zet dat maar uit je hoofd Cyn, zei ik tegen mezelf.” Maar toen dit huis op haar pad kwam, kon ze zich niet langer inhouden. Er was alleen een probleem. De schouw in de woonkamer was iets te breed en het varken paste niet. Maar Cynthia is niet voor een gat te vangen: “We hebben de schouw helemaal afgebroken en tien centimeter verder weer opnieuw opgebouwd. Dat varken is mijn woondroompje, dus die moest en zou in de woonkamer.”

Lievelingswinkels

De meubels en accessoires voor het huis heeft Cynthia overal vandaan, van groothandel tot kringloop. “Ik ben dol op dingen met dieren, zoals dit tafeltje met dierenklauwen als pootjes”, vertelt ze. “Een van mijn favoriete woonwinkels is Home Stock, die hebben het begrepen.” Na anderhalf jaar is het huis van Cynthia bijna zoals ze het hebben wil, op een paar kleine details na. “Momenteel zit de originele vloer in de woonkeuken, die hebben we weer tevoorschijn gehaald door drie lagen vloer weg te breken. Volgens mij hadden ze spijkers over vroeger, want die zaten op iedere centimeter erin geslagen, haha.” Het harde werken werd wel beloond, want nu prijkt er een prachtige witte houten vloer in de ruimte. “De komende jaren ga ik daar van genieten, maar na een tijdje wil ik er een visgratenvloer in leggen. Dan heb ik beide soorten vloeren gehad.”

Dol op ontwerp

Voor Cynthia is dit huis niet alleen haar ultieme woondroom, het is ook haar visitekaartje. “Ik vind het gewoon heel erg leuk om huizen in te richten, van bouwval tot nieuwbouw.” Of je nou net als Cynthia je huis volledig opnieuw wil inrichten of alleen hulp nodig hebt bij de styling, ze maakt graag kennis met je.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Florissant Design. Meer over Florissant Design ontdekken?

Florissant Design dienstverlening

Vandaag gesloten

Gerrit van Stellingwerfstraat 95, Amersfoort

Bekijk meer:dienstverlening
florissant design

Wil je zien: interieurontwerpster Cynthia tovert bouwvallen om tot droomhuizen

De uitspraak 'de beste stuurlui staan aan wal' gaat in het geval van Cynthia Vastenburg van Florissa...

adv.