Binnenkijken bij Quinty: ‘We hebben een beetje liefde teruggebracht in dit huis’

Door Annemarie Degens 14 mei 2019

Nóóit wilde ze in een nieuwbouwhuis gaan wonen, want Quinty is helemaal weg van de karakteristieke eigenschappen van jarendertigwoningen. Tot ze de praktische voordelen van een nieuw huis zonder krakende vloeren ontdekte. Nu woont Quinty samen met haar man Niels en hun twee zoons Jip en Otis in een nieuwbouwwoning aan de rand van het Soesterkwartier.

Het gezin moest er wel hun jaren dertig woning aan de Soesterweg voor verlaten. “Ik was gek op dat huis vol charmante eigenschappen, maar toen we kinderen kregen begon ik steeds meer nadelen te zien. Er wordt enorm hard gereden aan de Soesterweg, een oud huis is veel werk en als Jip sliep, moesten we op onze tenen door het huis sluipen om hem niet wakker te maken. Daar hebben we hier geen last meer van. Er zijn meer voordelen: alles is recht, alles werkt gewoon en achter is een groot afgesloten terrein waar onze kinderen veilig kunnen spelen. Het klinkt heel burgerlijk, maar het is echt superfijn.”

“De palmbomen voelen als een overwinning”

Op het interieur van hun nieuwe stulpje, waar Quinty, Niels, Jip en Otis sinds november wonen, mocht Quinty helemaal losgaan. “We hebben heel veel veranderd. De vloer was voorheen donkerbruin, die is helemaal opgeschuurd en licht gemaakt. We hebben er een nieuwe, zwarte keuken in laten zetten en alles laten stuken. De vorige eigenaren zijn met ruzie uit elkaar gegaan en dat was te zien aan hoe het huis was achtergelaten. We hebben geprobeerd er weer een beetje liefde in terug te brengen.”

Palmbomen

Je ziet het niet overal: een muur vol palmbomen in de woonkamer. Het is een van de gewaagde interieurkeuzes die Quinty graag in hun nieuwe huis wilde doorvoeren. “Gelukkig is Niels zijn vertrouwen in mijn interieurstyling door de jaren heen steeds meer gegroeid, waardoor ik steeds meer de vrijheid heb in onze inrichting. Toen ik met het idee kwam zag ik aan zijn gezicht dat hij zijn bedenkingen had. ‘Maar jij zal het wel weten’, zei hij. Het voelt wel als een overwinning dat ik dit soort gekke dingen gewoon kan doen. Al scheelt het wel dat we dezelfde smaak hebben.”

Een andere eyecatcher in de woonkamer is de houten piano, erboven een okergele cirkel met een gitaar en ukelele erin. “De piano is van de moeder van de oom van Niels geweest. We vonden ‘m heel mooi en wilden ‘m overnemen en laten stemmen. De pianostemmer is er een half uur mee bezig geweest en kwam tot de conclusie dat deze piano niet meer te stemmen is. Dus nu spelen we er liedjes op en zingen we er vals bij, dan valt het niet meer op.”

Interieurjunkie

Inspiratie voor het interieur haalt Quinty van Instagram en andere inspirerende sites. “Zoals het idee voor de gele lijn door de kamer, dat heb ik eens gezien op Pinterest.” Sinds kort zijn de interieuruitspattingen van zelfbenoemd ‘interieurjunkie’ Quinty te volgen via haar Instagramaccount Wonen Volgens Q. “Mijn interesse voor interieurstyling is door de jaren heen steeds meer gegroeid. Je durft steeds meer keuzes te maken en hebt natuurlijk ook steeds meer geld om je ideeën uit te kunnen voeren. Ooit zou ik mijn werk willen maken van interieurstyling. Dat is een stille droom van me.”

Verder binnenkijken bij Quinty?

Leuk hè, binnenkijken bij Amersfoorters?

Mogen we ook eens bij jou binnen komen kijken? Stuur ons een berichtje!

We keken bij veel meer leuke Amersfoortse huizen binnen.

Binnenkijken bij Sanne: ‘Ik had het hysterische idee mijn boekenkast op kleur te sorteren’

Sanne Brouwer, wie kent haar niet? We kopen geregeld een chocolaatje in haar winkel Sweet Sisters, m...

Binnenkijken bij Maartje: ‘Ik ben altijd al bezig geweest met interieurstyling’

Binnenkijken bij Márchien, Maarten, Teun en Jonathan: ‘Dit huis is constant in beweging’

Binnenkijken bij Natascha en Jan: ‘We voelen ons thuis in kleur’

adv.